Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 κορυφαία τροφοδοτικά

Φωτογραφία

Υποπτη περιπτωση Ιου

PC

  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
14 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 iliastra

iliastra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 02:08 μμ

Καλησπερα, δεν ξερω εαν βρισκομαι στην σωστη ενοτητα αν οχι ας μεταφερθει το θεμα..

σημερα καθως επαιζε η αδερφη μου στο fb και πατουσε καποια link που της εβγαζε για να κερδιζει καποιες μαρκες/ποντους/λεφτα δεν ξερω και γω τι, την πεταξε σε μια σελιδα η οποια ελεγε οτι πρεπει να πληρωσω ενα χρηματικο ποσο (100 ευρω) για να ξεκλειδωσει το pc, μαλιστα ελεγε οτι ειναι απο την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος το μνμ....το pc δεν μπορουσε να κανει καμια κινηση, ουτε εκλεινε η σελιδα ουτε ο υπολογιστης τπτ....εννοειτε δεν ψαρωσα και τον εβγαλα απο το ρευμα....οταν τον ξανανοιξα μπηκε κανονικα χωρις κανενα προβλημα, μαλιστα κατεβασα και ενα antivirus full trial το οποιο για ενα μηνα ειναι full και δωρεαν (το Gdata) για να δω μηπως εγκαταστηθηκε καποιος ιος...το antivirus δεν βρηκε κατι....
το θεμα ειναι τωρα οτι φοβαμαι μηπως και εχει εγκατασταθει κατι στο Pc που να μην το βρισκει το antivirus και μου κλεψει κωδικους και κυριος κωδικους απο το e-banking...εχετε καμια γνωση επι αυτου??? τι μου προτεινετε???



Ad Bot

Ad Bot

#2 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.082 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 02:32 μμ

ειναι γνωστος ιος.ο ιος της αστυνομιας.αν με antivirus θα βρηκες κατι εισαι οκ.αν θες κατεβασε και κανα avast free,avg free και κανε κανα τεστ.μαλλον επειδη το εκλεισεις γρηγορα την γλυτωσες αλλως με το που ξαναξεκιναγες το pc θα βλεπες ακριβως το ιδιο.και μετα θελει καθαρισμα απο safe mode



#3 kostas

kostas

    Senior Member

  • Members
  • 1.023 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 06:29 μμ

δεσ' αν μπορεις να κανεις,restore, σε καποιο σημειο πριν τον ιο,,



#4 lexmark

lexmark

    Senior Member

  • Members
  • 2.735 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 06:35 μμ

Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είναι εκείνη η κλασσική μαλακισμένη ιστοσελίδα (συνήθως δουλεύει καλύτερα στον Firefox) που είναι απομίμηση του ιού της αστυνομίας.

 

Την είχαν πετύχει και μέλη του insomnia κάποια στιγμή στο παρελθόν από άλλο μέλος που μοίραζε τέτοια links αδιακρίτως. 

 

Αν είναι αυτή δεν έχεις κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

 

Για καλό και για κακό όμως, αν θέλεις, κατέβασε το dds, κάνε ένα σκανάρισμα και ανέβασε τα αποτελέσματα του log εδώ να του ρίξουμε μια ματιά. 

 

(Αν το κάνεις, φρόντισε να έχεις κλείσει όλα τα ανοικτά σου προγράμματα και μετά να σκανάρεις με το πρόγραμματάκι). 

 

Επίσης, μην κάνεις ακόμα restore όπως σου είπαν παραπάνω.



#5 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.082 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 08:10 μμ

δεσ' αν μπορεις να κανεις,restore, σε καποιο σημειο πριν τον ιο,,

απλα το system restore ναι μεν θα διορθωσει το θεμα αλλα δεν θα σβησει τον ιο.απλα θα τον κανει ανενεργο.μετα τον σβηνει βεβαια

 

Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είναι εκείνη η κλασσική μαλακισμένη ιστοσελίδα (συνήθως δουλεύει καλύτερα στον Firefox) που είναι απομίμηση του ιού της αστυνομίας.

 

Την είχαν πετύχει και μέλη του insomnia κάποια στιγμή στο παρελθόν από άλλο μέλος που μοίραζε τέτοια links αδιακρίτως. 

 

Αν είναι αυτή δεν έχεις κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

 

Για καλό και για κακό όμως, αν θέλεις, κατέβασε το dds, κάνε ένα σκανάρισμα και ανέβασε τα αποτελέσματα του log εδώ να του ρίξουμε μια ματιά. 

 

(Αν το κάνεις, φρόντισε να έχεις κλείσει όλα τα ανοικτά σου προγράμματα και μετά να σκανάρεις με το πρόγραμματάκι). 

 

Επίσης, μην κάνεις ακόμα restore όπως σου είπαν παραπάνω.

μπορει να κανει και απο safe mode σκαναρισμα.για το system restore εγραψα και στον φιλο πιο πανω.ειναι καλη μεθοδο απλα μετα θελει και καθαρισμα.και μια μορφη του ιου με system restore εστρωνε και μετα τον εσβηνες απλα.παντως αφου bootarei το pc καιδεν του ανοιγει το προγραμμα φατσα καρτα στην μουρη απευθειας ειναι καλο αυτο.



#6 iliastra

iliastra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 08:50 μμ

προς το παρον τρεχω το malwarebytes παιδες και βλεπουμε....λεω να τρεξω και ενα avira rescue cd τι λετε???
το μονο θεμα μου ειναι οτι εχω κατι προγραμματα απο τον θειο και φοβαμαι μην τα χτυπησει το avira, υπαρχει τετοιο θεμα???



#7 arc

arc

    Senior Member

  • Members
  • 2.989 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 08:55 μμ

Αν τα crack των προγραμμάτων του θείου ειναι μολυσμένα, θα τα χτυπήσει "βαρύ σφυρί".

 

Επισης εννοείται οτι θα κάνεις έλεγχο και με avira rescue cd αλλά αφου κάνεις update της βάσης δεδομένων του.

 

Επισης θα σου πρότεινα να σταματήσεις το malwarebytes, να το κάνεις Update, να μπεις στα windows σε safe mode, να βγεις από το Internet και μετά να πεις στο malwarebytes να κάνει deep scan. 



#8 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.082 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 08:58 μμ

οτι θα βρει καποια cracks του θειου το antivirus θα τα βρει.αλλα αν το ορισεις στο τελος του scan να σε ρωτησει τι να κανει με τα αρχεια που εχουν ιο μπορεις να δεις ποια βρηκε και τι βρηκε και να πεις στο προγραμμα οτι το ταδε και το ταδε μην τα πειραξεις.αλλα οτι θα τα βρει θα τα βρει .απλα μην αφησεις το antivirus να κανει τα δικα του.βαλτο να σε ρωτησει πριν ξεκινησει να καθαριζει τα αρχεια.γιατι μπορει απo default να ειναι το action να καθαρισει το αρχειο η να το σβησει.αν το σβησει ισως το παει quarantine οποτε μπορεις να το επαναφερεις .καλως ειναι τα αρχεια αυτα των cracks να τα εχεις συμπιεσμενα με κωδικο οποτε να μην μπορει να τα ψαξει το antivirus και να μην στα σβησει καταλαθος.



#9 iliastra

iliastra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:05 μμ

Αν τα crack των προγραμμάτων του θείου ειναι μολυσμένα, θα τα χτυπήσει "βαρύ σφυρί".

 

Επισης εννοείται οτι θα κάνεις έλεγχο και με avira rescue cd αλλά αφου κάνεις update της βάσης δεδομένων του.

 

Επισης θα σου πρότεινα να σταματήσεις το malwarebytes, να το κάνεις Update, να μπεις στα windows σε safe mode, να βγεις από το Internet και μετά να πεις στο malwarebytes να κάνει deep scan. 

το avira cd το εφτοιαξα σημερα οποτε πιστευω οτι ειναι ενημερωμενο, το malwarebyte το εγκατεστησα πριν λιγα λεπτα οποτε και αυτο πιστευω ειναι update....το malware δεν βρηκε κατι



#10 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.082 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:07 μμ

το avira cd το εφτοιαξα σημερα οποτε πιστευω οτι ειναι ενημερωμενο, το malwarebyte το εγκατεστησα πριν λιγα λεπτα οποτε και αυτο πιστευω ειναι update....το malware δεν βρηκε κατι

οτι το εγκατεστησες δεν σημαινει οτι ειχε την τελευταια βαση.λογικα θα την κατεβασε βεβαια μετα μονο του



#11 arc

arc

    Senior Member

  • Members
  • 2.989 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:08 μμ

το avira cd το εφτοιαξα σημερα οποτε πιστευω οτι ειναι ενημερωμενο, το malwarebyte το εγκατεστησα πριν λιγα λεπτα οποτε και αυτο πιστευω ειναι update....το malware δεν βρηκε κατι

Και στις δυο περιπτώσεις δεν είναι κανόνας οτι θα έχουν τις τελευταίες βάσεις ιων. Το malwarebytes καλό ειναι να τρέχει σε safe mode, χωρίς Internet (στην περιπτωση που ο ιός κάνει παράλληλα τα δικά του μέσω διαδικτύου - κατεβάζει άλλους ιους, στελνει κωδικους, κλπ)

 

Το avira κάνε το update με καλώδιο ethernet γιατί συνήθως τα antivirus live cds δεν βλέπουν wireless (για x-y λόγους)



#12 iliastra

iliastra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:12 μμ

το avira το bootaro σωστα???
επισης απο την ωρα που εβαλα το malware μου βγαζει ενα μηνυμα πανω δεξια το μνμ "μπλοκαριστικε επιτυχως η προσβαση σε εναν ενδεχομενος κακοβουλο ισοτοπο: 111.111.111.111" τι ειναι αυτο ρε παιδια???



#13 arc

arc

    Senior Member

  • Members
  • 2.989 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:20 μμ

 

το avira το bootaro σωστα???

Σωστά

 

επισης απο την ωρα που εβαλα το malware μου βγαζει ενα μηνυμα πανω δεξια το μνμ "μπλοκαριστικε επιτυχως η προσβαση σε εναν ενδεχομενος κακοβουλο ισοτοπο: 111.111.111.111" τι ειναι αυτο ρε παιδια???

https://forums.malwa...howtopic=134446



#14 iliastra

iliastra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:29 μμ

 

 
 

Σωστά

 

https://forums.malwa...howtopic=134446

 

thks για το 111.111.111.111
αρα το avira θα κανει λογικα update μονο του σωστα???



#15 arc

arc

    Senior Member

  • Members
  • 2.989 μηνύματα

Δημοσίευση 11 Ιανουάριος 2014 - 09:34 μμ

Το δοκιμάζεις και βλέπεις

Επισης στη σελίδα http://www.avira.com...a-rescue-system που κατεβασες το rescue έχει και το manual.