Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάποιος από εσάς είναι κάτοικος Νέα Ιωνίας και των γύρω περιοχών και έχει ποδήλατο ας ρίξει μια ματιά στο video 

καθώς και στη σελίδα lostyourbike.blogspot.gr.  

Ο συγκεκριμένος τύπος κυκλοφορεί στην περιοχή και κλέβει ποδήλατα μέρα μεσημέρι με απίστευτο θράσος.

Καλό είναι λοιπόν όσοι έχετε ποδήλατα να προσέχετε αφενός που τα αφήνετε, αφετέρου να αγοράσετε κλειδαριές/λουκέτα ασφαλείας. Το ποδήλατο που κλάπηκε ήταν κλειδωμένο αλλά η ποιότητα του λουκέτου μάλλον δεν ήταν τόσο καλή με αποτέλεσμα να παραβιαστεί σε λίγα λεπτά.

Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει τον εικονιζόμενο δεν έχει παρά να ενημερώσει την ασφάλεια Νέας Ιωνίας ή να στείλει mail στο [email protected]

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένει κανείς από εμάς ούτε ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου να βρεθεί το ποδήλατο. Θεωρούμε όμως όλοι υποχρέωση μας να κάνουμε «διάσημο» τον συγκεκριμένο τύπο, όσο περισσότερο μπορούμε και έτσι ίσως να προστατευθούν κάποιοι άλλοι κάτοχοι ποδηλάτων.

Τέλος ευχόμαστε στον ΚΛΕΦΤΗ καλή τύχη με το νέο του ποδήλατο. Ότι υλικό υπάρχει στα χέρια μας photo , video και λοιπά έχει δοθεί εκτός από την ασφάλεια σε πάρα μα πάρα πολύ κόσμο με σκοπό να το δουν όσο το δυνατό περισσότεροι.

Όποιος θέλει ας το διαδώσει για να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. 

• Like 21
Δημοσ.

Πολύ καλή η προσπάθεια προβολής του θέματος, αλλά αφενός το θράσος των κλεφτών αυτού του τύπου είναι αμέτρητο αφετέρου οι περισσότεροι κάτοχοι ποδηλάτων δεν τα ασφαλίζουν με τρόπους που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να αποτρέψουν κάποιους κλέφτες.

Με δεδομένο ότι οι κλέφτες δεν θα σταματήσουν τη "δουλειά" τους, στόχος πρέπει να είναι να πάρουν καλλίτερα και περισσότερα μέτρα προστασίας οι κάτοχοι ποδηλάτων.

Δημοσ.

Ωραία τότε ας ποστάρουμε ότι ξέρουμε για την ασφάλεια των ποδηλάτων, ξεκινάω εγώ:

1) Αγοράζουμε κλειδαριά ειδική για ποδήλατο ενιαία με συρματόσχοινο,αν έχουμε μπικικί θωρακισμένο συρματόσχοινο

2) Περνάμε την αλυσίδα στο πιο κεντρικό κ κλειστό σημείο του σκελετού και όχι στο τροχό.

3) Μην είμαστε τσιγκούνιδες και κλειδώνουμε ποδήλατο 500 ευρώ με κλειδαριά απλή (φοριαμού) και κλασική αλυσίδα της πλάκας. Εχώ προσωπικά παρότι δεν είμαι κλεφτρονι, απλά χανόντουσαν τα κλειδιά στο στρατό, έμαθα να τις ανοίγω σε 5 δεύτερα και χωρίς θόρυβο. Φαντάσου ο τυπάς τι μπορεί να τις κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα το GT.Τι μοντέλο είναι;

Αν ξέρεις ότι γυρνάει στη γειτονιά γιατί δεν κάνεις και εσύ μια βόλτα με 2-3 ακόμη

Δημοσ.

Καλο θα ηταν να γινοταν να δηλωσουμε τα ποδηλατα στην τροχαια,και αυτοι να κανουν τυχαιους ελεγχους οπως κανουν στα μηχανακια ελεγχοντας  τους αριθμου πλαισιου..

Δημοσ.

Δεν το καβαλάει όμως,ΚΥΡΙΟΣ!!!

Δε φτάνει στη σέλα ρε συ, τί να καβαλήσει το ζουλάπι.

Είναι τεράστιο πρόβλημα το κλείδωμα των ποδηλάτων.

- Πρώτον, το ποδήλατο αν δεν κλειδωμένο σε κάγκελα, θα φύγει σηκωτό, άρα κάθε φορά ψάχνεις για σταθερά σίδερα να το κλειδώσεις, δεν είναι όπως τις μηχανές που κλειδώνεις πχ το δισκόφρενο.

- Δεύτερον, οι καλές και σύγχρονες κλειδαριές είναι δυσανάλογα ακριβές με το κόστος του ίδιου του ποδηλάτου. Αν ας πούμε ένα μέσο ποδήλατο κοστίζει 300-400€ και μια καλή κλειδαριά 70€ (ή μήπως λέω λίγα) είναι σα να παίρνεις ας πούμε αυτοκίνητο με 20χιλ € και να δίνεις και 3500€ για τη κλειδαριά (κι η κλειδαριά απλά να καθυστερεί αρκετά το κλέφτη, διότι απαραβίαστο δεν υπάρχει άμα έχει χρόνο ο άλλος).

- Τρίτον, οι καλές αλυσίδες και τα καλά πέταλα είναι πασίβαρα κι άντε ας πούμε να θες να πας κάπου και να κουβαλάς και τη σιδεριά μαζί να το κλειδώσεις.

Προσωπικά εξαιτίας αυτού του προβλήματος κι ενώ είμαι φίλος του ποδήλατου το χρησιμοποιώ μόνο για γυμναστική κι όχι για μετακίνηση, επειδή φοβάμαι πως θα μου το κλέψουν αν το αφήσω κάπου, να μου λείπει το άγχος.

Τελευταία όπου περνάω και τυχαίνει να δω κάποιον να παλεύει πολύ ώρα με ένα σταθμευμένο ποδήλατο, ρίχνω μια καλύτερη διακριτική ματιά για να βεβαιωθώ πως δε προσπαθεί κάτι κάτι πονηρό. Ξέρετε πολλές φορές τα κλέβουν μπροστά στα μάτια των περαστικών, αλλά δυστυχώς οι περαστικοί δε δίνουν σημασία και δε φαντάζονται τί ακριβώς κάνει εκεί ο άλλος.

Δημοσ.

ειμαι σιγουρος οτι κατι μου θυμιζει η φυσιογνωμια του.. σιγουρος. απλα δεν μπορω να προσδιορισω το απο που.....

Δημοσ.

Kαι μένα μου κλέψανε ένα Paratrooper,κλειδωμένο με "φίδι" έξω από το μαγαζί μου.

Προφανώς έχω 50% συνυπεθυνότητα,γιατί ενώ είναι foding και μπορούσα να το βάζω μέσα,εγώ ο μάλαξ τόχα απ' έξω και μάλιστα κλειδωμένο με "τρυφερή καρδιά μαρουλιού".

Ε,ο αλβανός (ξέρω πως τον λένε,που δουλεύει,το σπίτι του κλπ λεπτομέρειες) πήγε με το βιτάμ και μου το απαλλωτρίωσε.Τόσο θρασύς μάλιστα,που έφερε φορτηγάκι και το φόρτωσε,έμαθα από γειτόνους σε ποιό σπίτι έκανε επισκευές στα υδραυλικά (απέναντί μου) και την ώρα της αποχώρησής του το φόρτωσε.

Να πάω στο μαγαζί του να του ζητήσω το λόγο;Να πάω σπίτι του να κάνω φασαρία;Να καλέσω τους μπάτσους;Ερώτηση σε όλα αυτά:Σε πόσα τέρμινα θα με βρούνε ανάσκελα "μόλις λυώσουν τα χιόνια";

Γι αυτό με ρέγουλα τις κινήσεις αντεκδίκησης,πάντα στη ζούλα και ποτέ εν βρασμώ ψυχής.,αυτοί έχουν κανούνι και μπορεί να τραβήξει ως πέντε γεννιές.

Καλύτερα να ξεχαστεί,η παραβατικότητα αυτής της φυλής είναι πασίγνωστη και καλύτερα να αφήσετε να μαζευτεί "κακό ντάρμα" και άμα σκάσει η ανάδραση να μη ξέρει από πού του έρχεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...