Προς το περιεχόμενο

Firmware - user.ini


costaskalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν έχω καταλάβει καλά, το user.ini είναι ο σκελετός, η βάση του modem/router μας.

Η αλλαγή του firmware ή η έκδοση νέου firmware από έναν πάροχο βελτιώνει την λειτουργία του modem αλλάζοντας παραμέτρους στο user.ini?

Ποια είναι η σχέση αυτών των δύο, firmware και user.ini, και γιατί *μας ενοχλεί* ένα custom firmware από έναν πάροχο, εκτός από το ότι κλειδώνει κάποιες λειτουργίες του modem?

 

*Είναι ξεκάθαρο ότι κάθε modem/router λειτουργεί και έτσι όπως μας το δίνουν οι πάροχοι (δηλαδή custom)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν έχω καταλάβει καλά, το user.ini είναι ο σκελετός, η βάση του modem/router μας.

Η αλλαγή του firmware ή η έκδοση νέου firmware από έναν πάροχο βελτιώνει την λειτουργία του modem αλλάζοντας παραμέτρους στο user.ini?

Ποια είναι η σχέση αυτών των δύο, firmware και user.ini, και γιατί *μας ενοχλεί* ένα custom firmware από έναν πάροχο, εκτός από το ότι κλειδώνει κάποιες λειτουργίες του modem?

 

*Είναι ξεκάθαρο ότι κάθε modem/router λειτουργεί και έτσι όπως μας το δίνουν οι πάροχοι (δηλαδή custom)!

το user.ini είναι ασχετο με το firmware.το firmware φαντασου το σαν το λειτουργικο στο Pc σου.σαν τα Windows 8 δηλαδή.το user.ini είναι απλα το αρχειο που κραταει τις ρυθμισεις.σε αυτό το αρχειο όταν καποιος δινει custom firmware εχει ορισει από πριν καποιες μεταβλητες.δηλαδή παράδειγμα

παιρνεις ένα thomson με generic firmware και εχει και ένα default user.ini.σχεδόν τιποτα δεν είναι σετταρισμενο πανω σε αυτό.

μετα παιρνεις ένα thomson από καποιον παροχο.αυτό εχει ένα custom firmware που πχ πανω δεξια να εμφανιζει το λογοτυπο της εταιρειας πχ otenet και το σημα της.εχεις και ένα custom user.ini το οποιο λεει ότι πχ α0πο default το ssid θα είναι connex.επισης από default η Ip δεν θα είναι 192.168.1.254 αλλα πχ 192.168.1.1

από default θα υπαρχουν 2 χρηστες.ενας admin για το  support και ενας απλος User .

είναι 2 διαφορετικα πραγματα τα οποια μπορουν να συνδυαστουν όπως θελεις.όπως και καποιος μπορει να φτιαξει το δικο του user.ini και να το ανεβασει στο ρουτερ πχ thomson.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει περίπτωση να έχει σβήσει ο ISP ολόκληρα κομμάτια από το custom user.ini, ή αυτό το αρχείο έχει στάνταρ format και απλά αλλάζουν τα στοιχεία (enable, disable, users κλπ)? Για να δούμε δηλαδή την generic μορφή του πρέπει να έχουμε και το generic firmware ή όχι?

 

Απ' ότι καταλαβαίνω δηλαδή είναι καλύτερο να έχουμε custom firmware, αφού λογικά θα είναι σεταρισμένο καλύτερα στις ελληνικές γραμμές και με διορθωμένα τυχόν bugs, και generic το user.ini για να το κάνουμε ό,τι αλλαγές θέλουμε?

 

Το user.ini μπορούμε να το κατεβάσουμε, να το αλλάξουμε και να το ανεβάσουμε ξανά ή το έχουν και αυτό κλειδωμένο όπως το telnet κλπ?

Αν δεν κάνω λάθος αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο FTP αλλά και αυτό δεν θέλει κάποιο username και password και πόρτα ανοιχτή? Υπάρχει και άλλος τρόπος?

 

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα ενα να τα απαντησω γιατι ειναι και πολλα.
συνηθως ο Isp θα εχει προσθεσει πραγματα παρα να σβησει διοτι πειραζει πραγματα.οποτε συνηθως το user.ini θα ειναι μεγαλυτερο απ το generic
το οποιο δεν εχει τιποτα πειραγμενο.αλλα ναι καποια πραγματα μπορει να σβηστουν.
οχι δεν υπαρχει standard format Οτι δηλαδη εχεις 10 σελιδες κειμενο με enable disable και οτι πειραζουν αυτα. ο παροχος μπορει να εχει φτιαξει πχ ενα pvc για Iptv το οποιο να εινα 8/37.
στο Generic user.ini δεν θα υπαρχει καν αυτο.στο custom θα υπαρχει.δεν ειναι δηλαδη οτι θα υπαρχει και στα 2 και απλα στο πρωτο θα ειναι disable.
το αν ειναι καλυτερο να εχεις Custom firmware Η οχι ειναι τελειως προσωπικο.
εγω πχ δεν βαζω ποτε custom.θελω να φτιαχνω τα παντα εγω και να εχω προσβαση παντου που μπορει ενα custom να μην με αφηνει καν να κανω Telnet.για καποιον που δεν ξερει η δεν θελει να σκαλιζει ναι πολλες φορες το custom ειναι καλυτερο.
οποτε δεν υπαρχει ακριβως καλυτερο.υπαρχει δοκιμαζεις και βλεπεις.
ναι το user.ini πολλες φορες ακομα και Custom Να ειναι μπορει να το κατεβασει καποιος και να το πειραξει και να το ανεβαζει.στο Thomson γινεται μεσα απο το μενου δεν χρειαζεται καν ftp αλλα λογικα και με tftp νομιζω μπορεις να το κανεις.
μιλαω πιο πολυ για Thomson επειδη τυγχενει να εχει user.ini και να το εχω ψαξει καπως παραπανω λογω οτι εχω δοκιμασει πολλα και σε ολα εχω βγαλει το custom firmware.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα custom firmware όμως μπορεί να διορθώσει κάποια προβλήματα που ίσως βγάλει το router. Αυτά μπορείς να τα διορθώσεις και στο generic firmware από μόνος σου? Να πάρεις δηλαδή το custom, να δεις τι αλλαγές έχουν γίνει και να τις εφαρμόσεις στο generic?

 

Μπορώ δηλαδή, με κάποιον τρόπο, να δω τι συμπεριλαμβάνει ένα generic και ένα custom firmware ενός ίδιου router και να εντοπίσω τις διαφορές?

 

Γενικά ένας ISP γιατί βάζει το δικό του firmware, εκτός από τα λογότυπα κλπ που αλλάζει? Και γιατί μια εταιρεία πχ technicolor να μην θέλει να δίνει τα router της και στο ευρύ κοινό, παρά μόνο στους ISP και μάλιστα να χτίζει τα firmware τους όπως θέλουν αυτοί?

 

Στο technicolor td5130 πως μπορώ να κατεβάσω το user.ini ή να δω από τι συμπεριλαμβάνεται το firmware του? Ή αν κατά τύχη έχεις ένα generic και custom user.ini από κάποιο router να δω πως διαφέρουν....

 

Ζητάω ολόκληρο μάθημα να μου κάνεις, αλλά με βοηθάς πολύ να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

 

*άσχετο κάπως: γιατί τα καλά router (asus rt-ac68u / d-link dir 868l κλπ) είναι μόνο router και δεν τα κάνουν και modem?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα ενα ας τα πουμε.
ενα πιο νεο firmware ειτε custom ειτε Generic βγαινει για να διορθωσει bugs.δεν εχει σημασια αν ειναι Generic η αν ειναι custom.
οποτε και στα 2 διορθωνονται.
οχι δεν μπορεις να παρεις το Generic και το custom και να συγκρινεις τα firmwares τους.θες τον πηγαιο κωδικα πριν γινει compiled για να δεις τι γινεται.
σε μερικα πραγματα ναι μπορεις να βρεις τον κωδικα.επισης απο firmware σε firmware συνηθως λενε και τι διορθωθηκε.
το μονο που μπορεις να συγκρινεις ειναι τα User.ini τους που δεν εχει και πολυ νοημα.
ο καθε isp ζηταει δικο του firmware για διαφορους λογους.μπορει να μην θελει να εμφανιζεται κατι στο μενου.μπορει να θελει δικο του λογοτυπο η να θελει να απενεργοποιησει πχ την usb κτλ.
απο εκει και περα η speedtouch,technicolor,thomson που ειναι η ιδια εταιρεια που απλα αλλαζει ονομα φτιαχνει μονο custom firmwares κατα κυριο λογο.δεν τα δινει στο κοινο δεν τα πουλαει στο εμποριο.απλα τα δινει στους isp οπως τα ζητησει ο Isp και ο Isp τα δινει σε σενα.δεν τα πουλαει στο εμποριο και δεν δινει firmware generic.υπαρχουν μεν αλλα ειναι λιγο στο μουλωχτο καβατζωμενα.η εταιρεια
αυτη δουλευει μονο ετσι.αλλες εταιρειες παιζουν μονο με generic firmware και δεν δινουν custom ή δινουν generic firmware αλλα με custom user.ini.
απλα η technicolor δεν το κανει.θα βρεις ειτε custom firmware ειτε θα βρεις demo premium που ειναι δοκιμαστικα firmware.θα βρεις ελαχιστα generic που απλα διερευσαν.
οχι αν κατεβαζεις το User.ini δεν θα δεις τιποτα για το firmware.απλα θα δεις τι εχει ορισει ο Isp.πχ τo ssid αντι να ειναι technicolor να ειναι px connex.Η να υπαρχει ενα pvc ακομα
πχ 8/37 για iptv.αν κατεβαζεις το user.ini και μετα βρεις ενα generic user.ini ναι θα δεις τις διαφορες(σχετικο το να τις δεις βεβαια γιατι ειναι αρκετα complicated).συν οτι δεν εχει καποιο νοημα.δεν θα δεις κατι το εξωπραγματικο περα απο καποια Pvc,wireless,tr-069 Κτλ.
τωρα αν θες τοσο πολυ να δεις τις διαφορες πρεπει να βρεις ενα ρουτερ με custom και ενα με generic Και να κατεβασεις τα default user.ini.
η με το ιδιο ρουτερ να αλλαξεις το firmware εσυ.
τωρα το τελευταιο το ασχετο θα δεις οτι κυκλοφορουν πολλες φορες και αντιστοιχα μοντελα που ειναι και Modem περα απο σκετο ρουτερ.
απλα ειναι συνηθως πιο ακριβα.πολλες φορες μπορει σε σκετο ρουτερ να βρεις κατι καλυτερο απο οτι σε Modem router>αυτο γινεται διοτι το ατομο που θα παρει ενα ακριβο ρουτερ και θα ξερει να χρησιμοποιησει ολα αυτα τα μπιχλιμπιδια που εχει πανω θα μπορει ναπαρει και ενα adsl modem ή adsl router και να το κανει bridge και να το συνδεσει στον ρουτερ.
εχει καποια πλεονεκτηματα αυτα.οτι παιρνεις ενα καλο ρουτερ και το κρατας για χρονια.και vdsl να πας αλλαζεις απλα το modem που ειναι πισω απ το ρουτερ και τελειωνεις.
οτι αλλο θες να ρωτησεις ή αν δεν εξηγησα κατι καλα λογω οτι κοιμαμε λιγο ορθιος πες μου να το ξαναπω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά τα εξήγησες και ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

 

Τελικά διαπίστωσα ότι απλά μου έχει δημιουργηθεί μια "φοβία" στο να πάρω modem με generic firmware, ή να βάλω το generic πάνω σε custom, γιατί ο κατασκευαστής πχ technicolor μπορεί να μην βγάλει generic firmware update για κάποιο πρόβλημα που ίσως υπάρξει σε modem της, κάτι που ίσως κάνει πχ η forthnet για το custom firmware της.

 

Μπαίνω στο technicolor td5130 από filezilla και βλέπω μόνο έναν φάκελο ο οποίος είναι άδειος και δεν μπορώ κάνω τίποτα, ούτε λήψη.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα...

Το interleaved depth=1 είναι ίδιο με το fastpath mode? (ζήτησα να με γυρίσουν σε fastpath, μου είπαν ότι το αίτημα μου πραγματοποιήθηκε και αυτό που διαπίστωσα στο telnet είναι ότι το inteleaved depth πήγε από το 68 στο 1)

Συνδέομαι με ένα speedstream 4200 και στο dmt και στο orbmt δεν λέει fastpath αλλά interleaved και επίσης δεν μου δείχνει την μάρκα του dslam αλλά ούτε και το target snr margin (για να δω αν και αυτό το έβαλαν στο 6 που ζήτησα) παρά μόνο το current snr margin. Αυτά μπορώ να τα δω κάπως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε 4 ώρες μου έρχεται και άλλη απορία.... :-D

Το interleaved delay είναι το γνωστό ping? Αν ναι τότε γιατί στο telnet το βλέπω στα 0.1ms ενώ στο speedtest στα 50ms (με wifi βέβαια), αλλά τόσο μεγάλη διαφορά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά τα εξήγησες και ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

 

Τελικά διαπίστωσα ότι απλά μου έχει δημιουργηθεί μια "φοβία" στο να πάρω modem με generic firmware, ή να βάλω το generic πάνω σε custom, γιατί ο κατασκευαστής πχ technicolor μπορεί να μην βγάλει generic firmware update για κάποιο πρόβλημα που ίσως υπάρξει σε modem της, κάτι που ίσως κάνει πχ η forthnet για το custom firmware της.

 

Μπαίνω στο technicolor td5130 από filezilla και βλέπω μόνο έναν φάκελο ο οποίος είναι άδειος και δεν μπορώ κάνω τίποτα, ούτε λήψη.....

ποτε δεν περνω router και να το αφησω με custom firmware.παντα περναω Generic.ακριβως το αναποδο απο αυτο που λες εσυ.στην ουσια μπορεις να δοκιμασεις σε ενα ρουτερ και τα 2 και να δεις ποιο θα σε καλυψει περισσοτερο.δεν υπαρχει περιορισμος στο ποσες φορες θα αλλαξεις firmware.μπορει και το αναποδο απο αυτο που λες.ενα προβλημα στο custom firmware Να μην υπαρχει στο generic.

εγω παντως στο δικο μου Technicolor συνδεομαι με filezilla Πανω και βλεπω τα παντα.συνδεομαι σαν admin.technicolor 784 v3 εχω με Gneric firmware.

Κάθε 4 ώρες μου έρχεται και άλλη απορία.... :-D

Το interleaved delay είναι το γνωστό ping? Αν ναι τότε γιατί στο telnet το βλέπω στα 0.1ms ενώ στο speedtest στα 50ms (με wifi βέβαια), αλλά τόσο μεγάλη διαφορά?

το Interleave delay ειναι το Ping που εχεις.

το 0.1 που βλεπεις δεν ειναι πραγματικο Ping εκτος αν εννοει το Ping μεταξυ εσενα και το ρουτερ.προς τα εξω δεν γινεται να εχεις 0.1 Ms .το 50 ναι ειναι φυσιολογικο για εξω απο το ρουτερ σου.εκτος αν εννοεις κατι αλλο ο ποιητης.εξαρτατε που το ειδες.αν θες κανε κανα print screen η πες που το ειδες να το δω και στο δικο μου μην ψαχνω τα παντα για να δω που ειναι.

Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα...

Το interleaved depth=1 είναι ίδιο με το fastpath mode? (ζήτησα να με γυρίσουν σε fastpath, μου είπαν ότι το αίτημα μου πραγματοποιήθηκε και αυτό που διαπίστωσα στο telnet είναι ότι το inteleaved depth πήγε από το 68 στο 1)

Συνδέομαι με ένα speedstream 4200 και στο dmt και στο orbmt δεν λέει fastpath αλλά interleaved και επίσης δεν μου δείχνει την μάρκα του dslam αλλά ούτε και το target snr margin (για να δω αν και αυτό το έβαλαν στο 6 που ζήτησα) παρά μόνο το current snr margin. Αυτά μπορώ να τα δω κάπως?

ta interleave depth δεν θυμαμαι πως πανε .οτι δηλαδη το 1 ειναι fast path το 2 ειναι το ενδιαμεσο κτλ.επισης και το dmt αλλα και το orbmt δεν σημαινει οτι μπορει να διαβασει παντα σωστα αν εισαι σε interleave Η σε fast path οποτε μην το εμπιστευεσαι.επισης η forthnet εχει fast Και Interleave για το ευρυ κοινο.δεν δινει κατι ενδιαμεσο οπως κανει η On με low depth interleave καπως ετσι.

επισης παλι δεν σημαινει οτι θα καταφερει να διαβασει σωστα η να διαβασει γενικοτερα την αλλη πλευρα τι dslam εχει.

το Thomson σου λεει τι εχεις.το techicolor νομιζω δεν το αναφερει.η forthnet παιζει με alcate=broadcom chipset και με siemens=infineon chipset.

το ποσο Margin εχεις το βλεπεις μεσα απο το ρουτερ οπως και συγχρονισμο.αλλα το τι dslam εισαι δεν μπορεις να το δεις παντα και με ολλα τα ρυτερ.ελπιζω να μην ξεχασα κατι να σου πω.

πχ για μενα

DSL Type: ITU-T G.992.5 Annex M US 64 

οτι παιζω adsl2+ με annex m για μεχρι 2 Mbit upload

SN Margin (Up/Down) [dB]: 4,1 / 6,1

το Margin μου σε Up και down.ναι ειμαι χαμηλα στο Up το ξερω.

Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN

local ειναι το router οτι εχει broadcom και Remote Οτι πεφτω σε iftn= infineon=siemens.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά τα print screens είναι με το Technicolor td5130 πάνω στην γραμμή.

Αλλάζω modem και ανεβάζω και από το speedstream....


Και αυτά από το speedstream 4200 στην ίδια γραμμή.

 

Που βρήκες το tg784 v3 με generic? Το έβαλες μετά ή το αγόρασες έτσι? Γιατί και εγώ σκέφτομαι για το tg789 v3, θα μου βγει σε καλό λες (100€ είναι καλά)?

post-289939-0-10925600-1392665210_thumb.png

post-289939-0-56148100-1392665218_thumb.png

post-289939-0-93999700-1392665226_thumb.png

post-289939-0-58264300-1392666471_thumb.png

post-289939-0-83087100-1392666474_thumb.png

post-289939-0-48508800-1392666482_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω γιατι δεν σου βγαζει τα αρχεια:(
ναι το ειδα το interleave depth αλλα δεν εχω καποια παραπανω info.
o vendor δεν φαινεται αλλα η γραμμη σου τα σπαει
δες μηπως λεει μεσα απο το Interface στα details του dsl connection
to orbmt οκ δεν βγαζει σχεδον τιποτα.κοινως δεν συνεργαζεται.
μου το εδωσαν κατα καποιο τροπο το v3 784.ηταν σαν δοκιμη.β.ναι ηρθε με firmware demo premium.
εχω βρει και Generic στο Modem help αλλα κραταω το demo premium σαν ποιο καινουριο.
στα Thomson και στα technicolor οτι ειναι το ενα ειναι και το αλλο.ειναι γενικοτερα πολυ σταθερα σαν adsl /vdsl router απλα το cli τους ειναι αγγουρι.
αν καποιος εχει αρκετα χρηματα παει και σε draytek vigor για vdsl και εχει τα παντα και μεσα απο το Interface.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει αν το interleave depth=1 σημαίνει ότι είμαι fastpath...?

Η απόσταση από το dslam είναι ούτε 500μ γι αυτό και αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στο interface δεν γράφει τίποτα για το dslam, αλλά μπορώ να πάω στο dslam....μπορώ να δω κάτι εκεί (εξωτερικά βέβαια) που να καταλάβω τι chipset έχει?

Στο modem help πως βρίσκεις αυτά τα firmware? γράφω στο search πχ tg784n αλλά δεν βγάζει κάτι σχετικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει αν το interleave depth=1 σημαίνει ότι είμαι fastpath...?

Η απόσταση από το dslam είναι ούτε 500μ γι αυτό και αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στο interface δεν γράφει τίποτα για το dslam, αλλά μπορώ να πάω στο dslam....μπορώ να δω κάτι εκεί (εξωτερικά βέβαια) που να καταλάβω τι chipset έχει?

Στο modem help πως βρίσκεις αυτά τα firmware? γράφω στο search πχ tg784n αλλά δεν βγάζει κάτι σχετικό...

το βλεπεις και απο το Ping που εχεις αν εισαι σε fast. 

ναι φαινεται οτι εισαι πολυ κοντα.δεν μπορεις να δεις κατι.μονο αν ρωτησεις την forthnet θα σου πει που πεφτεις αφου δεν φαινεται μεσα απο το ρουτερ.

modem help

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...