Προς το περιεχόμενο

HARDWARE Πρόβλημα (Εδώ και 4 Χρόνια)


plucker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε όλους.

Έχω ένα σύστημα με:

 

CPU: Quad Core Q6600

MOBO: Asus P5k

RAM: DDR2 Corsair xms 2x2GB 800mgz 4-4-4-12

GPU: MSI RADEON R9 270 (Μόλις την πήρα)

Τροφοδοτικό: Etasis 750w

Λειτουργικό: Windows 8 x64

HDD: WD Caviar Black 320GB

 

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το PC κάνει επανεκκινήσεις (τα 3χρόνια το είχα με την μια μνήμη) μόνο του σε ξαφνικές στιγμές και ειδικά όταν ζορίζεται. Η επανεκκίνηση μπορεί να γίνει είτε ακαριαία είτε να αρχίσει να κολλάει το mouse και ότι ήχος παίζει, να κολλήσει καθώς και η εικόνα το ίδιο. Στην αρχή είχα σκεφτεί ότι μπορεί να είναι θέμα δίσκου (γιατί είχε σπάσει λίγο το sata και μου το έκανε κυρίως στις μεταφορές αρχείων.) τελικά δεν είναι διότι πήρα το παραπάνω δίσκο και το πρόβλημα παρέμεινε.

 

Έχω κάνει πολλές φορές φορματ και το πρόβλημα παραμένει οπότε έχω εξαλείψει το να είναι θέμα Software.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το πρόβλημα δεν φέυγει τελείως αλλά περιορίζεται σημαντικά αν βγάζω την μια μνήμη, εκεί που κάνει επανεκκίνηση κάθε τέταρτο θα κάνει ανα 2ωρο. Έχω κάνει memtest καθώς επίσης τις έχω παέι και στο plaisio μαζί με όλο tower και μου είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα. (άλλο παλι αυτο, 3φορες στο πλαισιο για να μου πουν δεν έχει τίποτα. 3x20=60ευρώ)

 

Έχω κοιτάξει τις ρυθμίσεις στο bios και όλα φαίνονται μια χαρά, δοκίμασα και χειροκίνητα να ρυθμίσω τις μνήμες και αυτόματα και προκοπή καμια, επίσης δοκίμασα τις μνήμες σε διαφορετικούς συνδιασμούς στο Motherboard και δεν επιασε.

 

Εχω ελεγξει τις θερμοκρασίες με προγράμματα και όλα λειτουργούν σωστά εξάλλου το PC απο ψύξη άλλο τιποτα, έχει μέσα 10 ανεμιστήρες. Παλιότερα ανέβαζε θερμοκρασία η κάρτα γραφικών γιαυτό και την άλλαξα αλλα το πρόβλημα δεν λύθηκε και έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι.

 

Πέρασε και κάποια στιγμή απο το μυαλό μου ότι μπορεί να είναι το τροφοδοτικό γιατί όλο αυτό είναι σαν διακοπή τάσης για κλάσματα του δευτερολέπτου.

 

Απο εδώ και πέρα δεν ξέρω πως να κινηθώ. Να πάρω ένα mobo s775 με DDR2 με κανα 40αρι ευρώ να δω τι θα γίνει η να δώσω μια και καλή καμια 250αρια ευρώ να λύσω το πρόβλημα μου με καινούριο MOBO-CPU-DDR3. Θέλω να βρώ όμως και τι φταίει γιατί πανέ πολλα χρόνια που έχω ασχοληθεί και είναι το γαμώτοοο.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου τα εχεις δοκιμάσεκι ολα δες και με ενα αλλο τροφοδοτικό και να σου πω την αλήθεια αυτο θα ηταν το πρώτο που θα δοκίμαζα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου τα εχεις δοκιμάσεκι ολα δες και με ενα αλλο τροφοδοτικό και να σου πω την αλήθεια αυτο θα ηταν το πρώτο που θα δοκίμαζα

Εχεις να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο γιατί δεν μπορώ να βρώ απο φίλο στα τόσα watt και πρέπει να πάρω. Αν πάρω καινούριο να είναι ίδια watt η περισσότερα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα δεν χρειάζεται να ειναι 750 watt ενα 500 θα κάνει μια χαρά , το θέμα ειναι ομως αν αγοράσεις τροφοδοτικό και δεν ειναι αυτο τελικά θα εχεις δώσει άδικα χρήματα (άδικα ενοόντας οτι δεν περισεύουν τα λεφτά για τετοια πλέον) εκτος και αν το αξιοποιήσεις αλλου.

 

Μια πρόταση αν τελικα αγοράσεις να εχεις υπόψιν σου δες το xfx http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24102&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες στο φόρουμ της μητρικής σου μήπως παίζει κανένα θέμα με το chipset γιατί όταν είχα πάρει παλαιά την P5n-t deluxe είχε βγει τέτοιο θέμα με το chipser ότι προκαλούσε τυχαία παγώματα του υπολογιστή.

Μήπως χρειάζεται και καμιά αναβάθμιση το bios.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχοντας βλαστημήσει με 3-4 διαφορετικές ASUS με το εν λόγω τσίπσετ παλιά, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις άλλη μητρική...

αν μπορείς να βρεις οποιαδήποτε 775 (όχι ASUS πάντως) και με τα ίδια περιφεριακά πάνω της να δεις αν επιμένει το πρόβλημα (ίσως θα μπορούσες να βρεις και καμία μεταχ. με 10 ευρώ)

ΑΝ συνεχίζουν τότε κατά 90% φταινε οι μνήμες (πιο πιθανό) ή το τροφοδοτικό

Σπανίως (σε random προβλήματα και όχι σε full load) η CPU μπορεί να έχει πρόβλημα ή να έχει θέμα με την ψύκτρα της (δεν έχει κάτσει καλά-δεν κάνει καλή επαγωγή με ψύκτρα=νέα πάστα)

 

δοκιμάζει και μας ενημερώνεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...