Προς το περιεχόμενο

Αστείες, περίεργες, ενδιαφέρουσες εικόνες


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 35,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • De@th L0rd

    1432

  • Unabomber

    1344

  • Thresh

    1318

  • viper2005

    1282

Πηγή: in.gr

 

29F097E55287A4F0E868A3D57AD53102.jpg

 

 

 

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Πριν επτά χρόνια, η Τζέσικα Εϊνσκοου διαγνώσθηκε με σάρκωμα  στο αριστερό της χέρι.

Οι θεράποντες γιατροί της της συνέστησαν ψυχραιμία και της έδιναν πολλές πιθανότητες επιβίωσης, αν ξεκινούσε άμεσα χημειοθεραπείες. Σύμμαχος της ήταν και οι ιατρικές έρευνες που δίνουν στους ασθενείς με σάρκωμα πιθανότητες επιβίωσης της τάξεως του 68% στα επόμενα πέντε και 61% στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ωστόσο, η νεαρή καρκινοπαθής επέλεξε τον εναλλακτικό δρόμο, κι όχι αυτόν της παραδοσιακής ιατρικής. Διάλεξε να κάνει την αμφιλεγόμενη θεραπεία Γκέρσον, κατά την οποία ο ασθενής πρέπει αφενός να καταναλώνει βιολογικούς φρέσκους χυμούς σε καθημερινή βάση κι αφετέρου να υποβάλλεται σε κλύσματα με καφέ, ώστε να βοηθηθεί το έντερο στο να αποβάλλει τις τοξίνες.  

Η εν λόγω θεραπεία είναι αμφιλεγόμενη επειδή η διεθνής ιατρική κοινότητα δεν την παραδέχεται ως ιαματική, αν και ο εμπνευστής της, Γερμανός ιατρός Μαξ Γκέρσον, ισχυριζόταν μέχρι να πεθάνει το 1959 ότι αν ακολουθηθούν σωστά όλα τα βήματα της, θεραπεύονται σχεδόν όλες οι ασθένειες, και κυρίως ο καρκίνος.

Για ένα χρονικό διάστημα, η μέθοδος φάνηκε να πετυχαίνει το σκοπό της. Όμως, ένα χρόνο μετά, ο καρκίνος επέστρεψε ακόμη πιο επιθετικός.

Οι γιατροί της Τζέσικα της συνέστησαν να προβούν σε ακρωτηριασμό του αριστερού της χεριού, προκειμένου να σώσουν το υπόλοιπο σώμα, όμως η ίδια αρνήθηκε και συνέχισε να κάνει τη θεραπεία Γκέρσον.

Άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό της «Μαχήτρια της Ευεξίας», να γράφει βιβλία με συνταγές μαγειρικής, για το πώς γύρισε τη πλάτη στην συμβατική ιατρική και το πώς πλέον νιώθει μια χαρά.

«Δεν δέχτηκα να ακρωτηριάσω το χέρι μου ή να κάνω χημειοθεραπεία. Δεν δέχτηκα τις λύσεις που μου πρόσφερε η συμβατική ιατρική. Έμαθα να αποβάλλω φυσικά τις τοξίνες από το σώμα μου» έγραφε στο μπλογκ της πριν λίγα χρόνια.

Ωστόσο, πριν λίγους μήνες, τον Δεκέμβριο του 2014, η ίδια δήλωσε «ανίκανη να κάνει κάτι άλλο για τον καρκίνο», ενώ τόνιζε πως «αποφάσισα να παραδοθώ [στην αρρώστια]». Πριν λίγα 24ωρα, στις 26 Φεβρουαρίου, η Τζέσικα πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Πάλεψε με τον καρκίνο για επτά χρόνια, όμως σίγουρα οι οικείοι και οι συγγενείς της θα αναρωτιούνται αν η αγαπημένη τους Τζέσικα θα μπορούσε να είχε ζήσει παραπάνω, αν είχε αποφασίσει να ακούσει τις συμβουλές των γιατρών της…

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

 

 

on the bright side ... 

 

348s.jpg

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...