Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 VPS, 50 πακέτα hosting και χιλιάδες domain .eu

Φωτογραφία

Συμβουλές για σωστό σούβλισμα αρνιού.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
17 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 Johny Q

Johny Q

    Senior Member

  • Banned
  • 405 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Απρίλιος 2014 - 04:06 μμ

Καλησπέρα. 

 

Μέρες που έρχονται, σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το νήμα για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθεί ο καθένας στο σούβλισμα. Είναι μια ευκαιρία να παραθέσουμε τυχόν τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιούμε ώστε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. 

 

Κάνω εγώ την αρχή λοιπόν με το εξής τέχνασμα:

 

Χρησιμοποιώ πάντα κλιματόβεργες στο ψήσιμο.

 

Εσείς; 



#2 Gtr34

Gtr34

    Senior Member

  • Members
  • 1.698 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Απρίλιος 2014 - 04:58 μμ

Στο φουρνο θα το ψησεις ;

#3 Johny Q

Johny Q

    Senior Member

  • Banned
  • 405 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Απρίλιος 2014 - 05:31 μμ

Φέτος ναι. Αλλά γενικά το κάνουμε κλασσικά στη σούβλα.



#4 Gtr34

Gtr34

    Senior Member

  • Members
  • 1.698 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Απρίλιος 2014 - 05:37 μμ

Νόμιζα ότι τα κλήματα τα χρησιμοποιείς στο σούβλισμα  :-D 



#5 arxangelos

arxangelos

    Senior Member

  • Members
  • 610 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Απρίλιος 2014 - 09:35 μμ

λοιπον σαν κατσικοψηστης χρονια στην σουβλα θα πω τα εξης!

 

αρχικα να πω οτι το σουβλισμα ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

πρεπει να εχετε χαμηλη ψωτια στην αρχη και σιγα σιγα θα δυναμωνεται την φωτια με καρβουνα

επισης βασικο ειναι να εχετε καρβουνα καλης ποιοτητας, δυνατα, να μην χανουν την ζεστη τους κατευθειαν.

 

εγω αναβω τα καρβουνα λιγα λιγα σε μαγκαλι και μετα τα μεταφερω στην σουβλα

 

επισης σημαντικο ειναι το καλο και γερο δεσιμο στην σουβλα επανω, το κατσικι πρεπει να ειναι σταθερο και να μην κουνιεται.

οταν το δεσω αλατοπιπερωνω καλα, λαδωνω μια καλη επισης

και μετα οταν το βαλω στην φωτια βαζω λαδολεμονο με πινελο για να μην στεγνωνει

 

καλο σουβλισμα


  • Gtr34 τους αρέσει

#6 Johny Q

Johny Q

    Senior Member

  • Banned
  • 405 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Απρίλιος 2014 - 11:11 μμ

Πόση ώρα πριν περίπου ανάβετε την φωτιά; 



#7 arxangelos

arxangelos

    Senior Member

  • Members
  • 610 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 07:23 πμ

δεν την αναβω απο πιο πριν, βαζω το κατσικι στην σουβλα κατα τις 8-9 το πρωι και αναβω σιγα σιγα καρβουνα και βαζω

 

συνηθως κατα τις 2.30 η ωρα τρωμε.



#8 lary7

lary7

    Senior Member

  • Members
  • 380 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 08:43 πμ

Ετσι οπως τα ειπε ο αρχαγγελος, πρεπει να καταφερεις να το ψησεις ομαλα για 4:30-5 ωρες, στην αρχη να ζεσταθει, μετα να βράσει και στο τελος να ξεροψηθει η θανατηφορα πετσα του! Οσοι την πατάνε ειναι γιατι βιαζονται και τους αρπαζει απο την αρχη. Επίσεις σημαντικο, οχι ιδια φωτια παντου, στην αρχη καρβουνα μπροστα και πισω,κατω απο τα ποδια και ελάχιστα στην μεση κατω απο την κοιλια.

 

Τελος η σούβλα πάντα οριζοντια, δεν την γέρνουμε για να ψηθει καλύτερα στην μια πλευρά, θα ζοριστει το μηχάνημα και θα το πάρετε στα χερια....


  • Gtr34 τους αρέσει

#9 Dakonblackblade

Dakonblackblade

    Senior Member

  • Members
  • 1.295 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 09:14 πμ

Για το τελευταίο δε χρειάζεται, υπάρχει πάντοτε ένας γαμπρός εύκαιρος στο σπίτι


  • yioula τους αρέσει

#10 Daemonos

Daemonos

    Senior Member

  • Members
  • 1.049 μηνύματα
  • LocationΗράκλειο Κρήτης

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 09:35 πμ

Στην Κρήτη το κάνουμε "Αντικριστό" πάντος:

 

DSC04013.JPG



#11 lary7

lary7

    Senior Member

  • Members
  • 380 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 09:41 πμ

Στην Κρήτη το κάνουμε "Αντικριστό" πάντος:

 

DSC04013.JPG

Στο αρνι ειστε ετη φωτος πισω......



#12 michael92

michael92

    Senior Member

  • Members
  • 3.003 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 09:47 πμ

Μισό ψημένο μισό ωμό; lol



#13 andreapaog328

andreapaog328

    Senior Member

  • Members
  • 1.701 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 10:23 πμ

δεν την αναβω απο πιο πριν, βαζω το κατσικι στην σουβλα κατα τις 8-9 το πρωι και αναβω σιγα σιγα καρβουνα και βαζω

 

συνηθως κατα τις 2.30 η ωρα τρωμε.

 

2.30 η ώρα ρε αδερφακι μου? δε πεθαίνετε της πεινας?  :P

Στην Κρήτη το κάνουμε "Αντικριστό" πάντος:

 

DSC04013.JPG

 

game of thrones φαση. γουσταρω



#14 Gtr34

Gtr34

    Senior Member

  • Members
  • 1.698 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 10:26 πμ

Οι τιμες που κυμαινονται φετος ;

#15 SpirtouLisS

SpirtouLisS

    Senior Member

  • Members
  • 1.074 μηνύματα

Δημοσίευση 09 Απρίλιος 2014 - 10:42 πμ

στη κρητη γενικά δε σουβλίζουμε πιστευω στο βαθμο που το κανει ολη η υπολοιπη ελλαδα τη μερα του πασχα. 

Σουβλιζουν βεβαια πολλοι αλλα παρα πολλοι το κανουν και αντικρυστο ή κομμενο σε κομματια στη σχαρα.  Επισης πολλοι ξενερωτοι οπως εγω το πετανε στο φουρνο με πατατες (ενταξει μη βαρατε ειπαμε ειμαι ξενερωτος :-D )

 

Το πασχα έχει καποιες χαρακτηριστικες γευσεις που οταν τις φερνω στο μυαλο πραγματικα μυριζουν πασχα. Εμενα προσωπικα δεν ειναι η γευση του οβελια, αλλα το να καθαρισω ενα κοκκινο αυγο μαζι με λιγο ανθοτυρο ή γλυκια μυζηθρα οπως θελετε πειτε το και  χριστοψωμο