Προς το περιεχόμενο

Ξεκινάει η διάθεση του Jolla Phone με Sailfish OS


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Jolla phone, η δημιουργία της ομώνυμης Φινλανδικής εταιρείας η οποία αποτελείται από πρώην εργαζομένους της Nokia, έκανε χθες το ντεμπούτο του στα καταστήματα της Φινλανδίας.Με τιμή €399, το Jolla ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του αφού θα διατίθεται σε συνολικά 9 χρώματα ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε οθόνη 4.5 ιντσών με qHD ανάλυση, Snaprdragon chipset με διπύρηνο επεξεργαστή Krait στο 1.4 GHz, 1 GB RAM, 16 GB αποθηκευτικός χώρος καθώς και Adreno 305 GPU. Η κάμερα στο πίσω μέρος είναι στα 8mp με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και LED Flash, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει κάμερα 2mp για βιντεοκλήσεις.

 

Το Jolla διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με την πλατφόρμα την οποία «τρέχει» αφού είναι το πρώτο smartphone το οποίο τρέχει το Sailfish OS, το διάδοχο του MeeGo στο οποίο εργαζόντουσαν οι δημιουργοί της συσκευής πριν η Nokia αποφασίσει τη μετάβαση στα Windows Phone. Το Sailfish OS είναι συμβατό σε επίπεδο λογισμικού αλλά και hardware με το Android, γι'αυτό και έρχεται με 85.000 android εφαρμογές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Yandex το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στη συσκεηή.

 

Το Jolla αναμένεται να κυκλοφορήσει σε συνολικά 135 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τους πρώτους κατόχους να είναι όσοι το είχαν προπαραγγείλει, ήδη από τον περασμένο Μάιο. Περισσότερες πληροφορίες για το Jolla phone και το Sailfish OS, μπορείτε να δείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Jolla.

 

Link.png Site: Jolla

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To λειτουργικό με τα gestures του φαίνεται εξαιρετικά ευχάριστο και αν η συμβατότητά του με android εφαρμογές είναι αυτή που πρέπει, τότε έχει κάποιες ελπίδες. Αλλά λίγο ακριβό ρε παιδί μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο φαίνεται.Όταν με το καλό το φέρουν τα εδώ καταστήματα θα το περιεργαστώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Είναι πλήρως συμβατό με τις android apps ή λέτε να βγάλει κανένα φασούλι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ακριβό αλλά λογικά η υψηλή τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν γίνεται μαζική παραγωγή(τουλάχιστον αυτό διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει προεγκατεστημένο here maps της Nokia....είναι από εργαζόμενους της Nokia, μήπως η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική της Nokia φτιάχνοντας αλλά κινητά με άλλο λειτουργικό κάτω από την μύτη της Microsoft ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι, απλως τα API των υπηρεσιων της Google, ειναι κλειδωμενα στην κλειστη εκδοση Android που βγαζει η ιδια η Google, και απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν απο τριτους χωρις την αδεια της.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...