Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στα χαμηλά πάντα αγοράζεις και στα υψηλά πουλάς. Το θέμα είναι να ξέρεις να πιάσεις το κύμα την κατάλληλη στιγμή. Γιατί το Bitcoin έχει μεγάλα κύματα. 

Συγκεκριμένα είχε φτάσει πριν λίγες μέρες στα 301 δολάρια και μετά είχαμε αυτή την καθοδική πορεία. Υπόψην ότι στην προηγούμενη άνοδο του είχε ξεκινήσει από τα 215.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φτάσαμε στα 215 και έχει αρχίσει μια ανοδική πορεία. Μέχρι αύριο θα έχουμε δει αν  πρόκειται για νέο κύμα η απλά για παροδική άνοδο και πάμε για μεγαλύτερη κάθοδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

BitPay: Το Bitcoin χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερο σε εμπορικές συναλλαγές

 


 

Τα τελευταία στοιχεία είναι εντυπωσιακά και δείχνουν μια στην κυριολεξία αλματώδη αύξηση των εμπορικών συναλλαγών ιδίως το τελευταίο τρίμηνο του 2015 για το Bitcoin. Ενδεικτικό είναι ότι στην Βραζιλία έχουμε μια αύξηση που αγγίζει το 406% στην ινδία το 212% ενω στην Ινδονησία το 199%. Ακόμα ένα στοιχείο είναι ότι γίνονται όλο και περισσότερες αγορές με μικροποσά. Για μένα αυτό το στοιχείο είναι και το κλειδί στην σημερινή χαμηλή ισοτιμία του Bitcoin. Ο λόγος φυσικά είναι ότι πλέον αντί να κρατάνε όλοι το Bitcoin όπως γινόταν πριν ένα χρόνο αφού δεν υπήρχε και κάπου να το ξοδέψεις πλέον όλοι το χρησιμοποιούν ως νόμισμα.

Για μένα μόνο καλό θα κάνει γενικά αυτή η συμπεριφορά μακροπρόθεσμα στην αξία του Bitcoin. 'Οταν θα ξαναδούμε άνοδο της ισοτιμίας θα είναι σε ποιο γερές βάσεις και ποιο σταθερή από την προηγούμενη φούσκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύο φοβερά άρθρα για την νέα εποχή που έρχεται και που θα αλλάξει τον κόσμο έτσι όπως τον γνωρίσαμε όλοι μέχρι σήμερα
To πρώτο από το wired
 
The Future Of Money
 
http://www.wired.com/partners/bnymellon/futureofmoney/#oo
 
και το δεύτερο από το TheNextWeb

Bitcoin is the world’s most dangerous idea

 

http://thenextweb.com/insider/2015/04/16/bitcoin-is-the-worlds-most-dangerous-idea/#oo

 

μου αρέσει αυτό που γράφει στο τέλος του άρθρου

 

 ‘The people who rejected the internet as a curiosity for scientists were on the wrong side of history, the people who rejected digital photography as really an artificial thing were on the wrong side of history, and the people who felt that nongimmicky tennis racquets were made with wood were on the wrong side of history.

So it seems to me that the people who confidently reject all the innovation here [in new (blockchain-based) payment and monetary systems] are on the wrong side of history.


The blockchain might be the ultimate protocol to support this kind of global digital nation. With bitcoin blockchain there are no borders or limits. Blockchain cracks Pandora’s Box. It’s a rabbit hole inside of a rabbit hole inside of a rabbit hole…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To MtGox είχε χρεοκοπήσει από το 2013

 


 

Σημαντική η νέα έρευνα που δείχνει ότι το ανταλλακτήριο είχε ουσιαστικά χρεοκοπήσει από τα μέσα του 2013 και λειτουργούσε ιδίως τους τελευταίους μήνες με σχεδόν όλα του τα αποθεματικά εξαφανισμένα. Λογικό είναι φυσικά μετά να βαρέσουν κανόνι λίγο μετά την πρώτη κατάρρευση της ισοτιμίας που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013. Νομίζω ότι πλέον όλα τα στοιχεία ενοχοποιούν τον Mark karpeles. Δεν την γλυτώνει την φυλακή ο τύπος

Την έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bitcoin Vs. Wall Street: A Love-Hate Story

 


 

φοβερό άρθρο που δείχνει την διαδρομή του Bitcoin στο παραδοσιακό τραπεζικό και χρηματιστηριακό σύστημα. Από τον σκεπτικισμό στην αποδοχή.

 

O υποψήφιος για την Αμερικανική προεδρία Rand Paul συμμετείχε σε Bitcoin event

 


 

Bitcoin's Untapped Value - Simon Dixon on CNBC

 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά αυτό εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να το δείτε σε κανένα χρηματιστήριο σε κανένα commodity και σε κανέναν νόμισμα... :P

 

TQxQWC1.png

 

τρελά spike ανοδικά η καθοδικά στην ισοτιμία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως για όσους τους αρέσει να σπεκουλάρουν και να παίζουν με ισοτιμίες από τι δείχνει και αυτή η κάθοδος το σημείο σταθερότητας του Bitcoin είναι τα 217 δολάρια +- 4 δολάρια. Εδώ και τρεις μήνες όσες φορές έχει αγγίξει αυτό το σημείο είναι και η έναρξη μιας ανοδικής πορείας. Πριν λίγες μέρες έφτασε στα 237 περίπου για να ξαναπέσει στα 214. Να δούμε τώρα που θα φτάσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators

https://twitter.com/josephfcox/status/595279959603580928

 

Εν ταχει, σε ορισμενες περιπτωσεις (aka "flagged addresses") δεν ειναι τοσο ανωνυμα τα πραγματα (μιλαμε παντα για το Coinbase). Oχι πως το παραπανω αυτοματα μεταφραζεται πως "μπορουν να σε εντοπισουν, μας ψεκαζουν" και αλλα τετοια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα καποιος κανει τον κοπο να ασχοληθει με το bitcoin, τουλαχιστον ας φτιαξει δικο του, τοπικα διαχειριζομενο wallet.

 

Η αν δεν θελει τοπικα, ας φτιαξει στο blockchain.info που κραταει τον ελεγχο των κλειδιων (απ'οτι λενε το ιδιο το blockchain.info δεν εχει τα κλειδια των χρηστων)

 

Στο coinbase και παρομοια θα θελει καποιος λογαριασμο για να μπορει να αγοραζει/πουλαει bitcoin αλλα τις ιδιωτικες συναλλαγες αλλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.cnbc.com/id/102663713

 

άλλο ένα άρθρο για την Ελλάδα και ότι πρέπει να υιοθετήσει το Bitcoin η την τεχνολογία του Blockchain σαν εναλλακτικό νόμισμα. 

Νομίζω όμως ότι το τελευταίο μεγάλο νέο των ημερών είναι η χρηματοδότηση της Goldman Sachs στο Circle
 
H Goldman Sachs επενδύει στο Circle
 
 
ενώ έχουμε και 10 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές στο νέο ανταλλακτήριο της Σουηδίας Cryex. Από τι φαίνεται το χρήμα στα Bitcoin startup απλά ρέουν άφθονα...
 
 
10 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές για το ανταλλακτήριο της Σουηδίας Cryex
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...