Προς το περιεχόμενο

Ο Ντον Ρόσα στη Λέσχη Φίλων Κόμικς - 14 & 15 Απριλίου 2014


Phantom Duck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το φόρουμ έχει σχετικά μεγάλο κοινό με κόμικς, αναφέρω την παρακάτω μπόμπα μεγατόνων για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται.

 

DonRosaGreece2014_zps57d1f4e4.jpg

Στις 14 & 15 Απριλίου 2014, ο Don Rosa θα έχει επίσημο signing στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, στην οδό Αγίας Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι.

 

 

 

 

Η Λέσχη Φίλων Κόμικς για όποιον δεν γνωρίζει, είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το GreekComics.gr και σιγά σιγά κατέληξε να γίνει ένα στέκι για φίλους των κόμικς που θέλανε να συγκεντρώσουν όλα τα κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρώσει μία βιβλιοθήκη με ~30.000 τεύχη ανοιχτά προς το κοινό για ανάγνωση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ο χώρος λειτουργεί με συνδρομές, καθώς όποιος γράφεται, έχει εκπτώσεις στα καινούργια και μεταχειρισμένα κόμικς που αγοράζει από εκεί πέρα.

 

Κατά καιρούς διοργανώνονται εκθέσεις σχετικές με κόμικς, events, προβολές ταινιών και signings διάφορων Ελλήνων κομιστών, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται επίσημα ένας ξένος καλλιτέχνης. Και πιστεύω πως το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο :ph34r: .

 

Ο Don Rosa για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο δημιουργός του Βίου και της Πολιτείας του Σκρουτζ Μακ Ντακ, καθώς επίσης και μερικών από τις πιο σημαντικές Disney ιστορίες όπως π.χ.:

 

Οι φύλακες της χαμένης βιβλιοθήκης

Γράμμα από το σπίτι

Το όνειρο μιας ζωής

Η αναζήτηση της Καλεβάλα

και η λίστα δεν έχει τελειωμό

 

1024px-DonRosa-2_zps40607c41.jpg

 

Οι ιστορίες του Don Rosa εκδόθηκαν στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω του περιοδικού ΚΟΜΙΞ, το οποίο πρόσφατα έκλεισε μαζί με όλα τα υπόλοιπα Ντίσνεϋ περιοδικά της εκδοτικής. Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να φέρουμε τον Don Rosa ξανά στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί πως η πρώτη και τελευταία φορά που είχε έρθει στη χώρα μας ήταν το 2004 , ως καλεσμένος του Τερζόπουλου, με αφορμή τα 2.000 τεύχη του εβδομαδιαίου Μίκυ Μάους. 

 

Λόγω της εκδήλωσης, θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο του Don Rosa αποκλειστικά για την εκδήλωση, ονόματι "Οι Περιπέτειες του Περτουίλαμπι" (Pertwillaby Papers). Πρόκειται για ιστορίες του Don Rosa που έφτιαξε πριν ξεκινήσει να δουλεύει στην Disney, τις οποίες μας παραχώρησε για να τις εκδώσουμε για το signing.

 

Επίσης, ύστερα από συνεννόηση με τον Τερζόπουλο, για το συγκεκριμένο διήμερο, θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι σκληρόδετες εκδόσεις του (Βίος και Πολιτεία, Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ, Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς, κλπ), τις οποίες θα διαθέτουμε με 20% έκπτωση επί της αναγραφόμενης τιμής. 

 

Παραθέτω σε spoiler τον χάρτη της περιοχής, το εξώφυλλο του νέου βιβλίου, όπως επίσης και φωτογραφίες από την βιβλιοθήκη προς πώληση, με τα βιβλία που μας έφερε ο Τερζόπουλος.

 

 

 

 

Lambda3AD0sigmachietaPhi3AF0lambdaomegan

 

 

cover_promo_1200px_zps95b43542.jpg

 

 

1974163_610486659047172_1323226194257101

 

lambdaepsilonphiiotakappa_zps6aae3c22.jp

 

 

 

Εσωτερικά links από το forum σχετικά με το περιοδικό Κόμιξ

Περιοδικό Κόμιξ

Αναστέλλεται η έκδοση του περιοδικού Κόμιξ

 

 

Πληροφοριακά links σχετικά με την εκδήλωση του Don Rosa στην Ελλάδα

GreekComics.gr official forum thread - 14/4 - 15/4/2014 First LEFIK Signing

Ο Ντον Ρόσα ξανά στην Ελλάδα - 14 & 15 Απριλίου 2014

 

 

Facebook για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε πατώντας το κάτωθεν κόμβιο. Όσοι πιστοί προσέλθετε :)

Facebook_Icon_zpsca23cad8.png

Επεξ/σία από Hal9000
  • Like 23
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητηρια για την κινηση αυτη!!! Φαινεται οτι οι καλες σχεσεις που εχεις με τον Ροσα επιασαν τοπο... Δυστυχως δυσκολη ημερομηνια για να ερθω Αθηνα... Θα επρεπε να ερθει και καμια βολτα πανω απο την Κεντρικη Ελλαδα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως το σκεφτήκαμε, αλλά πραγματικά δεν έβγαινε για πολλούς λόγους. Και μόνο που μας τίμησε βέβαια ο άνθρωπος πρέπει να του κάνουμε τεμενάδες, πόσο μάλλον για 2 ημέρες. Επομένως το περιορίσαμε στην Αθήνα που έχουμε και δικό μας χώρο ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Και αααααααν με το καλό ξαναέρθει, το κοιτάμε και για Βόρεια Ελλάδα :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

DonRosaGreece2014_zps57d1f4e4.jpg

 

Όπως είδατε και στην αφίσα, θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο του Don Rosa αποκλειστικά για την εκδήλωση. Πρόκειται για ιστορίες του Don Rosa που έφτιαξε πριν ξεκινήσει να δουλεύει στην Disney, τις οποίες μας παραχώρησε για να τις εκδώσουμε για το signing.
 
Λεπτομέρειες για το βιβλίο θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες. Όσοι ενδιαφέρεστε, μείνετε συντονισμένοι. Facebook για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε πατώντας το κάτωθεν κόμβιο.
Facebook_Icon_zpsca23cad8.png

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Όσοι έρθουν στην εκδήλωση, θα βρουν μία ευχάριστη έκπληξη να τους περιμένει. Ο λόγος για το νέο βιβλίο "Οι Περιπέτειες του Περτουίλαμπι" (Pertwillaby Papers). Πρόκειται για ιστορίες που είχε φτιάξει ο Don Rosa πριν ξεκινήσει να δουλεύει στην Disney, τις οποίες μας παραχώρησε ώστε να τις εκδώσουμε. Και τον ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό!

 

cover_promo_1200px_zps95b43542.jpg

 

 

Επίσης, ύστερα από συνεννοήσεις με τον Τερζόπουλο, θα υπάρχουν όλα τα σκληρόδετα βιβλία της εκδοτικής (Βίος και Πολιτεία, Χαμένα Επεισόδια, Βιβλιοθήκη Κόμιξ, Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς) κλπ σε ειδική έκπτωση λόγω των ημερών :)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...