Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 κορυφαία τροφοδοτικά

Φωτογραφία

VDSL2 modem-router

modem

  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
55 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 mentorxxx

mentorxxx

    Senior Member

  • Members
  • 530 μηνύματα
  • LocationΡΟΔΟΣ

Δημοσίευση 05 Αύγουστος 2013 - 10:40 πμ

πλεον ειμαι ενας χαρουμενος κατοχος vdsl γραμμης (με οτε) :)

παρολαυτα δεν μου αρεσει καθολου το μοντεμ που δινει ο οτε

(ενα ZTE ZXDSL 931VII)

 

εκνευριστικα μενου, εντελως δυσλειτουργικα και επιπλεον οσες φορες

προσπαθησα να μπω απ'εξω (ip cam etc) παντα ειχα προβλημα, ενω

εχω κανει κανονικα port forward , μεχρι και το dmz δοκιμασα και παλι τιποτα.

(δεν ειναι προβλημα της καμερας εννοειται την εχω δοκιμασει με αλλο μοντεμ και

παιζει μια χαρα).

 

 

οποτε ακουω προτασεις :D

αγορασε κανεις δικο του VDSL μοντεμ να μας πει τη γνωμη του ?

 

thanks

 

 

*update

αυτο φαινεται πολυ καλο ... αν και δεν βρισκω διαθεσιμοτητα στην ελλαδα ουτε ποσο κανει ....

http://www.draytek.c.../vigor2860.html



Ad Bot

Ad Bot

#2 ThReSh

ThReSh

    Senior Member

  • Members
  • 56.077 μηνύματα
  • LocationBeyond the Coast

Δημοσίευση 05 Αύγουστος 2013 - 02:41 μμ

το 2860 θα κάνει πάνω από 300 euro, όπως και το 2850 https://www.skroutz....0n-Annex-A.html

ο Killik έχει πάρει το 2760n κι εγώ το περιμένω την επόμενη βδομάδα όταν θα είναι διαθέσιμο και πάλι...

https://www.skroutz....60-Annex-A.html (χωρίς wifi)
https://www.skroutz....0n-Annex-A.html (με wifi)

#3 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 06 Αύγουστος 2013 - 09:54 μμ

πλεον ειμαι ενας χαρουμενος κατοχος vdsl γραμμης (με οτε) :)

παρολαυτα δεν μου αρεσει καθολου το μοντεμ που δινει ο οτε

(ενα ZTE ZXDSL 931VII)

 

εκνευριστικα μενου, εντελως δυσλειτουργικα και επιπλεον οσες φορες

προσπαθησα να μπω απ'εξω (ip cam etc) παντα ειχα προβλημα, ενω

εχω κανει κανονικα port forward , μεχρι και το dmz δοκιμασα και παλι τιποτα.

(δεν ειναι προβλημα της καμερας εννοειται την εχω δοκιμασει με αλλο μοντεμ και

παιζει μια χαρα).

 

 

οποτε ακουω προτασεις :D

αγορασε κανεις δικο του VDSL μοντεμ να μας πει τη γνωμη του ?

 

thanks

 

 

*update

αυτο φαινεται πολυ καλο ... αν και δεν βρισκω διαθεσιμοτητα στην ελλαδα ουτε ποσο κανει ....

http://www.draytek.c.../vigor2860.html

ελπιζω να μην σε κοβει η αυξημενη ασφαλεια της οτενετ και δεν βλεπεις την καμερα.το λεω διοτι μπορει παλια να το ειχες κλεισει και τωρα με την αλλαγη της υπηρεσιας να στο ξαναανοιξαν.

τωρα για τα vigor +1.δεν νομιζω οτι θα σου πει κανεις ασχημα λογια.απλα ειναι αρκετα ακριβα..

απο εκει και περα

α.θα πρεπει να ξερεις το vlan id που παιζει ο παροχος για να σεταρεις το vigor.Λογικα θα το βρεις καπου μεσα στο ηδη υπαρχον ρουτερ σου η το ρωτας απο τον οτε.δεν ειναι ιδιο οσο ξερω για ολους τους παροχους.(οπως ηταν πχ το vpi 8 /vci 35)

β.με το που το παρεις κοιτα για firmware update.

γ.απλα στο λεω ενημερωτικα.

μπορεις αμα δεν θες να δωσεις πολλα λεφτα αλλα απο την αλλη δεν σε βολευει το ρουτερ που σου δωσαν να κανεις το παρακατω.

γυρνας το vdsl router αυτο σε bridge και μετα απο πισω βαζεις ενα ρουτερ να κανεις αυτο κληση και ολα τα port forward κτλ κτλ.δηλαδη το vdsl router να παιζει μονο σαν modem και τιποτα μα τιποτα αλλο.απλα το λεω και αυτο σε περιπτωση που θες μια ενδιαμεση λυση με 50-60 ευρω αντι για 300.κατα τα αλλα αν εχεις τα λεφτα go για το vigor.το vdsl θα υπαρχει για πολλα χρονια οποτε δεν θα παει χαμενο.



#4 mentorxxx

mentorxxx

    Senior Member

  • Members
  • 530 μηνύματα
  • LocationΡΟΔΟΣ

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 12:11 πμ

ελπιζω να μην σε κοβει η αυξημενη ασφαλεια της οτενετ και δεν βλεπεις την καμερα.το λεω διοτι μπορει παλια να το ειχες κλεισει και τωρα με την αλλαγη της υπηρεσιας να στο ξαναανοιξαν.

 

 

τι ειναι παλι αυτη η αυξημενη ασφαλεια ? πριν ειχα wind και ηταν ολα οκ ... 

ειναι setting απο το μοντεμ ή πρεπει να τους παρω τηλεφωνο να το βγαλουν ?



#5 mohic4n

mohic4n

    Senior Member

  • Members
  • 913 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 06:46 μμ

Αυξημενη ασφαλεια ειναι ενα επιπλεον firewall της ΟΤΕΝΕΤ, που πρεπει να μπεις στο

site να το απενεργοποιησεις εσυ, δε ξερω τελευταια παντως αν το κανουν και αυτοι απο

το τηλεφωνο αν τους το ζητησεις. Μπορεις να τους παρεις και να ρωτησεις.

 

Εγω εχω του ΟΤΕ το ρουτερ και βλεπω κανονικα τη καμερα που εχω βαλει στο μαγαζι.

Πραγματικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα, ουτε στο συγχρονισμο της γραμμης,

ουτε στο ασυρματο δικτυο, ουτε διακοπες κανει, ουτε κομπιασματα οσο και να το εχω

φουλαρει (Thresh u know), ουτε πουθενα. Μπορω να πω με σιγουρια πως απο το '98

ειναι ισως η πρωτη φορα που πιανω κατι καλο απο τον ΟΤΕ.

Εχω απενεργοποιησει την ασφαλεια της OTENET, το firewall στο ρουτερ ειναι στο high

και οι ρυθμισεις στο ρουτερ ειναι ως εξης:

Συνημμένα Αρχεία



#6 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 06:49 μμ

τι ειναι παλι αυτη η αυξημενη ασφαλεια ? πριν ειχα wind και ηταν ολα οκ ... 

ειναι setting απο το μοντεμ ή πρεπει να τους παρω τηλεφωνο να το βγαλουν ?

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις. Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας. Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας. Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας. O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες: TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000 UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434. Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση



#7 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 06:55 μμ

Εγω εχω του ΟΤΕ το ρουτερ και βλεπω κανονικα τη καμερα που εχω βαλει στο μαγαζι.

Εχω απενεργοποιησει την ασφαλεια της OTENET, το firewall στο ρουτερ ειναι στο high

και οι ρυθμισεις στο ρουτερ ειναι ως εξης:

ο φιλος πιο πανω ή δεν την εχει κλεισει ή εχει γινει κατι αλλο.μπορει πχ να χρησιμοποιει και καποιο Port που να ειναι κλειστο απο την αυξημενη ασφαλεια και για αυτο να τον κοβει.ενω εσυ και να μην την ειχες κλεισει επειδη χρησιμοποεις το 40000 δεν θα ειχες θεμα.



Αυξημενη ασφαλεια ειναι ενα επιπλεον firewall της ΟΤΕΝΕΤ, που πρεπει να μπεις στο

site να το απενεργοποιησεις εσυ, δε ξερω τελευταια παντως αν το κανουν και αυτοι απο

το τηλεφωνο αν τους το ζητησεις. Μπορεις να τους παρεις και να ρωτησεις.

 

Εγω εχω του ΟΤΕ το ρουτερ και βλεπω κανονικα τη καμερα που εχω βαλει στο μαγαζι.

Πραγματικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα, ουτε στο συγχρονισμο της γραμμης,

ουτε στο ασυρματο δικτυο, ουτε διακοπες κανει, ουτε κομπιασματα οσο και να το εχω

φουλαρει (Thresh u know), ουτε πουθενα. Μπορω να πω με σιγουρια πως απο το '98

ειναι ισως η πρωτη φορα που πιανω κατι καλο απο τον ΟΤΕ.

Εχω απενεργοποιησει την ασφαλεια της OTENET, το firewall στο ρουτερ ειναι στο high

και οι ρυθμισεις στο ρουτερ ειναι ως εξης:

to firewall επισης συνηθως δεν θα κοψει τα port forward επειδη τα κανει bypass οποτε σωστη παρατηρηση οτι δεν θα τον επηρεασει το firewall στο ρουτερ.λογικα πρεπει να γινεται και τηλεφωνικα η απενεργοποιηση της αυξημενης ασφαλειας αλλα αμα εχει τα στοιχεια ας μπει ο ιδιος να το κανει να τελειωνει πιο γρηγορα μην περιμενει στο τηλεφωνο γιατι θα ζητησουν και καμια ταυτοποιηση στοιχειων.



#8 mohic4n

mohic4n

    Senior Member

  • Members
  • 913 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 07:12 μμ

ο φιλος πιο πανω ή δεν την εχει κλεισει ή εχει γινει κατι αλλο.μπορει πχ να χρησιμοποιει και καποιο Port που να ειναι κλειστο απο την αυξημενη ασφαλεια και για αυτο να τον κοβει.ενω εσυ και να μην την ειχες κλεισει επειδη χρησιμοποεις το 40000 δεν θα ειχες θεμα.



to firewall επισης συνηθως δεν θα κοψει τα port forward επειδη τα κανει bypass οποτε σωστη παρατηρηση οτι δεν θα τον επηρεασει το firewall στο ρουτερ.λογικα πρεπει να γινεται και τηλεφωνικα η απενεργοποιηση της αυξημενης ασφαλειας αλλα αμα εχει τα στοιχεια ας μπει ο ιδιος να το κανει να τελειωνει πιο γρηγορα μην περιμενει στο τηλεφωνο γιατι θα ζητησουν και καμια ταυτοποιηση στοιχειων.

Μπορει επισης να μην εχει ρυθμισει σωστα και την IP cam που εχει για να τη βλεπει στο Ιντερνετ.

Γιατι δεν φτανει μονο να κανεις σωστα το port forward αλλα θα πρεπει να εχεις ορισει και τις απαραιτητες

πληροφοριες και στη καμερα...

 

Εγω γενικα προτεινω να δινουμε μεγαλες ports στα προγραμματα που θελουμε να κανουμε port forward

ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να πεφτει σε ports που χρησιμοποιουν τα windows (αν και ειναι σε πολυ

μικροτερο ευρος αυτες οι θυρες - οι γνωστες ξερουν).

 

Το πιασες ;) Για αυτο εθιξα το θεμα του firewall για να μη νομισει οτι παιζει καποιο ρολο σε οτι ρυθμιση

και να ειναι, απαξ και ειναι απο port forward / dmz / upnp, θα παιξει το τωλ0 του να βαραει κατω το ρουτερ ;)



#9 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 07:15 μμ

Μπορει επισης να μην εχει ρυθμισει σωστα και την IP cam που εχει για να τη βλεπει στο Ιντερνετ.

Γιατι δεν φτανει μονο να κανεις σωστα το port forward αλλα θα πρεπει να εχεις ορισει και τις απαραιτητες

πληροφοριες και στη καμερα...

 

Εγω γενικα προτεινω να δινουμε μεγαλες ports στα προγραμματα που θελουμε να κανουμε port forward

ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να πεφτει σε ports που χρησιμοποιουν τα windows (αν και ειναι σε πολυ

μικροτερο ευρος αυτες οι θυρες - οι γνωστες ξερουν).

 

Το πιασες ;) Για αυτο εθιξα το θεμα του firewall για να μη νομισει οτι παιζει καποιο ρολο σε οτι ρυθμιση

και να ειναι, απαξ και ειναι απο port forward / dmz / upnp, θα παιξει το τωλ0 του να βαραει κατω το ρουτερ ;)

ναι σε λιγα ρουτερ βλεπεις ρυθμιση να μην αφηνει να περασει το port forward.στο thomson πχ εχει block all.

αυτο που βλεπω καμια φορα σε ατομα που δεν τους παιζει η καμερα ειναι να αλλαζουν εταιρεια πχ απο ote Να πηγαινουν Hol να παιρνουν νεο εξοπλισμο ο οποιος αντι να εχει Ip 192.168.1.1 εχει για παραδειγμα 192.168.1.254 και να φτιαχνουν μεν τα port forward αλλα να ξεχνανε να μπουν στις καμερες και να αλλαξουν το gateway>και μετα λενε δεν παιζει. το εχω πετυχει η δυο η 3 φορες ως τωρα.και ελεγαν οτι φταιει ο παροχος:P (το κλασσικο)



#10 mohic4n

mohic4n

    Senior Member

  • Members
  • 913 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 07:23 μμ

Χαχαχαχα, και οταν τους λες αυτο φταιει σου λενε: ελα ρε γμτ μονο αυτο δε κοιταξα !! 

 

Περιμενω απο τον ΟΠ να μας πει ρυθμισεις στο ρουτερ και τι εκανε με ΟΤΕΝΕΤ (αν το δει σημερα το θεμα).



#11 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 07 Αύγουστος 2013 - 07:32 μμ

Χαχαχαχα, και οταν τους λες αυτο φταιει σου λενε: ελα ρε γμτ μονο αυτο δε κοιταξα !! 

 

Περιμενω απο τον ΟΠ να μας πει ρυθμισεις στο ρουτερ και τι εκανε με ΟΤΕΝΕΤ (αν το δει σημερα το θεμα).

σου λενε οτι φταιει το ρουτερ για αρχη και οτι δεν παιζει το Port forward.σε ολες τις περιπτωσεις το δοκιμασα με torrent και ολα οκ.ε και μετα ειδα οτι μεσα ηταν η παλια Ip.το ξεχνανε δεν πιστευω οτι το κανουν επιτηδες.πιστευω οτι ο τοπικ σταρτερ θα το εχει λυσει αν τα εχει διαβασει.



δεν εχει μεινει και τιποτε αλλο.



#12 mentorxxx

mentorxxx

    Senior Member

  • Members
  • 530 μηνύματα
  • LocationΡΟΔΟΣ

Δημοσίευση 08 Αύγουστος 2013 - 12:45 μμ

Αυξημενη ασφαλεια ειναι ενα επιπλεον firewall της ΟΤΕΝΕΤ, που πρεπει να μπεις στο

site να το απενεργοποιησεις εσυ, δε ξερω τελευταια παντως αν το κανουν και αυτοι απο

το τηλεφωνο αν τους το ζητησεις. Μπορεις να τους παρεις και να ρωτησεις.

 

 

thanks , μαλλον αυτο πρεπει να φταιει, δυστυχως τωρα δεν ειμαι αθηνα για να το

τσεκαρω και δεν εχω εδω ουτε τα user/pass του account του ote :(

 

απο την αλλη εβδομαδα που θα επιστρεψω θα το κοιταξω, ελπιζω να μην χρειαστει

το καινιουργιο μοντεμ γιατι αν οντως κανει μια 300αρα ειναι αρκετα χρηματα ....



αυτο που βλεπω καμια φορα σε ατομα που δεν τους παιζει η καμερα ειναι να αλλαζουν εταιρεια πχ απο ote Να πηγαινουν Hol να παιρνουν νεο εξοπλισμο ο οποιος αντι να εχει Ip 192.168.1.1 εχει για παραδειγμα 192.168.1.254 και να φτιαχνουν μεν τα port forward αλλα να ξεχνανε να μπουν στις καμερες και να αλλαξουν το gateway

 

 

οχι τα ip τα εχω διπλο-τριπλο τσεκαρει ειναι ολα οκ.



 O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες: TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000 UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434. Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. 

 

 

χμμ, αυτο τωρα με προβληματιζει .... αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειχα βαλει το port 1173, αν ισχυουν τα παραπανω δεν με κοβει το block του οτε .... αρα ισως ειναι κατι αλλο ....

 

 

 

επισης μια που επεκταθηκαμε σε θεματα router ports, ip cams κτλ να αναφερω και ενα "κουφο" να μου πειτε την γνωμη σας.χθες σεταρα μια αλλη ip cam σε wind με oxygen modem (αυτο που εδινε πριν κατι χρονια), εβαλα και dyndns και η καμερουλα απ'εξω παιζει μια χαρα, την εβαλα σε μεγαλο port 30000+.

 

το κουφο ειναι οτι απο μεσα δεν εχεις access :D lol , δηλαδη αν βαλεις καρφωτο το ip με το port ενω εισαι μεσα στο lan δεν παιζει, απ'εξω παιζει μια χαρα και με το dyndns. Πως το εκανα παλι αυτο :D ????



#13 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 08 Αύγουστος 2013 - 05:58 μμ

mentorxx λογικα αυτο θα φταιει.δεν νομιζω οτι ειναι κατι αλλο.τζαμπα τα λεφτα που εδωσες για το αλλο vigor Που ειχες παρει για τις 2 γραμμες wind.πουλησε το εκεινο για να παρεις το vigor:P
εκτος αν το κανεις bridge και το συνδεσεις στην wan του draytek.αν το draytek μπορει να κανει κληση pppoe τοτε πολυ μια χαρα.θα χρησιμοποιεις μονο το Modem του zte και ολα τα αλλα θα γινονται στο draytek.
για την αυξημενη ασφαλεια θες ειτε Username/password ειτε id Πελατη.ελπιζω να τα ξερεις αλλιως πρεπει να μιλησεις με οτε να στα πουν.
οκ αφου τις εχεις τσεκαρει τις Ip απλα το ανεφερα.αν εχεις βαλει το 1173 τοτε ναι δεν ειναι αυτο αλλα την αυξημενη ασφαλεια κλειστην ετσι και αλλιως.αφου την κλεισεις περιμενε λιγακι και μετα κανε ενα reboot το ρουτερ.αστο για 2-3 λεπτα κλειστο για να πεσει και το username απο τον radius του οτε.
τωρα για την καμερα αν και τα gennet ειναι επιοικως σαβουρες εν τουτοις απο μεσα θα χτυπησεις την καμερα με την Lan οχι με την wan.αν και κανονικα και με την wan να χτυπαγες θα πρεπε να παιζει αλλα επειδη εισαι μεσα στο lan χτυπα την lan.εκτος αν βαλεις Proxy οποτε λογικα θα πρεπει να περναει και απο wan.



#14 mentorxxx

mentorxxx

    Senior Member

  • Members
  • 530 μηνύματα
  • LocationΡΟΔΟΣ

Δημοσίευση 08 Αύγουστος 2013 - 11:49 μμ

mentorxx λογικα αυτο θα φταιει.δεν νομιζω οτι ειναι κατι αλλο.τζαμπα τα λεφτα που εδωσες για το αλλο vigor Που ειχες παρει για τις 2 γραμμες wind.πουλησε το εκεινο για να παρεις το vigor:P
εκτος αν το κανεις bridge και το συνδεσεις στην wan του draytek.αν το draytek μπορει να κανει κληση pppoe τοτε πολυ μια χαρα.θα χρησιμοποιεις μονο το Modem του zte και ολα τα αλλα θα γινονται στο draytek.
για την αυξημενη ασφαλεια θες ειτε Username/password ειτε id Πελατη.ελπιζω να τα ξερεις αλλιως πρεπει να μιλησεις με οτε να στα πουν.
οκ αφου τις εχεις τσεκαρει τις Ip απλα το ανεφερα.αν εχεις βαλει το 1173 τοτε ναι δεν ειναι αυτο αλλα την αυξημενη ασφαλεια κλειστην ετσι και αλλιως.αφου την κλεισεις περιμενε λιγακι και μετα κανε ενα reboot το ρουτερ.αστο για 2-3 λεπτα κλειστο για να πεσει και το username απο τον radius του οτε.
τωρα για την καμερα αν και τα gennet ειναι επιοικως σαβουρες εν τουτοις απο μεσα θα χτυπησεις την καμερα με την Lan οχι με την wan.αν και κανονικα και με την wan να χτυπαγες θα πρεπε να παιζει αλλα επειδη εισαι μεσα στο lan χτυπα την lan.εκτος αν βαλεις Proxy οποτε λογικα θα πρεπει να περναει και απο wan.

 

αυτο με τις 2 γραμμες ειναι για ροδο, για αλλη συνδεση η οποια θα παραμεινει ;)

 

ναι θα τα βρω, απλα δεν ειμαι αθηνα αυτη τη στιγμη, μολις γυρισω ξερω που τα εχω φυλαξει, απλα το συγκεκριμενο port

δεν δειχνει να μπλοκαρεται απο αυτο το συστημα .... αρα ??? μηπως τελικα φταιει κατι αλλο ???

 

και με lan και με wan δοκιμασα, τιποτα. απο μεσα δεν υπηρχε καμια προσβαση. Επι τοπου μπηκα απο το κινητο μου και το δοκιμασα μετα και απο αλλου σφαιρα :D lol , δεν ξερω πως γινεται παλι αυτο, δεν το εχω ξανασυναντησει και δεν εχω καμια λογικη εξηγηση ....



#15 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.086 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 09 Αύγουστος 2013 - 09:05 μμ

αυτο με τις 2 γραμμες ειναι για ροδο, για αλλη συνδεση η οποια θα παραμεινει ;)

 

ναι θα τα βρω, απλα δεν ειμαι αθηνα αυτη τη στιγμη, μολις γυρισω ξερω που τα εχω φυλαξει, απλα το συγκεκριμενο port

δεν δειχνει να μπλοκαρεται απο αυτο το συστημα .... αρα ??? μηπως τελικα φταιει κατι αλλο ???

 

και με lan και με wan δοκιμασα, τιποτα. απο μεσα δεν υπηρχε καμια προσβαση. Επι τοπου μπηκα απο το κινητο μου και το δοκιμασα μετα και απο αλλου σφαιρα :D lol , δεν ξερω πως γινεται παλι αυτο, δεν το εχω ξανασυναντησει και δεν εχω καμια λογικη εξηγηση ....

ναι το θυμαμαι οτι ηταν ροδο αλλα νομιζα οτι για εκει ηταν το vdsl.μπορει να φταιει και κατι αλλο αλλα μου φαινεται παραξενο αφου τα εχεις κανει σωστα και δεν εχεις πειραξει κατι.εκτος αν ειναι στην καμερα οπως ειπα λαθος ip η λαθος dns.η αν ειναι κανα firewall σε ρουτερ.anyway οταν πας αθηνα θα δουμε τι μπορει να φταιει.σε καποια ρουτερ νομιζω χωρις να μπορω να θυμηθω οτι καποιοι ειχαν θεμα με το port forward λογω καποιας επιλογης για κατι alg κτλ.αλλα δεν ειμαι σιγουρος

 

Με wan αν βαλεις Proxy θα πρεπει να παιξει γιατι θα ειναι σαν να ειναι απεξω.(εκτος αν εχεις ηδη proxy και για αυτο δεν παιζει απο lan).η εκτος αν σε κοβει κανα firewall στο lan.Mε αλλο ρουτερ σε αφηνει απο Lan η οχι παλι?να ξερουμε αν σε κοβει το gennet  η οχι?Που το κοβω δυσκολο να σε κοβει παροτι το θεωρω χαλια ρουτερ.αν οχι τοτε κατι εχει γινει λαθος στο σεταρισμα με τς καμερες και σε αφηνει μονο απο wan.ναι δεν στεκει λογικα να μην μπορεις να μπεις στην καμερα απο το Lan με την Lan ip.Ping κανεις κανονικα προς τις καμερες?λεω μηπως εχει μεσα καμια access list που κοβει ολο το lan για χ υ λογο.τις αρχικες ρυθμισεις πως τις εκανες?εκτος αν κανεις κανα reset στο καταγραφικο και το σεταρεις παλι η κανα firmware update..η μηπως απο το Lan παιζει με αλλο port??μηπως παιζει με application υποχρεωτικα και οχι με ενα απλο Http?μην προσπαθεις να μπεις απο το lan με την wan.