Προς το περιεχόμενο

ZVX10 H201L crc errors


anna888

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.

 

Πριν 2 μήνες έκανα σύνδεση στη Cyta (24 Mbps,μόνο Internet όχι τηλεφωνία) και έχω συνέχεια αποσυνδέσεις.(για λίγα δευτερόλεπτα και η σύνδεση επανέρχεται).Ήρθε τεχνικός στο σπίτι,δεν βρήκε πρόβλημα στη γραμμή και μου αντικατέστησε τον πρώτο router (νομιζω της Pirelli) με τον ZXV10 H201L.Το πρόβλημα εξακολουθεί.

Στη σελίδα του router βλέπω κάπου CRC errors:202.Επικοινώνησα με την τεχνική βοήθεια για να ρωτήσω τί σημαίνει αυτό αλλά δεν βοήθησαν και πολύ.Μου είπαν μόνο οτι είναι πρόβλημα της γραμμής (ενώ ήδη έχουν βρει τη γραμμή καθαρή).Στο Internet βρήκα ένα σωρό άλλα πράγματα όσον αφορά το CRC error.Αν κατάλαβα καλά,μπορεί να έχει σχέση με:

-Το καλώδιο Ethernet.(δεν πιστεύω να ισχύει αυτό στην περίπτωση μου,γιατί το πρόβλημα είναι το ίδιο και με τους δύο router.Εκτός πια,αν και οι δύο router που μου φέρανε έχουν ελλατωματικό καλώδιο.Τί να πω!)
-Πρόβλημα hardware.
Έχω ελέγξει τον network adapter από το Control panel και δείχνει οτι η συσκευή λειτουργεί κανονικά.
-Duplex mismatch.
Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό.
-Κάτι σχετικά με ports που επίσης δεν το πολυκατάλαβα.
Έχει κάποια σχέση το port forwarding;
Για να κάνω port forward σ'αυτόν τον router χρειάστηκε να μου στείλουν δικό τους οδηγό από τη Cyta γιατί στον οδηγό του portforward.com δεν έβρισκα την αντίστοιχη καρτέλα.(ο τεχνικός είπε πως έχουν παρέμβει με κάποιο τρόπο στον router-στο firmware νομίζω,δεν θυμάμαι ακριβώς-γι'αυτό οι καρτέλες είναι λίγο διαφορετικές)

Να αναφέρω επίσης ότι μετά από κάθε αποσύνδεση η download ταχύτητα αλλάζει.Πιάνω το ανώτερο 13 και κάτι,ενώ αυτή τη στιγμή είναι 9.7. Η upload ταχύτητα (τουλάχιστον απ' όσο έχω παρατηρήσει) είναι σταθερά 1.020.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει (με απλή ορολογία redface.gif ) τί είναι αυτό το CRC error και αν μπορώ να κάνω μόνη μου κάποιες ρυθμίσες για να το διορθώσω;

 

Υ.Γ.Χθες έκανα το παραπάνω ποστ σε άλλο φορουμ και το αντέγραψα-επικόλλησα εδώ.Σήμερα η down ταχύτητα είναι 12.6

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπαρχει γραμμη που να μην εχει crc errors.απο εκει και περα για να λες οτι καθε φορα εχεις διαφορετικο συγχρονισμο σημαινει οτι κατι ανεβοκατεβαζει το Margin σου αρα καποια στιγμη κανει αποσυνδεση.αφου δεν ειναι ρουτερ κατι ειναι στην γραμμη.ο οτε μπορεει να μην το δεχτει σαν βλαβη αρα μπορει απλα να σου ανεβασουν το margin με σκοπο να παιξει πιο σταθερα.εκτος αν ειναι κατι στην εσωτερικη σου καλωδιωση αλλα εκει θελει δοκιμη σε κατανεμητη και χωνευτη να δεις αν θα κανει τα ιδια.

πχ εγω

ειμαι 15 μερες χωρις αποσυνδεση και εχω.

 

CRC Errors (Up/Down): 34.587 / 105.592
 
Uptime: 15 days, 8:06:02

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση οσον αφορά τα CRC errors.

 

Εσωτερική καλωδίωση:Ο τεχνικός της Cyta που ήρθε στο σπίτι βρήκε τη γραμμή καθαρή (συγκεκριμένα ήταν ηλεκτρολόγος.Ίσως δεν έκανε σωστό έλεγχο)

Έκανα τεστ απομόνωσης,ρουτερ απ'ευθείας στον τοίχο χωρίς φίλτρα,τηλέφωνα κλπ,πάλι αποσύνδεση.

Μέχρι την τελευταία μέρα που είχα το connex η downstream ταχύτητα ήταν σταθερά ~14.5.Μου φαίνεται πολύ σατανική σύμπτωση,με το που έβαλα Cyta,να άρχισαν οι αποσυνδέσεις επειδή χάλασε ξαφνικά η καλωδίωσή μου.

 

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατό το ρουτερ με την κάρτα δικτύου;Το λέω γιατί η μητρική μου είναι μάλλον απαρχαιωμένη με (νομίζω) ενσωματωμένη κάρτα δικτύου.Από την άλλη,ειχα αποσυνδέσεις και με το Pirelli...

Nα υποθέσω ότι το Pirelli (λευκό,ADB κάτι.Δεν έχω εύκαιρο το δελτίο παραλαβής όπου αναγράφεται το μοντέλο) είναι καλύτερο απ'το τωρινό ΖΤΕ ρουτερ;

 

Αυτή τη στιγμή τα στατιστικά έχουν ως εξής:

 

Link Status Connected  Rate (Up/Down) 1020/7286 kbps. Noise Margin (Up/Down) 14.2/10 dB. Modulation Type ADSL_G.dmt.bis   Line Attenuation (Up/Down) 11.3/19.8 dB    Output Power (Up/Down) 12.4/19.7 dBm    Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved    Max Rate(Up/Down) 1192/7852 kbps    Interleave depth 8    Annex Type AnnexA   CRC errors 11419

 

Πατάω συνεχόμενα το Refresh και το Max Rate Down κάθε φορά ανεβοκατεβαίνει από 5 έως ~80 kbps,χωρίς να γίνεται αποσύνδεση.Τί σημαίνει αυτό;

 

 

Margin εννοείς το SNR;(που αν θυμάμαι καλά όσο μικραίνει:μεγαλύτερη ταχύτητα,μεγαλύτερη αστάθεια; )Το Noise Margin που βλέπω στο ρουτερ μου είναι νομίζω,απ'ότι διάβασα στο διαδίκτυο,το SNRM και αν κατάλαβα καλά όσο μεγαλώνει,τόσο καλύτερη η γραμμή (άρα και οι ταχύτητες).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη που ενοχλώ πάλι.

 

Ξαναήρθε σήμερα ο τεχνικός της Cyta και βρήκε πως έχει πρόβλημα το καλώδιο ανάμεσα στο κουτί της πολυκατοικίας και το διαμέρισμα.Είπε επίσης οτι μου ρύθμισε το margin στο 8 (μέχρι τώρα ήταν γύρω στο10.Αυτή τη στιγμή είναι 7.4-μιλάω για το down margin)

 

Έκλεισα ηλεκτρολόγο για άυριο,για να αλλάξει το καλώδιο.

Όσον αφορά την καλωδίωση εντός σπιτιού:δεν υπάρχουν μπρίζες,το κεντρικό καλώδιο βγαίνει στο χωλ.Υπάρχει ένα κουτάκι στον τοίχο με μία υποδοχή για το φίλτρο+τηλέφωνο και απ'την άλλη πλευρά του βγαίνει ένα καλώδιο που καταλήγει στο δωμάτιο με τον υπολογιστή.Στην άκρη του είναι συνδεδεμένο το splitter,στη μία υποδοχή το ρουτερ,στην άλλη το τηλέφωνο.

Είναι εντάξει αυτή η συνδεσμολογία ή να πω στον ηλεκτρολόγο να αλλάξει κάτι;

Επίσης σκεφτόμουν,αναλόγως πως θα πάει το θέμα του αποσυγχρονισμού και των αποσυνδέσεων,να αλλάξω κάποια στιγμή και το καλώδιο μεταξύ χωλ-δωματίου.Διάβασα ένα θέμα όπου κάποιος χρήστης ρωτάει για dsl καλώδια και προβληματίστικα.Αν το αλλάξω,πρέπει να ζητήσω να περάσουν κάποιο συγκεκριμένο τύπο καλωδίου;Το τωρινό μοιάζει με κοινό ηλετρικό καλώδιο,λευκό στρογγυλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας τα παρουμε απο την αρχη γιατι ειναι και πολλα.
α.οταν κανει αποσυνδεση σβηνει καποιο λαμπακι στο router?ειτε του ιντερνετ ειτε του συγχρονισμου?
b.δυο ελαττωματικα καλωδια δεν παιζει.
γ.duplex mismatch σημαινει οτι το ρουτερ ειναι πχ full duplex και εσυ εχεις βαλει half duplex στην καρτα ή το αναποδο.
το θεωρω δυσκολο και απλα θα ειχες παραπανω errors αλλα χωρις να σημαινει οτι θα ειχες αποσυνδεση ειδικα αμα σβηνει καποιο λαμπακι.
δ.το Port forward ειναι για να ανοιξεις Ports.δεν εχει σχεση με αποσυνδεσεις.επισης η cyta σου δινει το ρουτερ με custom firmware για αυτο καποια
πραγματα ειναι αλλαγμενα.στο δινει με custom για να μην μπορεις να πειραξεις την τηλεφωνια.
ε.εφοσον λες οτι μετα απο καθε αποσυνδεση η ταχυτητα αλλαζει (να υποθεσω το βλεπεις και μεσα απο το ρουτερ εκει που σου λεει στα ποσα
συγχρονιζει)αυτο σημαινει οτι και καποιο λαμπακι σβηνει αλλα και η γραμμη κανει τα δικα της.
για να τσεκαρεις καλωδιωση συνηθως βλεπεις ποσα errors και τι συγχρονισμο εχεις κατω στον κατανεμητη και μετα πανω στο σπιτι και συγκρινεις.
θελει δοκιμες αρκετες βεβαια πριν φτασεις να πεις οτι φταιει η καλωδιωση συν οτι σε πολλα σπιτια υπαρχει και spare ζευγαρι.
οτι εβαλες το ρουτερ στον τοιχο μονο του ειναι ενα τεστ αλλα δεν ειναι ολοκληρωμενο τεστ για πολλους λογους.αν θες τους αναφερω.ο πιο απλος ειναι οτι ναι μεν εχεις βγαλει συσκευες αλλα σαν καλωδιο σαν χαλκο εχεις οτι και πριν απλα χωρις συσκευες πανω.οποτε αν ειναι θεμα χαλκου απο
κατανεμητη μεχρι πανω η απο πανω μεχρι τα υπολοιπα πριζακια δεν θα το καταλαβεις.απλα με αυτην την δοκιμη αφαιρεις απλα τα τηλεφωνα μην εχει καποιο θεμα που επειδη η cyta εχει voip δεν παιζει αυτο αφου ολα τα τηλεφωνα ξεκινανε απο τον ρουτερ.
οχι δεν υπαρχει περιπτωση αυτο που λες για ασυμβατοτητα ρουτερ και καρτας.
τα zte ειναι χαλια.τα adb δεν εχω δοκιμασει αλλα μην περιμενεις και πολλα.ρουτερ του κιλου.το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις καποιο δικο σου διοτι θα χασεις την τηλεφωνια.
αυτος ειναι ο λογος που δεν μου αρεσει η Cyta>σε δεσμευει κατα καποιο τροπο με δικα της ρουτερ.απο τα ωραια που ειχαν δωσει ηταν τα thomson.
για 20 attenuation παιζεις αρκετα χαλια.
το Max rate μεταβαλεται οσο μεταβαλετε το margin οποτε αν το Margin ανεβει το Max rate ανεβαινει.αν πεσει το Margin τοτε κατεβαινει.
ειναι ενα μεγιστο θεωρητικο.
αν το Max rate ειναι λιγοτερο απο το data rate και γενικα αν μεταβαλεται πολυ και αυτο και το margin τοτε κατι δνε παει καλα.και αν λες οτι μια εισαι 12 και μια εισαι 9 τοτε μεταβαλετε πολυυυ...
ναι margin snr πεστο οπως θες.
οχι οσο μεγαλωνει το margin τοσο πιο σταθερη η γραμμη αλλα τοσο κοβεις ταχυτητα.
οσο μικραινει το margin μεγαλυτερη ταχυτητα μικροτερη σταθεροτητα.αμα θες για να το δεις με παραδειγμα θες στην υπογραφη μου το θεμα
με τα margin κτλ.οσο μεγαλωνει το margin σημαινει οτι  κοβεις bits per tone= κοβεις ταχυτητα= αυξανεις σταθεροτητα.
οτι σου μικρυνε το margin απλα θα μεγαλωσει το προβλημα αν δεν βρεις τι προβλημα εχεις.
αν το λυσεις το προβλημα ναι μετα θα εχεις καλυτερη ταχυτητα.ισως να στο βαλουν και 6;)
αν απο 8 παει 7.4 δεν ειναι θεμα.

το καλωδιο που παει στο δωματιο με τον υπολογιστη ελπιζω να μην ειναι καμια 20 αρια μετρα.το τηλεφωνο παει στο splitter?αφου η cyta δινει voip οσο ξερω πως παει στο splitter?δεν παιρνεις τηλεφωνο πανω απο το ρουτερ?
εκτος αν δινει και tdm πλεον που μου φαινεται χλωμο.το βασικο ειναι να μην εχεις μεγαλα καλωδια.καλυτερα μεγαλο ethernet παρα μεγαλο τηλεφωνικο.επισης αν ο ηλεκτρολογος περασεικαλωδιο να περασει κανα Utp.
το καλωδιο απο το Hol στο δωματιο μαλλον ειναι και αυτο για πεταμα.αν δεν ειναι Utp δεν μας κανει.
εκει υπαρχουν 2 λυσεις.
η αφηνεις το ρουτερ στο Hol και ριχνεις ethernet (utp)μεχρι το Pc.η παιρνεις Utp και του βαζεις rj11 klips καιτο κανεις σαν τηλεφωνικο.
χρησιμοποιεις το ενα ζευγαρι απο τα 4 μονο.

αυτα και απο εμενα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι,όταν γίνονταν αποσυνδέσεις έσβηνε το λαμπάκι του internet και καμια φορά και του dsl.

 

Το καλώδιο μεταξύ κατανεμητή-σπιτιού είναι δύσκολο να αλλαχτεί και ο ηλεκτρολόγος προσωρινά τράβηξε ένα καλώδιο από τον τοίχο (υπάρχει ένα στρογγυλό σαν καπάκι πίσω απ'το οποίο υπάρχουν διάφορα καλώδια),ουσιαστικά παρακάμπτοντας το τμήμα του τηλεφωνικού καλωδίου που βρίσκεται πίσω απ'τον τοίχο του χωλ.Μου είπε να περιμένω μερικές μερές να δω πως θα πάει το πρόβλημα και αναλόγως,ή θα μείνει η σύνδεση ως έχει ή θα χρειαστεί να αλλαχτεί όλο το καλώδιο που έρχεται απ'τον κατανεμητή (που απ'οτι μου είπε θέλει αρκετή διαδικασία και θα προτιμούσα να το αποφύγω για οικονομικούς λόγους).

Προς το παρόν όλα καλά.Καμία αποσύνδεση.Από την Πέμπτη το μεσημέρι τα στατιστικά,όσες φορές έλεγξα τη σελίδα του ρουτερ,είναι σταθερά ως εξής:

Link Status Connected     Rate (Up/Down) 1020/12518 kbps        Noise Margin (Up/Down) 14.6/7.3 dB                          Modulation Type ADSL_2plus                                             Line Attenuation (Up/Down) 11.1/15.7 dB                                       Output Power (Up/Down) 12.4/19.9 dBm             Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved                                         Max Rate(Up/Down) 1240/13620 kbps                  Interleave depth 8                        Annex Type AnnexA                           CRC errors 69

Μόνο μια ελάχιστη διακύμανση στο Max Down Rate ή το Margin.Φυσικά είναι νωρίς για να είμαι σίγουρη πως το πρόβλημα λύθηκε τελείως.

 

Με τη Cyta έχω μόνο internet,το τηλέφωνο είναι ακόμη στον ΟΤΕ.Οπότε στο splitter έχω συνδεμένο το ρουτερ και τηλέφωνο.Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο ρουτερ;Για αγορά καινούριου λίγο δύσκολο αλλά έχω το BaudTec από τον ΟΤΕ.Είναι καλύτερος απ'τον ΖΤΕ;

 

Το καλώδιο που καταλήγει στο δωμάτιο είναι αρκετά μακρύ,και ξέρω οτι αυτό δεν είναι καλό,αλλά δυστυχώς η διαρύθμιση του σπιτιού δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια.Ο ηλεκτρολόγος μου είπε πως είναι καλώδιο συναγερμού!; :confused: Αν αποφασίσω να το αλλάξω,και λαμβάνοντας υπ'όψιν πως έχω Cyta-internet και OTE-τηλέφωνο,ισχύουν αυτά που είπες;Δηλαδή να επιλέξω Utp καλώδιο με rj 11 clips;

Ειδα στο internet οτι υπάρχουν Utp Cat1,Cat2 κλπ.Ποιο είναι καλύτερο για την περίπτωσή μου;

 

Και μία άσχετη ερώτηση.Αν υπάρχει πρόβλημα ζητώ συγνώμη προκαταβολικά,πες μου και θα ανοίξω νέο θέμα.

Θέλω να αγοράσω εξωτερικό σκληρό γιατί ο Seagate που έχω (και απ'οτι ξέρω είναι μάπα) χάλασε,έχω πρόσβαση στα αρχεία αλλά δεν μπορώ να αποθηκεύσω αρχεία πλέον.Βγαίνει κάποιο σφάλμα καθυστέρησης.

Μου είπαν πως οι Western Digital είναι καλοί αλλά ξέρω οτι κυκλοφορούν δίσκοι (και όχι μόνο) από ανακυκλωμένα κομμάτια και φυσικά δεν θέλω κάτι τέτοιο.Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη οτι ο δίσκος δεν είναι ανακυκλωμένος;Υπάρχει πάνω του κάποιο σήμα ή άλλη ένδειξη;

Επεξ/σία από anna888
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok αφου εσβηναν τα λαμπακια τοτε ξερουμε οτι ειναι αποσυνδεση και οχι μονο crc errors ή να πεφτει το margin.
το καλωδιο μεχρι κατω αν ειναι ραζιμ μπλε κοκκινο τοτε ειμαστε μια χαρα και συνηθως υπαρχει και αναπληρωματικο ζευγαρι.τωρα ελπιζω αυτο που εβαλε για να παρακαμψει το παλιο καλωδιο να ειναι Utp.
αφου δεν εχει κανει σκαμπανεβασματα μαλλον το προβλημα ηταν αυτο το καλωδιο που ηταν χαλια ποιοτικα.ενα μικρο σκαμπανεβασμα στο margin πχ +-1 ειναι μια χαρα.και βεβαια θα αλλαζει και το max rate που ειναι λογικο.
νομιζα οτι ειχες και τηλεφωνια cyta.ναι μπορεις να αλλαξεις ρουτερ αλλα αφου για την ωρα παιζεις μια χαρα μεινε με αυτο.
και baudtec και zte χαλια και τα 2 αλλα οκ δοκιμασε τα και τα 2 και δες ποιο παιζει καλυτερα.
μισο λεπτο το καλωδιο που σου εβαλε ο ηλεκτρολογος ειναι συναγερμου?δεν περασε νεο καλωδιο?η το παλιο ηταν συναγερμου?
cat5e η cat6 μπορεις να πας .για την αποσταση που θες ειναι φτηνο.και το cat5e μια χαρα θα παιξει.μπορεις να το παρεις stp ή ftp να αντεχει και λιγο την καταπονεση αμα ειναι να το πατας κτλ.ναι οτι παροχο και να εχεις τo utp ειναι οτι καλυτερο.

α.για τον σκληρο δισκο θα σου λεγα να παρεις πρωτα απο ολα backup.μετα του ριχνεις ενα format να δεις αν θα στρωσει.επισης τρεχειςκαι τα diagnostics της seagate για να δεις αν εχει προβλημα. αν εχει πρβλημα μερικες φορες δεν χαλαει ο δισκος αλλα το κουτι οποτε τον βγαζεις απο εκει.
write delayed failed παιρνεις που μπορει να ειναι δισκος μπορει να ειναι Usb Μπορει πολλα.αν ακους κανα παραξενο ηχο απο τον δισκο μπορει να ειναι δισκος αν και εκει παιζει να μην μπορουσες να διαβασεις και τα αρχεια σου.
western εχω παρει αρκετους δεν ειχα θεμα.αλλα παντα ειναι θεμα τυχης.και η seagate μια χαρα ειναι.
οι δισκοι που οπως λες ειναι ανακυκλωμενοι συνηθως τους δινουν σε ατομα που εχουν δωσει καποιο δισκο που ηταν προβληματικο.εκει υπαρχει περιπτωση να του επιστρεψουν ανακατασκευασμενο.συνηθως γραφει πανω refurbished η οτι εχουν χρησιμοποιηθει υλικα Used servicable parts δεν θυμαμαι πως το αναφερει κτλ.συνηθως το γραφουν πανω.η western εγραφε reburbished σαν υδατογραφημα.
η seagate νομιζω τους λεει recertified.η hitachi πρωην ibm εγραφε αυτο για τα parts.σε καινουριο δισκο δυσκολο να πετυχεις.ακομα και σε αντικαταστασεις δυσκολο να πετυχεις.
βεβαια εννοειται οτι τιπτα δεν παει χαμενο απο τις εταιρειες.και αυτο που λενε για καινουριο ποτε δεν ξερεις στην πραξη αν ειναι τελειως καινουριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κατέχω τι είναι το ραζιμ.

Το καλώδιο απ'το χωλ στο δωμάτιο (δεν το έχω αλλάξει ακόμα,είναι αυτό που είχα πάντα απ'τη στιγμή που έβαλα internet),ρώτησα τον ηλεκτρολόγο και είπε πως είναι συναγερμού.

Το καλώδιο που πέρασε τώρα στο χωλ δεν είμαι σίγουρη τί ειναι,αλλά οπτικά τουλάχιστον μοιάζει ίδιο με αυτό  του συναγερμού.Όταν ανέφερα ότι έχω ακούσει πως για internet καλό είναι να χρησιμοποιείς καλώδια τύπου cat5 cat6 κλπ,μου τα μασούσε.Οπότε μου φαίνεται χλωμό να πέρασε καλώδιο Utp.

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο,άλλο το utp άλλο το stp/ftp,σωστά;

Το cat6 είναι το καλύτερο;Εφόσον δεν υπάρχει θέμα να πατάω το καλώδιο κλπ.,ένα utp cat6 είναι η καλύτερη επιλογή;

Απ'ότι είδα στο skroutz.gr,πχ τα 20 μ κοστίζουν περίπου 10 ευρώ.Να υπολογίσω περίπου 15 ευρώ σε κατάστημα;Μπορώ να το βρω σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρολογικά;Πρέπει να πάω σε μαγαζί τύπου Πλαίσιο;

Επίσης είδα πως υπάρχουν τύποι:πολύκλωνο,μονόκλωνο,solid,patch.Πρέπει να επιλέξω κάτι συγκεκριμένο ή δεν έχει σημασία;Το patch είναι αυτό που έχει πιο ευλύγιστο χαλκό και ενδείκνυται για συνδέσεις εντός σπιτιού;

Να υποθέσω πως πάνω στο καλώδιο αναγράφεται ο τύπος του;Για να μη μου δώσουν ό,τι να'ναι αν μυριστούν (πολύ πιθανό) πως είμαι άσχετη.

 

Ο σκληρός είμαι σίγουρη πως έχει πρόβλημα(εδώ και πολύ καιρό).Κάνει έναν περίεργο ήχο,καμιά φορά κολλάει  και γενικά πετάγονται διάφορα μηνύματα τύπου the disk is corrupted.Ο ηλεκτρολόγος που άκουσε τον ήχο είπε πως μάλλον χτυπάνε οι μαγνήτες μεταξύ τους.Πάντως στα αρχεία έχω πρόσβαση.Το πρόβλημα να μην μπορώ να αποθηκεύσω πλέον αρχεία παρουσιάστηκε τους τελευταίους 2-3 μήνες,γι'αυτό αποφάσισα να πάρω καινούριο.Backup έχω μόνο τα απαραίτητα αρχεία.Με τα υπόλοιπα (ταινίες κλπ) δεν ασχολούμαι,μιλάμε για πολλλάάά γίγα.Θα χρειαζόμουν μια στίβα DVD.

Ο ηλεκτρολόγος μου είπε επίσης να προτιμήσω το δίσκο με τα μπλε γράμματα και ότι ο ανακυκλωμένος έχει πράσινα(δεν κατάλαβα-και δε ρώτησα,είχα στο νου μου τη σύνδεση- αν εννοούσε τα γράμματα της μάρκας ή κάποιο άλλο στοιχείο.Μιλούσε για τους Western Digital εκείνη τη στιγμή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ραζιμ ειναι καλωδιο μπλε και κοκκινο συνηθως στα σπιτια.
αν ειναι συναγερμου τοτε ειναι χαλια.δεν ειναι για την δουλεια που θες.ειναι καταλευκο το καλωδιο του συναγερμου και πιο λεπτο απo utp.
αν ειναι Utp αυτο που σου εβαλε θα πρεπει να βλεπεις 4 ζευγαρια καλωδια μεσα.
ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι
ασπρο μπλε μπλε
ασπρο πρασινο πρασινο
ασπρο καφε καφε = δεν μας νοιαζει η σειρα αφου το εχεις για τηλεφωνικο αλλα πρεπει να εχεις 4 ζευγαρια.
τo utp ειναι απλο.το stp /ftp απλα ειναι λιγο καλυτερο ποιοτικα.εχει σαν μπλενταζ σαν εξτρα μονωση.ειναι μικρη η διαφορα στην τιμη οποτε μπορεις να πας
ειτε σε stp/ftp ειτε cat6.κατι καλυτερο απο το απλο cat5e.
βαλε cat6 αν θες.σε μεγαλα καταστηματα ναι ειναι φτηνα.πχ καυκας κτλ.με ηλεκτολογικα βρισκεις δεν χρειαζεται πλασιο.απλα να σου βαλουν και κλιπακια τηλεφωνικα απο τις 2 πλευρες πεστους.

πας σε μονοκλονο.αν ειναι cat6 θα ειναι μονοκλονο.το βασικο ειναι να χωραει να μπει τηλεφωνικο κλιπ.στ Cat6 μπορει να μην χωραει οποτε πηγαινε αν δεν κανει σε cat5e stp/ftp.
σε μεγαλα καταστηματα δεν θα εχεις θεμα να σε κοροιδεψουν..
για τον δισκο δεν χτυπανε οι μαγνητες.η κεφαλη μπορει να εχει θεμα.κανε backup και τρεξε diagnostics πριν χασεις τα αρχεια σου.
απλα τα αρχεια καλο ειναι να υπαρχουν σε 2 δισκους.το refurbished ειναι σαν υδατογραφημα.τωρα τι εννοει αυτος με μπλε και πρασινα γραμματα δεν ξερω.
μαλλον εννοει να μην παρεις western green και να παρεις blue.
ε ναι για να μιλουσε για wd αυτο εννοουσε.να μην παρεις western green αλλα παρε ειτε τον blue ειτε αμα σε παιρνει οικονομικα τον black

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παλιό καλώδιο μέσα στον τοίχο του χωλ είναι λευκό και έχει μέσα 2 καλωδιάκια μπλε-κίτρινο.

Το καλώδιο που περάστηκε τώρα, το έλεγξα και ναι γράφει πάνω alarm cable  :mad:

 

Έχω δει φωτογραφίες στο google από utp και ftp καλώδια,με τα 4 ζευγάρια που είναι στριφογυρισμένα μεταξύ τους.

Φαντάζομαι πως μπορεί και ο ηλεκτρολόγος να περάσει τα τηλεφωνικά κλιπάκια,έτσι;Δεν μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια πόσο μήκος θα χρειαστεί μεταξύ χωλ δωματίου,γιατί θα του πω να το περάσει μάλλον πάνω απ'τον άλλο τοίχο.Το υπάρχον είναι περασμένο γύρω από κάσες πόρτας και σοβαντεπιά,οπότε αυξάνεται πολύ το μήκος.(άσε που σε 2 σημεία είναι ακριβώς δίπλα στο σωλήνα του καλοριφέρ)

Για solid ή patch, δεν μου είπες ποιο να προτιμήσω.

 

Για δίσκο μπορώ να διαθέσω το ανώτερο μέχρι 100 ευρώ.Σκέφτομαι τον Western Digital My Book Essential 2TB USB 3.0, 3.5" σε μαύρο.

 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το παλιό καλώδιο μέσα στον τοίχο του χωλ είναι λευκό και έχει μέσα 2 καλωδιάκια μπλε-κίτρινο.

Το καλώδιο που περάστηκε τώρα, το έλεγξα και ναι γράφει πάνω alarm cable  :mad:

 

Έχω δει φωτογραφίες στο google από utp και ftp καλώδια,με τα 4 ζευγάρια που είναι στριφογυρισμένα μεταξύ τους.

Φαντάζομαι πως μπορεί και ο ηλεκτρολόγος να περάσει τα τηλεφωνικά κλιπάκια,έτσι;Δεν μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια πόσο μήκος θα χρειαστεί μεταξύ χωλ δωματίου,γιατί θα του πω να το περάσει μάλλον πάνω απ'τον άλλο τοίχο.Το υπάρχον είναι περασμένο γύρω από κάσες πόρτας και σοβαντεπιά,οπότε αυξάνεται πολύ το μήκος.(άσε που σε 2 σημεία είναι ακριβώς δίπλα στο σωλήνα του καλοριφέρ)

Για solid ή patch, δεν μου είπες ποιο να προτιμήσω.

 

Για δίσκο μπορώ να διαθέσω το ανώτερο μέχρι 100 ευρώ.Σκέφτομαι τον Western Digital My Book Essential 2TB USB 3.0, 3.5" σε μαύρο.

 

 

το παλιο καλωδιο για πεταμα.το καινουριο καλωδιο για πεταμα:P

αν εχει rj11 crimp tool ναι μπορει αλλιως αγοραζεις εσυ ενα crimp tool με 6-7 ευρω.stp ή ftp μονοκλωνο cat5e παρε.to patch cable δεν ειναι ακριβως τυπος καλωδιου.

δισκο θα μπορουσες να παρεις εναν εσωτερικο πχ blue και να τον βαλει εσυ σε εξωτερικο κουτακι.δεν λεω για black γιατι για 2 terra + κουτι θα τα περασεις τα 100.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη,μπερδεύτηκα.Είχα διαβάσει τι είναι το patch cable.Εννοούσα solid ή stranded.Ξέρω οτι στο 1ο ο χαλκός είναι ενιαίος και στο 2ο είναι πολλές λεπτές ίνες.Το solid είναι αυτό που δίνει καλύτερο σήμα;Το καλώδιο απ'το χωλ στο δωμάτιο θα περάσει αναγκαστικά από 4 γωνίες.Θα υπάρχει πρόβλημα με solid;Καλύτερα stranded που είναι πιο εύκαμπτος ο χαλκός;

Το stp cat5e είναι το ίδιο απλό να συνδεθεί όπως και το καλώδιο του συναγερμού;Γιατί ένας ηλεκτρολόγος που μου πέρασε άσχετο καλώδιο δε μου εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη (και δεν έχω κάποιο γνωστό ηλ/λόγο ή τεχνικό που να ξέρω πως το κατέχει το αντικείμενο).

 

Γνωρίζει κάποιος μαγαζιά οπου μπορώ να βρω χύμα τέτοια καλώδια στη Θεσ/νίκη;Κατά προτίμηση στο κέντρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη,μπερδεύτηκα.Είχα διαβάσει τι είναι το patch cable.Εννοούσα solid ή stranded.Ξέρω οτι στο 1ο ο χαλκός είναι ενιαίος και στο 2ο είναι πολλές λεπτές ίνες.Το solid είναι αυτό που δίνει καλύτερο σήμα;Το καλώδιο απ'το χωλ στο δωμάτιο θα περάσει αναγκαστικά από 4 γωνίες.Θα υπάρχει πρόβλημα με solid;Καλύτερα stranded που είναι πιο εύκαμπτος ο χαλκός;

Το stp cat5e είναι το ίδιο απλό να συνδεθεί όπως και το καλώδιο του συναγερμού;Γιατί ένας ηλεκτρολόγος που μου πέρασε άσχετο καλώδιο δε μου εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη (και δεν έχω κάποιο γνωστό ηλ/λόγο ή τεχνικό που να ξέρω πως το κατέχει το αντικείμενο).

 

Γνωρίζει κάποιος μαγαζιά οπου μπορώ να βρω χύμα τέτοια καλώδια στη Θεσ/νίκη;Κατά προτίμηση στο κέντρο.

solid= Μονοκλωνο και τα προτιμας .δεν θα δεις διαφορα απλα ειναι πιο ευκολο στο φτιαξιμο.δεν υπαρχει θεμα με το solid και στις γωνιες.μην αγχωνεσαι τοσ.και  τα stp/ftp ειναι σαν απλα utp solid απλα εχουν και μια εξτρα προστασια στην μονωση.σαν αλουμινοχαρτο να το πω ετσι.

https://www.google.gr/search?q=stp%20cable&hl=el&gbv=2&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

https://www.google.gr/search?q=ftp+cable&hl=el&gbv=2&um=1&tbm=isch&tab=wi&oq=ftp+cable&gs_l=img.3..0i19l2.8907.9375.0.9516.4.4.0.0.0.0.140.327.2j1.3.0....0...1ac.1.34.img..1.3.327.AiSBJMkh5BQ

περασε το εσυ καλυτερα το καλωδιο αν μπορεις.αλλιως παρε το καλωδιο και δωστο να στο περασει ηλεκτρολογος.δεν ξερω για θεσσαλονικη θα σε γελασω.κανα καυκα δεν εχετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα 3 καταστήματα Καύκας στη Θεσ/νίκη,αλλά μου πέφτουν λίγο μακριά.Θα ψάξω πρώτα στο κέντρο κι αν δε βρω θα πάω εκεί.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια.Να είσαι καλά!  :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα 3 καταστήματα Καύκας στη Θεσ/νίκη,αλλά μου πέφτουν λίγο μακριά.Θα ψάξω πρώτα στο κέντρο κι αν δε βρω θα πάω εκεί.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια.Να είσαι καλά!  :-)

τιποτα anna.anytime.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...