Προς το περιεχόμενο

Επικινδυνότητα κεραίας ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;


Axelatticus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν το forum ή η κατηγορία είναι κατάλληλη για το θέμα μου απλά ψάχνω κάποιες πληροφορίες. Ψάχνω να αγοράσω σπίτι και έχω βρεί ένα πολύ ωραίο ρετιρέ Αριστοτέλους με Ερμού. Το θέμα μου είναι πως λίγο πιο δίπλα είναι ο ΟΤΕ εκεί πρός Αγιας Σοφιάς και στην κορυφή έχει μια μεγάλη κεραία, την οποία τράβηξα μια φωτογραφία ( όχι απο το διαμέρισμα απο την Αριστοτέλους) και δεν ξέρω πόσο επικίνδυνη είναι. Ο ιδιοκτήτης μου είπε πως είναι απλά για να συνδέει και δεν εκπέμπει αλλά εντάξει πόσο μπορείς να τον εμπιστευτείς, να πουλήσει θέλει... Με ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί είμαι στο ίδιο ύψος και όχι πολύ μακριά... Δηλαδή εγώ είμαι στην απέναντι μεριά 4 πολυκατοικίες πιο πέρα... Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες γνώμες αν γνωρίζει για τη συγκεκριμένη κεραία ή αν τον βοηθούν οι φωτογραφίες ; 

 

Ευχαριστώ πρωκαταβολικά.

 

DSC_0967.jpg.html  DSC_0968.jpg.html

post-278005-0-89309500-1382105156_thumb.jpg

post-278005-0-24298600-1382105219_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχουν συσκευες να μετρησεις την ενταση. Σιγουρα τρως παραπανω ακτινοβολια αλλα κανεις δε μπορει να σου πει σιγουρα αν σε πειραζει η οχι. Αρκετοι απο εδω (80%) ειναι 100% σιγουροι πως και διπλα στη κεραια να μενεις δε θα εχεις προβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε μια ματιά Link.png Site: εδώ , είναι οι κάνονες που θεσπίζονται από την ΕΕΤΤ για τις κεραίες. Εγώ πάντως είμαι στο 20% που πιστεύει ότι ΘΑ έχεις πρόβλημα.. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν επιτρέπονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς κτλ... Γιατί? ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι τους τινάζει το κεφάλι στον αέρα.. απλά σου λέει "εε, εμείς οι πιο μεγάλοι αντέχουμε περισσότερο" (δηλαδή ΝΑΙ τρως, αλλά αντέχεις..) .. και γιατί ΚΑΠΟΥ θα πρέπει να μπουν, οπότε αν βγάζαν ότι απαγορεύεται και σε σχολεία, αλλά και σε οτιδήποτε σημείο μέσα σε πόλη κτλ, θα έπεφτε το σήμα των κινητών, θα χαλαγαν οι δουλειές των εταιριών και θα χανόταν πολλά εκατομμύρια.. Και δε τα λέω απλά από κόλλημα, έχω διαβάσει αρκετά άρθρα από πανεπιστήμια (και ελληνικά) που λεν ότι γίνεται ζημιά, αν και είναι μετρημένα.Έχω (αλλά δυστυχώς σε χαρτί, όχι λινκ), ένα π.χ. από Πολυτεχνείο Πάτρας όπου λεν ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται στα παιδιά κάτω των 15 γιατί κάνει μπλα μπλα στον εγκέφαλο, αλλά δε μπορώ να κάτσω να τα γράφω όλα εδώ, έτσι κι αλλιώς είναι ένα θέμα όπου ο καθένας, ΟΤΙ και να του λεν έρευνες, πανεπιστήμια, εφημερίδες κτλ, πιστεύει ότι θέλει τελικά και λέει "καααλά, π@π@ριές λένε οι άλλοι!" .. 

Ένα από τα πρόσφατα , Link.png Site: εδώ όπου όλα είναι σε φάση "εε ναι.. κάαατι προκαλούν, αλλά 100% σίγουροι δεν είμαστε, εεε, επίσης μάααλλον δημιουργεί βιολογικά προβλήματα, υπάρχουν κάποιες αποδείξεις, αλλά όχι αρκετές για να το αποδείξουμε" και τέτοια.. Το οποίο ένας που θεωρεί ότι όλα καλά θα το ερμηνεύσει "είδατε, ΤΙΠΟΤΕ δεν παθαίνουμε, δε μπορούν να το αποδείξουν", εγώ (και όσοι είναι στην ίδια άποψη με μένα) το ερμηνεύω "ΝΑΙ, κάνουν πολύ ζημιά, αλλά θα χαθούν πολλά λεφτά αν το πούμε, αυτές οι εταιρίες χρηματοδοτούν το 80% από τις έρευνες, οπότε και τόσα που λέμε πάλι καλά.."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Ο ιδιοκτήτης μου είπε πως είναι απλά για να συνδέει και δεν εκπέμπει

 

α καλό! πως συνδέει χωρίς να εκπέμπει;; Θα σου τα πω περιληπτικά μιας και έχω άμεση σχέση με το αντικείμενο.

 

Το αν πραγματικά προκαλούνται βλαβες και τι είδους βλάβες μένει ακόμα να αποδειχτεί, αφού για να γίνουν σωστά οι επιδημιολογικές μελέτες χρειάζονται τουλάχιστον 2 δεκαετίες... το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να συγκρίνεις τη σημερινή τεχνολογία κινητής με αυτή πριν 10 ή 20 χρόνια.... επίσης υπάρχει και ένα θεματάκι σχετικά με το ποιός χρηματοδοτεί κάθε φορά αυτές τις έρευνες.

 

Αν λοιπόν λάβουμε την αρχή της προφύλαξης, τότε θεωρούμε οτι είναι επιβλαβής αυτή η ακτινοβολία μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Αυτός είναι ο συλογισμός του World Health Organization και πανω σε αυτό βασίστηκαν τα σαϊνια στην Ελλάδα  για να βγάλουν το μέτρο των 300 μέτρων απόσταση από σχολεία, έκκλησίες, νοσοκομεία- σημαντικά δηλαδή κέντρα του αστικού ιστού με μεγάλες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις. Και ακριβώς επείδη αν εφαρμοζόταν επακριβώς ο νόμος τα δίκτυα θα είχαν τεράστιες τρύπες, για άλλη μια φορά το κράτος αναγκάζει τις εταιρίες να παρανομούν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.... κλέβοντας καμμιά φορά λίγο στις αποστάσεις αλλά και την ένταση των γύρω κεραιών...

Κατά τα άλλα όλοι όσοι έχουμε το λεγόμενο common sense καταλαβαίνουμε οτι αν αραιώσεις το δίκτυο σε αυτά τα μέρη τότε οι συσκευές κινητής εκεί θα εκπέμπουν στο μέγιστο δυνατό (προκειμένου να ψάχνουν, να βρίσκουν και να συνδέονται στις μακρινές κεραίες), ψήνωντας κανονικά όσους μαθητές, εκκλησιαζόμενους, ασθενεις+ιατρικό προσωπικό νοσοκομείου έχουν και χρησιμοποιούν κινητό. Αν αναλογιστείς πόσοι από τους προαναφερόμενους έχουν και χρησιμοποιούν όντως κινητό (εγώ λεώ για πλάκα ένα 85%), τότε μόνο μπορείς να αρχίσεις να διανοείσαι την βλακεία (μη πω τίποτα χειρότερο) του συγκεκριμένου μέτρου.

 

Ελπίζοντας οτι σου έδωσα ένα γρήγορο background, πάμε επί του ερωτήματός σου: ΟΧΙ εγώ δεν θα επέλεγα να μείνω εκεί. Γιατί αν οι κεραίες κινητής (το μακρόστενα κάθετα στελέχη) και τα μικροκυμματικά (τα τουμπανάκια) δουλεύανε στις σωστές παραμέτρους, τότε μπορεί και να ήσουν ασφαλής (αφού η ένταση του σήματος κινητής στη θεωρία έχει "ομπρελική" και μειούμενη εξάπλωση ενώ τα μικροκυμματικά εκπέμπουν σε ευθεία και στενή δέσμη, ψηλότερα από όλα τα κεφάλια μας), αλλά στο Ελλαδιστάν (που η κάθε τσιγγάνα δηλώνει οτι γεννάει ένα παιδί κάθε μήνα και δεν ελέγχεται) ποιός να σου βεβαιώσει οτι θα δουλεύουν σωστά;;; Κλείνω υπενθυμίζοντας σου οτι δεν είναι αποδεδειγμένα επιβλαβές, αλλά better safe than sorry.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα διαβάσει μια έρευνα ενος παιδιού ο οποίος έλεγε οτι το Βέλγιο αν θυμάμαι καλα έχει την χαμηλότερη ακτινοβολία, επειδή οι εταιρείες έχουν τοποθετήσει πάρα πολλές κεραίες σε κοντινή απόσταση και έτσι η ακτινοβολία είναι σε χαμηλά επίπεδα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης τα στρογγυλα που βλεπεις ειναι καρφι κατευθυντικα.τα Panel Που βλεπεις ψηλα ψηλα εκμπεμπουν δεξια αριστερα απο 90 εως 180 μοιρες αναλογα το Panel.και 20-30 νομιζω στο καθετο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα διαβάσει μια έρευνα ενος παιδιού ο οποίος έλεγε οτι το Βέλγιο αν θυμάμαι καλα έχει την χαμηλότερη ακτινοβολία, επειδή οι εταιρείες έχουν τοποθετήσει πάρα πολλές κεραίες σε κοντινή απόσταση και έτσι η ακτινοβολία είναι σε χαμηλά επίπεδα!

 

 

αυτό ισχύει 100%, όσο πιό πυκνό το δίκτυο τόσο χαμηλότερη η ένταση γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν παραδίπλα οι ίδιες συχνότητες που έχει αγοράσει η εταιρία. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του κυψελοειδούς δικτύου.

 

Πριν καμμιά 10αριά χρόνια που ήμουν "μέσα" στο αντικείμενο, είχαμε για αντιπροσωπευτικό παράδειγμα πυκνού δικτύου την Αγγλία, όπου εκτός των 2-3 GSM δικτύων (ή digital όπως το ονόμαζαν) που κάλυπταν όλη τη χώρα λειτουργούσαν άλλα τόσα τοπικής εμβέλειας (τα analog, συνήθως μέσα και γύρω από μια πόλη), οπότε η χαμηλή ισχύς σε πυκνό δίκτυο ήταν απαραίτητη για την συνύπαρξη των δύο δικτύων.

 

Και είναι ακριβώς το επιχείρημα που έθεσα παραπάνω, αν αραιώσεις το δίκτυο λόγω "μη-έξυπνων" κανονισμών, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να σηκώσεις λίγο την ισχύ των γύρω κεραιών - και φυσικά οι συσκευές στα αυτία θα τσουρουφλίζουν ανεξαρτήτως αν μιλάνε ή απλά ψάχνουν μακρινό σήμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...