Προς το περιεχόμενο

Ο Tim Cook μιλάει για το νέο οικολογικό πρόσωπο της Apple


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα νέο video, στο οποίο μιλάει ο ίδιος ο CEO της Apple, Tim Cook έκανε την εμφάνιση του λίγο πριν τη Μέρα της Γης. Μαζί με το video, ένα μέρος της ιστοσελίδας της Apple επανασχεδιάστηκε με στόχο την ανάδειξη των περιβαντολογικών πρωτοβουλιών της εταιρείας, σχετικά με τη χρήση της ενέργειας στις μονάδες παραγωγής και στα προϊόντα της.Το video, o CEO της Apple, εξηγεί πως η εταιρεία του κινείται επιθετικά προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. “Τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα εργαστούμε για να αφήσουμε ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που βρήκαμε”, λέει ο Tim Cook.

 

Με τον Cook στο τιμόνι της, και βεβαίως μετά τη πρόσληψη της κ. Lisa Jackson, πρώην διευθύντρια της EPA (Environmental Protection Agency), η Apple εστιάζει όλο και περισσότερο σε περιβαντολογικές πρωτοβουλίες, και από ότι φαίνεται δεν θα αργήσει να αποτελέσει πραγματικό ηγέτη στο είδος. Η εταιρεία, “πιστεύει στη κλιματική αλλαγή” σύμφωνα με δηλώσεις του Cook σε επενδυτές, που ήθελαν την Apple να στρέψει τη προσοχή της στο πως θα έχει περισσότερα κέρδη, και να παρατήσει τις περιβαντολογικές πρωτοβουλίες καθώς και να απορρίψει εντελώς τα περί κλιματικής αλλαγής.

 

Η Apple, σε μία επέκταση των σκέψεων του CEO της, αναγνωρίζει ότι ως μεγάλη κατασκευάστρια τεχνολογίας, μπορεί να έχει σημαντική συμβολή στη κλιματική αλλαγή μέσω της μείωσης των εκπομπών άνθρακα, συμπαρασύροντας μαζί της και άλλες εταιρείες.

 

Πρόκειται για μία πραγματικά τρομερή πρόοδο για μία εταιρεία που κάποτε η Greenpeace κυνηγούσε για τη χρήση μη ανακυκλωμένων υλικών στα προϊόντα της ή για τη χρήση “βρώμικης ενέργειας”. Σήμερα η Apple βρίσκεται στη κορυφή της λίστας της Greenpeace για τη χρήση ανακυκλώμενων πηγών ενέργειας.

Το παραπάνω video, συμπληρώνεται από ένα ακόμη, που δείχνει τις περιβαντολογικές πρωτοβουλίες της εταιρείας σχετικά με τα κέντρα δεδομένα της και πως χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να τα τροφοδοτήσει ενώ επιπλέον, η Lisa Jackson, εξηγεί ότι το νέο κτίριο της εταιρείας στο Cupertino, θα τροφοδοτείται 100% από καθαρή ενέργεια.

 

 

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, μαθαίνουμε ότι η Apple θα ξεκινήσει σύντομα να δέχεται παλαιότερα προϊόντα της για ανακύκλωση στα retail καταστήματα της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το Associated Press. Η εταιρεία για πολύ καιρό τώρα “τρέχει” το δικό της πρόγραμμα ανακύκλωσης, ωστόσο οι όροι για κάθε είδος συσκευής ήταν διαφορετικοί.

 

Για παράδειγμα, όσοι ήθελαν να δώσουν τον Mac ή το iPad τους για ανακύκλωση, θα έπρεπε να υποβάλλουν σχετική αίτηση online και στη συνέχεια να αποστείλουν το δέμα χρησιμοποιώντας κάποια προπληρωμένη υπηρεσία ενώ όσοι ήθελαν να ανακυκλώσουν το iPhone ή το iPod τους, μπορούσαν να το δώσουν απευθείας σε κάποιο κατάστημα της εταιρείας. Τώρα, η εταιρεία δέχεται όλα τα είδη των προϊόντων της απευθείας στα καταστήματα της, τα οποία θα συλλέγει και θα ανακυκλώνει δωρεάν. Όσοι μάλιστα φέρουν συσκευές σε σχετικά καλή κατάσταση, θα λαμβάνουν δωροκάρτες.

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: MacRumors

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλώς το photovoltaiPhone...

 

 

Πάλι μας δείχνει η Apple το innovation...στο μάρκετινγκ...με το να προσπαθεί να προσεγκήσει τους eco-λάτρες, ένα κύνημα που δεσπόζει πιο δυτικά.

 

Καλή η κομπίνα να εκμεταλεύεσαι της οικολογικές ευαισθησίες του άλλου για να πουλήσεις , αλλά εφόσον μια ζωή οι Κορεάτες και οι Ταιβανέζοι πέφτουν στην αντιγραφή για να πάρουν την πρωτιά πιστεύω οτί τελικά θα κάνουν καλό σε όλους έτσι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σημειώσουμε ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρία mobile συσκευών που ακόμα χρησιμοποιεί διαφορετικούς φορτιστές, αυξάνοντας τους ρήπους, παρόλο που η οδηγία έχει βγει από το 2011.

Επεξ/σία από GrandGamer
  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σημειώσουμε ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρία mobile συσκευών που ακόμα χρησιμοποιεί διαφορετικούς φορτιστές, αυξάνοντας τους ρήπους, παρόλο που η οδηγία έχει βγει από το 2011.

+920

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία εταιρεία που είναι στην κορυφή της λίστας της Greenpeace. Μία είδηση για αυτή την εταιρεία. 

 

 

Σχόλια από κάτω (μέχρι τώρα) :

 

- Κόλπο marketing. Αλήθεια, εφόσον τα κατάφερε και είναι στην κορυφή της λίστας της greenpeace γιατί να μην το διαφημίσει; Εάν μπορούν ας το κάνουν και άλλες εταιρείες

- Δικούς της φορτιστές. Εάν είναι περί παραβίασης της οδηγίας, τότε λάθος thread. Εάν είναι για την οικολογική διάσταση τότε σημαίνει πως η Greenpeace κάνει λάθος που την βάζει στην κορυφή της λίστας και αυτό το λάθος το ανακάλυψε πρώτος ένας χρήστης στο insomnia. 

 

 

Πόσο φανατισμός υπάρχει; Υπάρχει γιατί εν γένει οι φανατισμένοι είναι άτομα που φανατίζονται ή γιατί ο φανατισμός τους είναι ψυχολογικό τραύμα; 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το οτι κοπηκαν τοσα δεντρα για να χτισει το νεο σπιτι της εταιριας του δεν το λεμε ομως. Οικολογος ο Cook

 

Το ότι γκρεμίστηκαν κάποια τσιμεντένια κατασκευάσματα και θα φυτέψουν επιπλέον 1.700 δέντρα εκεί που δεν υπήρχαν δεν το λέμε όμως.

 

http://www.treehugger.com/green-architecture/6-ways-new-apple-headquarters-will-be-green.html

 

http://www.wired.com/2013/11/a-glimpse-into-apples-crazy-new-spaceship-headquarters/

 

Δεν βαριέσαι, ο φανατισμός τυφλώνει... 

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βαριέσαι, ο φανατισμός τυφλώνει... 

Δεν το ηξερα, συγνωμη. Θεωρω τον εαυτο μου απο τους πιο αντικειμενικους χρηστες εδω και οταν βλεπω κατι στραβο το λεω αλλα οταν βλεπω κατι καλο το επαινω και σε καμια περιπτωση δεν ειμαι φανατικος. Χρησιμοποιω mac για την δουλεια μου και στην ουσια βγαζω τα χρηματα μου απο ενα κουτι που χαρη στο mac εχει κανει την δουλεια μου πιο ευκολη και εμενα πιο αποδοτικο και κατα καποιο τροπο με ταιζει η Apple. 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σημειώσουμε ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρία mobile συσκευών που ακόμα χρησιμοποιεί διαφορετικούς φορτιστές, αυξάνοντας τους ρήπους, παρόλο που η οδηγία έχει βγει από το 2011.

 

Πως ακριβώς αυξάνει τους ρύπους; Υπάρχουν κινητά που κυκλοφορούν χωρίς φορτιστή μέσα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...