Προς το περιεχόμενο

Οτι ειναι νομιμο είναι και ηθικο?


oallosmoueautos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα αστο τωρα τα εχεις μπερδεψει, ενω μερικα απο αυτα που λες εχουν βαση και ειναι λογικα μετα το χανεις ,φταινε λοιπον οι γερμανοι για ολα  βρηκες και εσυ τον εχθρο σου μα πριν ελεγες να μην τα ριχνουμε σε αλλους.

Πεφτεις σε αντιφασεις βαλε σε ενα ειρμο τις αποψεις  σου γιατι ειναι αντικρουομενες αλλιως κινδυνευεις να περασεις στην μερια των "ψεκασμενων" η' μηπως εισαι ηδη εκει ...

 

Υ.Γ Αυτα με τα μαγαζακια χρυσου ειναι πλεον σε ολο τον κοσμο  σε ολη την ευρωπη στην Αγγλια παντου και η αιτια ειναι η 300% ανοδο του χρυσου μετα απο 30 χρονια στασιμοτητας.Οι χωρες που αγοραζουν κυριως χρυσο ειναι η Κινα και η Ινδια για κοινωνικους λογους  ειναι ειδος "πρωτης αναγκης" για αυτους.Τα aλλα ολα ειναι συνωμοσιολογια και δεν  μπορουν να σταθουν σε καμια σοβαρη συζητηση.

Κανεις δεν εχει βαλει στοχο την Ελλαδα συγκεκριμενα και κανεις δεν θελει το κακο της  ειμαστε ανυπαρκτη ως μεγεθος στον παγκοσμιο χαρτη και παρα πολυ μικρη αγορα για το οτιδηποτε.Κακο στην Ελλαδα διαχρονικα στην πολυ συντομη ιστορια που εχουμε ως κρατος κανουν οι πολιτες της και κανεις αλλος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Καλα αστο τωρα τα εχεις μπερδεψει, ενω μερικα απο αυτα που λες εχουν βαση και ειναι λογικα μετα το χανεις ,φταινε λοιπον οι γερμανοι για ολα  βρηκες και εσυ τον εχθρο σου μα πριν ελεγες να μην τα ριχνουμε σε αλλους.

Πεφτεις σε αντιφασεις βαλε σε ενα ειρμο τις αποψεις  σου γιατι ειναι αντικρουομενες αλλιως κινδυνευεις να περασεις στην μερια των "ψεκασμενων" η' μηπως εισαι ηδη εκει ...

 

Εσυ που δεν εισαι ψεκασμενος και προφανως κονομας πουλωντας χρυσο στους Γερμανους εξηγησε μας γιατι στον αγοραζουν με τοση μανια?

 

Αλλος πουλαει χρυσο.. αλλος πουλαει τσατσαρες. .αλλος πουλαει τον πισινο του.. καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη στο καπιταλιστικο συστημα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H αληθεια ειναι πως εχω πουλησει γυρω στους 5 τονους χρυσο στον φιλο μου τον γερμανο τον Heinz.Αστο οκ  σε καταλαβαμε και εσενα  και που ασχοληθηκα να σου απαντησω πολυ ηταν .Δεν μας λες και ενα αλλο συστημα εκτος το καπιταλιστικο που να εφαρμοζεται και να ειναι καλυτερο να γελασουμε λιγο?

 

Υ.Γ βγαινω λιγο εξω σε ανοιχτο χωρο να με ψεκασουν να παρω την δοση μου και για σημερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H αληθεια ειναι πως εχω πουλησει γυρω στους 5 τονους χρυσο στον φιλο μου τον γερμανο τον Heinz.Αστο οκ  σε καταλαβαμε και εσενα  και που ασχοληθηκα να σου απαντησω πολυ ηταν .Δεν μας λες και ενα αλλο συστημα εκτος το καπιταλιστικο που να εφαρμοζεται και να ειναι καλυτερο να γελασουμε λιγο?

 

Υ.Γ βγαινω λιγο εξω σε ανοιχτο χωρο να με ψεκασουν να παρω την δοση μου και για σημερα.

 

Ρε κανε μας τη χαρη και μην ασχολεισαι που θα μας υποτιμας τη νοημοσυνη ολων εδω περα οτι κανουν και κοινωνικο εργο για την Ελλαδα ολοι αυτα τα κορακια που περνουν τα χρυσαφικα του κοσμακη για πενταροδεκαρες...

 

Ζυγιζουν και εκτιμανε χωρις να τους ελεγχει κανενας.. χωρις να πληρωνουν φορους.. σε πολιτες που ειναι σε αναγκη ζωης και θανατου..

 

Αντε γιατι μας μυρισε ψοφιμι εδω περα..

 

 

 

"Επιδημία" ενεχυροδανειστηρίων σε ολόκληρη τη χώρα. Στο στόχαστρο της εφορίας οι επιτήδεια που υπόσχονται "εύκολα" μετρητά. 

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη 

Τα ενεχυροδανειστήρια έμοιαζαν μέχρι πριν από μερικά χρόνια και, πιο συγκεκριμένα, πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση και εκτιναχθεί η τιμή του χρυσού, με μια... ξεχασμένη δραστηριότητα. 

 

Το επάγγελμα του ενεχυροδανειστή ήταν είδος προς εξαφάνιση και παρέπεμπε σε «σκοτεινούς» τύπους, που νόμιζε κανείς ότι είχαν ξεμείνει σε κάποια φτωχογειτονιά από προηγούμενες δεκαετίες.

 

Σήμερα, μια βόλτα σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι είναι οι μόνοι που κάνουν... χρυσές δουλειές. Σχεδόν σε κάθε γειτονιά αντιστοιχεί και μια επιχείρηση άγνωστης προέλευσης, που αγοράζει χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

 

Το ΣΔΟΕ καθυστέρησε, ωστόσο στο να διενήργησε ελέγχους, στους οποίους η παραβατικότητα των συγκεκριμένων καταστημάτων έφτασε στο 50%. Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Κοινοβούλιο, ωστόσο, όπως πάντα, ελέγχεται η ικανότητα του κράτους να θέσει υπό έλεγχο το φαινόμενο. 

 

Υποθέσεις ιδιοκτητών που προσπάθησαν είτε  να διακινήσουν κοσμήματα μεγάλης αξίας χωρίς τιμολόγια είτε να βγάλουν κοσμήματα στο εξωτερικό έχουν ήδη γίνει γνωστές, ενώ την περασμένη Δευτέρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων. Αφορμή στάθηκε μια δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργυροχρυσοχόων, σύμφωνα με την οποία εξάγουμε ημερησίως 150 κιλά χρυσού. 

 

Ξεφυτρώνουν 

 

Ενας στους δυο, λοιπόν, λειτουργεί στα όρια του… γκρίζου και του μαύρου και φοροδιαφεύγει συστηματικά, χωρίς να τηρεί βιβλία και χωρίς να κόβει τιμολόγια, ενώ σχεδόν ένας στους δέκα δεν έχει κάνει καν έναρξη επαγγέλματος. 

 

Από τις τις «μικρές χρηματιστηριακές», τις  ΑΕΛΔΕ, στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, έως το παγωμένο γιαούρτι της τελευταίας διετίας, η ελληνική αγορά έχει να επιδείξει αναρίθμητα παραδείγματα υπερβολής. Σήμερα, τα ενεχυροδανειστήρια και τα καταστήματα αγοράς χρυσού ανοίγουν ανά την επικράτεια με ρυθμούς «επιδημίας» και δρουν χωρίς εποπτεία, σε μια νέα αγορά που εξαπλώνεται καθημερινά, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του κόσμου για μετρητά.

 

Την τριετία 2010-2012 άνοιξαν περί τις 947 επιχειρήσεις ή υποκαταστήματα. Το 2012, μάλιστα, υπερτριπλασιάστηκαν οι ενάρξεις επιχειρήσεων του εν λόγω αντικειμένου. Ειδικότερα, το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων, ενώ το 2012 έκαναν έναρξη 274 επιχειρήσεις και δηλώθηκε η έναρξη 245 υποκαταστημάτων. 

 

Και αυτό, γιατί ήταν μεταξύ των επαγγελμάτων που απελευθερώθηκαν μέσα στην κρίση, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μόνο μια αίτηση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς και λευκό ποινικό μητρώο για να ανοίξει κανείς σχετική επιχείρηση. Είναι εντυπωσιακό ότι, από τα επαγγέλματα που «άνοιξαν» τον τελευταίο χρόνο, οι αιτήσεις για έναρξη εργασιών για ενεχυροδανειστήρια είναι περισσότερες απ΄ ό,τι για κάθε άλλο επάγγελμα.

 

Τη νέα τάση συντηρούν η άνευ προηγουμένου ύφεση και οι ιστορικά υψηλές τιμές του χρυσού. Απελπισμένοι πολίτες αναζητούν εναγωνίως μια διέξοδο στην κρίση και προσπαθούν να «εκποιήσουν» ό,τι μπορούν. Η οικονομική δυσχέρεια δημιούργησε ακραίες συνθήκες, με τους εργαζομένους στα εν λόγω καταστήματα να περιγράφουν κωμικοτραγικές καταστάσεις. Μέχρι χρυσά δόντια και οικογενειακά κειμήλια «σκοτώνουν» όσοι έχουν απελπιστεί από την ανεργία και την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου. 

 

Την ίδια ώρα, ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια πολύτιμων μετάλλων υπόσχονται υψηλές τιμές και, βέβαια, μετρητά. 

 

Χωρίς «επόπτη» 

 

Ποιος, όμως, θα αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων;  Η κατάληξη των πολύτιμων μετάλλων, ο έλεγχος των πηγών χρηματοδότησης, οι συνθήκες αγοράς των τιμαλφών (σωστή μέτρηση και διασφάλιση τιμών), καθώς και η διασφάλιση του ότι δεν αποτελούν προϊόντα κλοπής είναι μερικά από τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια «εποπτική Αρχή» πέραν του ΣΔΟΕ.

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία ανάμειξη όσον αφορά τη διακίνηση του χρυσού, από τη στιγμή που δεν πρόκειται για «επενδυτικό» χρυσό, δηλαδή για αγοραπωλησίες χρυσού μέσω επενδυτικών εργαλείων ή αγορών.

 

Γνώστες της αγοράς συμβουλεύουν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να «ελέγχουν» οι ίδιοι, στον βαθμό που μπορούν, τόσο τη νόμιμη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων όσο και τον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσουν, ενεχυριάζουν ή πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, από την πλευρά της, έχει εκδώσει από τον Δεκέμβριο του 2011 οδηγίες προστασίας, επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας παρέχει υπηρεσίες εκτίμησης πολύτιμων μετάλλων και σε καταναλωτές.

 

Παραβάσεις στην ημερήσια διάταξη 

 

Τα στοιχεία των κρατικών οικονομικών Αρχών και οι καταγγελίες πολιτών δημιουργούν ένα πέπλο αμφιβολιών για τη νόμιμη λειτουργία τους. Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ μπήκαν 300 ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

 

Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων καταστημάτων σχετίζονται, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της αγοράς χρυσού, με επιτηδευματίες οι οποίοι ασχολούνται με την τήξη μεταχειρισμένων μετάλλων και παραπέμπουν σε... υπόγεια κυκλώματα εμπορίας χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων και λίθων.

 

Υπάρχουν, επίσης, καταγγελίες για κυκλώματα που δημιουργούν δίκτυα με το εξωτερικό και «εξάγουν» τα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα, οι επιτήδειοι φροντίζουν να λιώσουν τα αντικείμενα, ώστε τα σχετικά παραστατικά, κατά την εξαγωγή τους, να αναφέρουν αόριστα αγορά χρυσού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει εκπονήσει σχέδιο ελέγχου αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού που έλαβαν χώρα από τη χώρα μας προς το εξωτερικό. Έχουν παραληφθεί στοιχεία αποστολών και εξαγωγών με δηλωθέντα προϊόντα χρυσού, κράματα χρυσού, κοσμήματα κ.λπ. κατά τα έτη 2010-2012, που έγιναν από 36 πρακτορεία.

 

Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που δεν φυλάσσουν εντός του καταστήματος τα αγορασμένα αντικείμενα. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη αρχίσει τις δεσμεύσεις τιμαλφών και θυρίδων, αλλά και την κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων.

 

Τέλος, οι Αρχές αναζητούν κοσμήματα, προϊόντα κλοπής από ιδιώτες, καθώς πληθαίνουν οι ομολογίες διαρρηκτών ότι έχουν «σκοτώσει» τη λεία τους σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα χρυσού.

 

Πηγή:www.capital.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

oallosmoueautos οι Γερμανοί και ο καθένας βασικά αγοράζουν το χρυσό διότι υπάρχει μεγαλη προσφορά και θεωρείται επένδυση η αγορά του σε χαμηλότερη τιμή απο αυτην της πώλησης. 

 

Απo κει και πέρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις να συζητηθεί το θέμα των συγκεκριμένων μαγαζιών που λειτουργούν νόμιμα ή εκείνων που λειτουργούν παράνομα οπως αναφέρεται στο άρθρο που παρέθεσες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην δουλευομαστε και μεταξυ μας γραφω λοιπον..

 

Ο χρυσος μαζευεται και πουλιεται σε κυκλωματα εμποριας χρυσου κυριως στη Γερμανια..

 

Η Γερμανια αγοραζει σα τρελη χρυσο παρολο που εχει ενα αποθεμα 3800 τονων.. και αυτο γιατι θελει να προετοιμαστει για καποιο σημαντικο χρηματοπιστωτικο γεγονος στην Ευρωπη..

 

Η Ελλαδα ξεπουλαει το χρυσο της με μεγαλη ζημια για να χρηματοδοτησει την διασωση της.. βλεπε ορυχεια Χαλκιδικης..

 

Οι ανθρωποι που κανουν αυτες τις δουλειες ειναι κατι σα τους συνεργατες των Ναζι (ταγματασφαλιτες) που δικαιολογουσαν τα εγκληματα τους εις βαρος της Ελλάδας με την απειλη του κομμουνισμου και "καθαριστηκαν" απο τη κολυμπηθρα του Σιλωαμ τον εμφυλιο πολεμο..

 

Κατα αναλογο τροπο στο ονομα του καπιταλιστικου συστηματος αυτοι οι ανθρωποι εγκληματουν εις βαρος της Ελλαδας προς οφελος της Γερμανιας και θα καθαριστουν με την επερχομενη "αναπτυξη" που θα φέρει την "διασωση" της χωρας..

 

Αντε και εις ανωτερα.. Δινουμε νησια.. χρυσορυχεια.. ΔΕΚΟ.. δεν κανουμε και την αρχαιοκαπηλεια νομιμη να τελειωνουμε???

 

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα μαγαζιά που πουλάς χρυσό ?

 

Εσυ που δεν εισαι ψεκασμενος και προφανως κονομας πουλωντας χρυσο στους Γερμανους εξηγησε μας γιατι στον αγοραζουν με τοση μανια?

 

 

1. Πως βάζει το θέμα "μανία" ?

2. Αγοράζει αυτός που έχει λεφτά. Όση μανία και να είχε η Αιθιοπία πχ το βρίσκω χλωμό να αγοράζει χρυσό. 

 

Αλλος πουλαει χρυσο.. αλλος πουλαει τσατσαρες. .αλλος πουλαει τον πισινο του.. καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη στο καπιταλιστικο συστημα..

Ακριβώς.

 

Εσύ δηλαδή τι προτείνεις ? ... να γίνει ο χρυσός σαν "ιερό μέταλλο" και να μην αγοράζεται/πουλιέται κάτι σαν τα αρχαία αγάλματα ας πούμε ?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

oallosmoueautos οι Γερμανοί και ο καθένας βασικά αγοράζουν το χρυσό διότι υπάρχει μεγαλη προσφορά και θεωρείται επένδυση η αγορά του σε χαμηλότερη τιμή απο αυτην της πώλησης. 

 

Απo κει και πέρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις να συζητηθεί το θέμα των συγκεκριμένων μαγαζιών που λειτουργούν νόμιμα ή εκείνων που λειτουργούν παράνομα οπως αναφέρεται στο άρθρο που παρέθεσες.

 

Εμενα η ενσταση μου ειναι γιατι να λειτουργουν καν τετοια μαγαζια στην Ελλάδα, ειτε ειναι νομιμα είτε παρανομα, απο τη στιγμη που δεν μπορει εξορισμου να προστατευθει ο Ελληνας πολιτης απο αυτα τα κορακια.. 

 

Ειπαμε.. το χρυσο που μαζευουν τον πουλανε σε κυκλωματα εμποριας πολυτιμων μεταλλων και καταληγει στην Γερμανια.. Αυτο ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ εις βαρος ολων μας.. Ειναι κλοπη και ας μην ειναι παρανομη πραξη!

 

Η Γερμανια κονομαει χοντρα απο την οικονομικη κρίση λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης για αγορά του χρέους της, δηλαδή των ομολόγων της, επειδή θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να πέφτει το επιτόκιο που είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να πληρώνει για να δανείζεται..

 

Τραβαει ολο το χρυσο της Ευρωπης για να μπορει να λειτουργησει αυτοτελως ακομα και εκτος Ευρωζωνης ενω ολα τα αλλα Ευρωπαικα κρατη θα ειναι ανισχυρα και θα την προσκυνανε οπως κανουμε εμεις σημερα (και βγαινουν διαφοροι γλοιωδεις τυποι και γραφουν υπερ τους)..

 

Ξερεις εσυ αν αυριο διαλυθει η Ευρωζωνη με τόσο μεγάλη διαφορά στο επιτόκιο δανεισμού, στις χώρες της ίδιες νομισματικής ζώνης?

 

Με λιγα λογια.. οτι δεν καταφερε να κανει ο Χιτλερ με στρατιωτικα μεσα το κανουν τωρα οι Γερμανοι με οικονομικα μεσα χωρις να ανοιξει ρουθουνι.. 

 

Αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Δεξιάς και υπουργός Εργασίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

"Οι χώρες της ΕΕ που δανείζονται από τις υπόλοιπες να βάζουν ενέχυρο τα... αποθέματα του κράτους σε χρυσό ή μετοχές δημόσιων επιχειρήσεων!"

 

Εκπρόσωπος του CDU για ζητήματα οικονομίας Κλάους - Πέτερ Φλόσμπαχ:

"Χώρες που θέλουν να λάβουν οικονομική βοήθεια πρέπει να δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να αυξήσουν την πιστοληπτική αξιοπιστία τους και σε αυτές συγκαταλέγεται και η χρησιμοποίηση των αποθεμάτων τους σε χρυσό"

 

Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής κυβέρνησης Γιοχάνες Ζίνγκχαμερ:

"Πριν συρθούν διά της βίας για να καταστούν εγγυητές οι Γερμανοί φορολογούμενοι, χώρες όπως η Ιταλία ή η Πορτογαλία πρέπει πρωτύτερα να συνεισφέρουν τα αξιόλογα αποθέματα χρυσού που κατέχουν"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Απο τη στιγμή που δεν τιθεται θέμα παρανομης λειτουργίας πως θα απαγορευθεί κάτι τετοιο δλδ? 

 

Επίσης εχεις αντίρρηση μόνο για τους Ευρωπαίους που κανουν αυτη τη δουλειά? Αν ναι διαβασε πάλι την πρώτη πρόταση του πρώτου ποστ μου εδω. 

Αν οχι, παμε στο τελευταίου ποστ του DrLo.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα η ενσταση μου ειναι γιατι να λειτουργουν καν τετοια μαγαζια στην Ελλάδα,

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι προτείνεις. Να μην υπάρχουν μαγαζιά που να μπορεί κάποιος να πουλήσει τον χρυσό του ?

 

- Αυτό μόνο στην Ελλάδα ?

- Γιατί όχι παντού στον κόσμο ? (γιατί να αφήσουμε τους άλλους λαούς να τους τρώνε τον χρυσό του?)

 

Δηλαδή να μπορεί κάποιος να αγοράζει πχ ενα χρυσό δακτυλίδι η μια πλάκα/φύλλο χρυσού ΑΛΛΑ να μη μπορεί να το πουλήσει το ίδιο αντικείμενο με την ίδια ευκολία ?

 

Γιατί αυτό είναι λογικό ? ... και πως θα μπρούσε να λειτουργεί μόνο η μια φορά μιας συναλλαγής ?

 

ειτε ειναι νομιμα είτε παρανομα, απο τη στιγμη που δεν μπορει εξορισμου να προστατευθει ο Ελληνας πολιτης απο αυτα τα κορακια.. 

 

Ειπαμε.. το χρυσο που μαζευουν τον πουλανε σε κυκλωματα εμποριας πολυτιμων μεταλλων και καταληγει στην Γερμανια.. Αυτο ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ εις βαρος ολων μας..

 

1. όλων μας ... σίγουρα δεν είναι γιατί εγώ βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω από αυτή τη παράλογη σούμα που κάνεις

2. είναι "έγκλμα" που υπάρχει χονδρική αγορά χρυσού ή ότι αυτή βρίσκεται (αν είναι έτσι) στη Γερμανία ? Αν δηλαδή αυριο αρχίζει να γοράζει χρυσό η Μαλαισία πχ θα είμαστε ΟΚ ? 

  

Ειναι κλοπη και ας μην ειναι παρανομη πραξη!

 

Από το όλο ύφος και την ποιότητα των επιχειρημάτων σου αμφιβάλλω αν μπορείς να καταλάβεις τι είναι κλοπή και τι παράνομη πράξη ... συνεπώς δε μπορω να καταλάβω πως λες ότι είναι το ένα και όχι το άλλο

 

Η Γερμανια κονομαει χοντρα απο την οικονομικη κρίση λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης για αγορά του χρέους της, δηλαδή των ομολόγων της,

 

Μαγκιά της !!!

 

είναι σαν να είστε 2 υδραυλικοί σε μια γειτονια, φαφνικά τα σπίτια στα οποία δούλεψε ο ένας να πλυμιρίζουν και ο αυτός να παραπονιέται ότι ο άλλος "κονομάει χοντρά" γιατί έζει ζήρηση η δουλειά του.

 

επειδή θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να πέφτει το επιτόκιο που είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να πληρώνει για να δανείζεται..

 

Που είναι το κακό σε αυτό ?

 

Δηλαδή για να γίνει "ηθική" η Γερμανία τι πρέπει να κάνει ? να αρχίζει να φεσώνει τον κόσμο για να ρίξει την αξιολόγησή της επι τούτου ?

 

 

Τραβαει ολο το χρυσο της Ευρωπης για να μπορει να λειτουργησει αυτοτελως ακομα και εκτος Ευρωζωνης ενω ολα τα αλλα Ευρωπαικα κρατη θα ειναι ανισχυρα και θα την προσκυνανε οπως κανουμε εμεις σημερα (και βγαινουν διαφοροι γλοιωδεις τυποι και γραφουν υπερ τους)..

 

Ξερεις εσυ αν αυριο διαλυθει η Ευρωζωνη με τόσο μεγάλη διαφορά στο επιτόκιο δανεισμού, στις χώρες της ίδιες νομισματικής ζώνης?

 

Με λιγα λογια.. οτι δεν καταφερε να κανει ο Χιτλερ με στρατιωτικα μεσα το κανουν τωρα οι Γερμανοι με οικονομικα μεσα χωρις να ανοιξει ρουθουνι..

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμή που δεν τιθεται θέμα παρανομης λειτουργίας πως θα απαγορευθεί κάτι τετοιο δλδ? 

 

Επίσης εχεις αντίρρηση μόνο για τους Ευρωπαίους που κανουν αυτη τη δουλειά? Αν ναι διαβασε πάλι την πρώτη πρόταση του πρώτου ποστ μου εδω. 

Αν οχι, παμε στο τελευταίου ποστ του DrLo.

το προβλημα ειναι η πιθανη κλεπταποδοχη και οτι δε τους ελεγχει κανεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το προβλημα ειναι η πιθανη κλεπταποδοχη και οτι δε τους ελεγχει κανεις.

 

Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό στο οποίο αναφέρεται ο TS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...