Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως εγώ με αυτές τις μετοχές που λές ήδη έκλεισα αεροπορικά εισητήρια για Αυστρία που θέλω να πάω ένα ταξίδι.. :P. Mε μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου δεν πας ούτε στο Λιανοκλάδι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν αλλαζει κατι αυτο.Δες το σα να ρευστοποιησες μια μετοχη και να χρησιμοποιησες αυτα τα χρηματα για να αγορασεις εισητηρια.απλα αντι να το κανεις εσυ εγινε σαν υπηρεσια αυτοματοποιημενα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως τώρα και για λίγα χρόνια ακόμα ναι να θεωρείται μετοχή και επένδυση αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός ύπαρξης του. Καθώς θα υιοθετείται από μεγαλυτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα αντικαθιστά τα εθνικά νομίσματα έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν πλεον να μην λέμε πχ ότι αυτό το laptop έχει τόσα δολλάρια άρα τοσα bitcoin αλλά να λέμε αυτό το λάπτοπ έχει τοσα bitcoin χωρίς να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε με τα "παλαιά" νομίσματα. Η όσο μεγαλύτερη κατανομή του bitcoin σε όσο το μεγαλυτερο μέρος του πληθυσμού θα δώσει μια σταθερότητα στην ισοτιμία του πιστεύω. Έτσι δεν θα παρουσιάζονται αυτά τα σκαμπανευασματα που παρατηρούνται τελευταια. Πολύς κόσμος αυτές τις μέρες μιλάει για μια τεραστια φούσκα καθώς τους τελευταίους μηνες έχασε το bitcoin τεράστιο ποσοστό της αξίας του με αποκορύφωση την προηγούμενη εβδομάδα που κάποιος θέλησε να ρευστοποιήσει 30000btc προς 300$ το ενα, κάτι που οδηγησε την τιμή του bitcoin σε κάθε ανταλλακτηριο στα 300$ και πιο κάτω.
Αν κατά την άποψη μου υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο τον πληθυσμο να αποκτήσει btc τότε οι early adopters σίγουρα θα αρχησουν να πουλάνε ανεβάζοντας την αξία του βέβαια.
Προς το παρόν φαίνεται ο σωστότερος τρόπος διαχείρισης είναι να υπάρχουν κάποια btc ως αποθήκευση κεφαλαίου και επένδυση και κάποια λιγότερα για την κίνηση και την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική εκτιμηση και το τι έχω καταλάβει εγώ για το bitcoin. Μπορεί να είναι και όλα λάθος απλά παραθέτω την γνώμη μου

Επεξ/σία από mouxaxa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωπα να διευκρινησω κατι γιατι οταν λεω φουσκα δεν εννοω οτι δεν υφισταται αλλα εννοω την αντιμετοπιση που δεχτηκε και τον ντορο που προκλειθηκε πολλοι που το θεωρουν το μελλον του χρηματος.Δεν αποτελει το μελλον τουλαχιστον οχι το μελλον που θα δουμε εμεις και τα παιδια μας.καλως η κακως σαν εικονικο αγαθο εχει αβεβαιο μελλον γιαυτο και οι επιχειρησεις που συναλλασονται με αυτο θελουν να το ξεφορτωνονται αμεσα.Το οτι το αποδεχονται ενισχυει την τιμη του αλλα δεν σημαινει οτι αντικαθιστα το χρημα γινεται μονο σαν εξυπηρετηση ,και για να αποροφησουν μεριδιο της αγορας που συναλλασεται με αυτο.Αν για καποιο λογο θεωρησουν οτι υπαρχει προβλημα αυτοματα θα σταματησουν συναλλαγες με bitcoin.

Επισης δεν λαμβανεται υποψην οτι αν γινει αποδεκτο απο το μεγαλυτερο κομματι του πλυθησμου θα υπαρξουν και αντιστοιχες φορολογικες ρυθμισεις και στην ελλαδα (ορθος και θα γινουν αυτες οι ρυθμισεις) οπου θα φορολογησε σαν να εχεις μετοχες οποτε ολες οι θετικες διακυμανσεις στην τιμη του θα σημαινουν και φορο για τον κατοχο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή την στιγμη παγκοσμίως το νομοθετικό πλαίσιο είναι ελλειπες απ'οσο γνωρίζω. Εκτός από κάποιες απαγορεύσεις που πραγματικά εφαρμόστηκαν μέσα σε μια νύχτα χωρίς καμία μελέτη από πίσω παρά μόνο φόβο για το κάτι διαφορετικό.

Κανείς δεν είπε να μην φορολογηθουν οι συναλλαγές με bitcoin. Προσωπικά όμως θεωρώ παράλογο να φορολογηθει η κτίση του bitcoin. Σαυτην την περιπτωση θα πρέπει να φορολογηθει και η κατοχή συναλλάγματος. Δηλαδή εγώ πηγαίνω στην Αγγλία. Γυρίζω με ενα σεβαστό ποσό σε χαρτονομίσματα λίρας Αγγλίας. Περιμένω να αλλάξει η ισοτιμία προς το μέρος μου και πηγαίνω μετα στην τράπεζα να μου τις αλλάξει σε ευρώ. Έτσι παίρνω πίσω περισσότερα ευρώ από όσα έδωσα για να αγοράσω τις λίρες.

Αν το παραπανω γίνεται γραψε άκυρο μιας και δεν το γνώριζα. Αν πάντως γίνεται παλι το θεωρώ παράλογο γιατί κανείς δεν θα μου δώσει πίσω αν η ισοτιμία αλλάξει εναντίον μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημόσια ακρόαση για το Bitcoin ως μέσο συναλλαγής από τον συμβουλευτικό οργανισμό παγκόσμιου εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών CFTC (Global Markets Advisory Committee)

 


 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Bitcoin Foundation διοργανώνει AMA στο Reddit

 


 

εγώ θα πάω στο reddit πάντως είναι αύριο στις 6 το απόγευμα και λέω να ρωτήσω ποιος είναι ο Satoshi :P

Είδα και την ταινία the rise and rise of bitcoin

 


 

και μπορώ να πω είναι παρα πολύ καλή και δείχνει τα πρώτα βήματα του Bitcoin μέσα από τα μάτια ενός χομπίστα και ενθουσιώδης οπαδού της ιδέας του Bitcoin και περιγράφει όλες τις διακυμάνσεις και απογοητεύσεις ακόμα και με το mining. Αυτό που μου έμεινε από την ταινία είναι η εντυπωσιακές καταρρεύσεις της ισοτιμίας του Bitcoin που από τι φαίνεται είναι μέσα στην φύση του νομίσματος. Η ποιο εντυπωσιακή νομίζω είναι αυτή που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013 όταν είχε καταρρεύσει από τα 220 δολάρια μέσα σε 6 ώρες στα 20!! Η απόγνωση και η απελπισία αυτών που έβλεπα στην ταινία μου θύμισαν τις δύο καταρρεύσεις που έχω δει ήδη από κοντά το σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολούμαι.

Νομίζω ότι και αυτά τα γεγονότα έχουν κάνει πλέον τους περισσότερους να συμπεριφέρονται αρκετά ψύχραιμα στην πρόσφατη κατάρρευση της ισοτιμίας που έγινε πριν λίγες μέρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τι έγινε γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του IMF και της παγκόσμια τράπεζας συζητήθηκε και το Bitcoin

 


 

ξερετε εκει που πήγαμε και εμείς μήπως και μας κόψουν τίποτα από το δυσθεώρητο χρέος. Το ποιο εντυπωσιακό είναι οι δηλώσεις του Warren Buffte και του Jamie Dimon κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όπως “stay away from bitcoin…It is a mirage” και “it’s a terrible store of value”. :P 

Πάντως σύμφωνα με την αναφορά εξετάζουν ήδη την τεχνολογία του Blockchain και πως θα μπορέσουν να την υιοθετήσουν οι τράπεζες.

Μια άλλη σημαντική είδηση είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίος με δραστηριότητα γύρω από το Bitcoin που εισέρχεται σε χρηματιστήριο και συγκεκριμένα σε αυτό της Αυστραλίας

 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήται το συνέδριο Inside Bitcoins στο Ισραήλ με αρκετούς γνωστούς ομιλητές 

 


 

Η εντυπωσιακή είδηση είναι ότι κατά την διάρκεια του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της Bitmain αγόρασε έναν πίνακα που κσομούσε το συνεδριακό κέντρο για 35 bitcoin δλδ 10.000 δολάρια!

 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σήμερα γίνετε reddit AMA του Gavin Andressen του Bitcoin Foundation στις 6 το απόγευμα δλδ σε λίγη ώρα. Οποιος θέλει μπορεί να μπει και να το ρωτήσει ότι θέλει
 

10% έκπτωση για όλα τα προιόντα της alienware αγορασμένα με bitcoin για τον μήνα Οκτώβριο 

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=652


Αυτές τις μέρες δοκιμάζω το BTCJam που στην ουσία είναι μια πλατφόρμα p2p δανεισμού από τους χρήστες όπου ο καθένας μπορεί να δανείσει τους άλλου η ακόμα και να ζητήσει δανεικά. 
Το official site είναι εδώ
 
 
δείτε και εδώ μερικές πληροφορίες από το coindesk
 
 
ένα παράδειγμα το πως λειτουργεί το όλο project. Δημιουργεί κάποιος ένα συμβόλαιο δανεισμού όπου βάζει τους όρους στο πόσα λεφτά θέλει, στο τι επιτόκιο θα δώσει πίσω, σε πόσες μέρες θα το ξεπληρώσει και φυσικά στο τι θέλει να κάνει τα λεφτά.
Από εκείνη την στιγμή ξεκινάει η χρηματοδότηση όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος και να διαθέσει όσα θέλει για να καλύψει τα λεφτά που ζητάει. Αν το ποσό καλυφθεί για 70% το συμβόλαιο είναι έγκυρο και ισχύει ότι χρηματοδότηση έχει γίνει. Για να λάβει μέρος κάποιος στην χρηματοδότηση το site δεν σου ζητάει κάποιο authentication απλά θα πρέπει να μεταφέρεις bitcoin στο πορτοφόλι σου που έχεις στο BTCJam
Δείτε και μια φώτο με μερικά από τα συμβόλαια
 
btcjam.png
 
το rating στα αριστερά δίχνει κατά πόσο αξιόπιστος είναι αυτός που ζητάει τα λεφτά και αυτό νομίζω κρίνετε με βάση το τι authentication έχει κάνει και τι feedback έχει από πριν. Οσο λιγότερα τόσο μεγαλύτερο ρίσκο είναι να χάσει κάποιος τα λεφτά του. 
Διάβασα και αυτό εδώ το νήμα στο bitcointalk general που λέει κάποιος ότι θέλει μεγάλη προσοχή ποιούς χρηματοδοτείς εκεί καθώς δεν έχεις καμία εγγύηση ότι θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω
 
 
είναι δλδ ένα ρίσκο σαν τζογάρισμα αν και με ποιο χρηματιστηριακές έννοιες. Πάντως εγώ χρηματοδότησα κάποιον ρώσο για να φτιάξει τα δόντια του με το εξωφρενικό επιτόκια να γυρίσει πίσω στα 156% :P Το ξέρω ότι μυρίζει από μακριά scam αλλά τα 0.02 bitcoin που έδωσα δεν μου είναι και τίποτα  ;D απλά για δοκιμή να δω τι παίζει.
Δείτε και εδώ ένα video το πως λειτουργεί το όλο πράγμα
 
 
Από τι βλέπω στα στοιχεία του site μέχρι στιγμής έχουν δωθεί σε project 31.000!! bitcoin ενώ έχουν γυρίσει πίσω τα 7000. Μεγάλα ποσά δλδ που διακινούνται εκεί.
Όπως φυσικά μπορεί κάποιος να χρηματοδοτήσει ένα project έτσι μπορεί και κάποιος να ζητήσει δάνειο για κάποιο δικό του. Σε αυτή την περίπτωση το site σου ζητάει αρκετά στοιχεία όπως το id σου, passowrd έναν ebay, paypal η τραπεζικό λογαριασμό η ένα feedback από ebay.
Να συμπληρώσω ότι πριν λίγο καιρό το site έγινε και στόχος hacker. Δείτε εδώ την είδηση
 
 
Νομίζω ότι πλέον βρισκόμαστε στην αρχή της p2p εποχής στην οικονομία. Ολά αυτά για μένα είναι απλά τα νέα βήματα. Φανταστείτε τι δυνατότητες ανοίγονται για την παγκόσμια οικονομία αν καθιερωθούν τέτοιες άμεσες χρηματοδοτήσεις.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικά ακόμα εντυπωσιακά νέα γύρω από το Bitcoin.

Αρχικά ότι η εταιρεία Cex στην βρετανία με πάνω από 300 καταστήματα και άλλα τόσα σε όλη την ευρώπη ανακοίνωσε ότι όχι μόνο πλέον δέχεται bitcoin αλλά και θα εγκαταστήσει και Bitcoin atm σε κάποια από τα καταστήματα της

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=656

 

Ενώ η καμπάνια που κάνουν οι γιατροί χωρίς σύνορα για την καταπολέμηση του έμπολα δέχεται πλέον bitcoin και dogecoin

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=662

 

Τέλος η πολωνική InPay γίνετε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που διαθέτει τις μετοχές τις μέσω crowdfunding και με bitcoin σαν επιλογή για αγορά

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=665

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλο ένα εντυπωσιακό νέο μας έρχεται από την βραζιλία καθώς μια από τις μεγαλύτερες real estate εκεί εταιρείες ανακοίνωσε ότι πλέον δέχεται bitcoin

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=671

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα δει αυτό εδώ και καιρό για την IBM και την έρευνα της στην τεχνολογία που κρύβετε πίσω από το Bitcoin. Αρκετά στελέχη της μιλάνε με ενθουσιασμό γιαυτή την τεχνολογία και αναγνωρίζουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο άνθρωπος βρήκε τρόπο να μεταφέρει αξίες χωρίς να υπάρχει κάποιος ενδιάμεσος.

Και η βρετανική κυβέρνηση δείχνει να είναι αρκετά θετική προς τα ψηφιακά νομίσματα και γενικά τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και νομίζω ότι έχει στρατηγικό σχεδιασμό στο να γίνει η βρετανία κέντρο των νέων ψηφιακό τεχνολογιών.

Στο πρόσφατο συνέδριο που έγινε αυτές της μέρες από την TechCrunch ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε αρκετά θετικός προς τα ψηφιακά νομίσματα. Δείτε εδώ

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=678

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

UBS CIO: Η τεχνολογία του Blockchain μπορεί να αλλάξει ριζικά τις τραπεζικές συναλλαγές

μετά και το διεθνές συνέδριο της παγκόσμιας τράπεζας και του διεθνές νομισματικού ταμείου και ένας τραπεζικός κολοσσός μιλάει για την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το bitcoin. Θα ήθελα να δω πως θα την υιοθετήσουν και με ποιο τρόπο γιατί το αν την κάνουν είναι πλέον για μένα σίγουρο.

http://www.bitcoin-gr.org/?p=682

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...