Προς το περιεχόμενο

Αποκαλυπτήρια για τη νέα ναυαρχίδα Mi4 της Xiaomi


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας πουλήσει 26,11 εκατομμύρια κινητά μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε διοργάνωση που έλαβε χώρα στο Πεκίνο, η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi παρουσίασε σήμερα την επόμενη ναυαρχίδα της, το Mi4, το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες στη σχεδίαση με το iPhone.Για πρώτη φορά η εταιρεία χρησιμοποιεί μέταλλο στις συσκευές της (συγκεκριμένα ανοξείδωτο ατσάλι SAE 304) αλλά μόνο στα πλαϊνά του Mi4. Το κινητό έχει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p, και τροφοδοτείται από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 χρονισμένο στα 2.5GHz. Στο εσωτερικό του διαθέτει RAM μεγέθους 3GB, ενώ υπάρχει επιλογή, όπως και στο προκάτοχό του, Mi3, για 16GB ή 64GB αποθηκευτικό χώρο. Όσον αφορά στις κάμερες, η βασική είναι 13MP με f/1.8 διάφραγμα φακού και η μπροστινή 8MP, ενισχυμένη με αισθητήρα Sony BSI. Υπάρχουν βέβαια και δυνατότητες WiFi, WiFi Direct, Bluetooth και GPS. Το πλάτος της συσκευής είναι 67,5 χιλιοστά με αποτέλεσμα να είναι μία αρκετά compact συσκευή, εύκολη στο χειρισμό με το ένα χέρι.

 

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3080mAh και σύμφωνα με την εταιρεία, μια φόρτιση μπορεί να κρατήσει περίπου μιάμιση μέρα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, φτάνοντας περίπου το 60% σε μία ώρα.

 

 

 

Στη παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας, ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, ισχυρίστηκε πως είναι το πιο γρήγορο smartphone στο κόσμο και τόνισε πως η εταιρεία εργάστηκε πολύ σκληρά για να ισορροπήσει το σχεδιασμό του Mi4 με τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το Mi4 θα είναι διαθέσιμο τέλος Ιουλίου στην Κίνα με τιμή περίπου 320 δολάρια για την έκδοση 16GB, και 400 δολάρια για την έκδοση 64GB, σε μαύρο και άσπρο χρώμα ενώ θα υπάρχουν και πολλές χρωματικές επιλογές για το πίσω κάλυμμα. Τέλος, τον Σεπτέμβριο θα γίνει διαθέσιμη και η έκδοση 4G της συσκευής.

 

Μεταξύ άλλων, η Xiaomi ανακοίνωσε και το πρώτο της wearable gadget, το MiBand και πως η πολυαναμενόμενη έκδοση v6 του MIUI, του γνωστού λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, θα διατεθεί στις 16 Αυγούστου.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Με το MiBand δίνεται η δυνατότητα καταγραφής κινήσεων, είτε ο χρήστης τρέχει ή περπατάει, ενώ υπάρχει και ένα διακριτικό ξυπνητήρι. Η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 30 ημερών και είναι αδιάβροχο. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα του να ξεκλειδώνει το κινητό της Xiaomi, και το οποίο πρέπει να βρίσκεται εντός του εύρους του proximity sensor, χωρίς τη χρήση κωδικού. Το κόστος του είναι μόλις 13 δολάρια.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010 και στόχος της είναι η παραγωγή high-end smartphones σε χαμηλό κόστος. Η φήμη της και τα προϊόντα της έχουν φτάσει σε πολλές χώρες εκτός Κίνας, όπως στις Ινδία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Φιλιππίνες, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί σε Βιετνάμ, Ινδονησία, Ρωσία, Ταϊλάνδη και Τουρκία.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TheNextWeb | Link.png Site: Engadget | Link.png Site: Cnet | Link.png Site: Cnet | Link.png Site: Reuters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

χίλια μπράβο που δεν πήγε στης 5,5 ίντσες qhd κατά αυτών τον τρόπο διατήρησε φυσιολογικό μέγεθος, καλή αυτονομία και χαμηλή τιμή και ταυτόχρονα εβαλαν καλύτερο cpu και μεγαλύτερη ram

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το "φυσιολογικό μέγεθος" είναι υποκειμενικό...

όταν ολα πλέον βγαίνουν 5,5+ 5 είναι μια χαρά

 

+ για smartphone απο 4,3-μεχρι 5 είναι οκ ποιο κάτω εχεις θέμα γαβομαρας ποιο πάνω εχεις θέμα το πως θα το κρατάς

οπως ολα τα τηλεφωνα που κυκλοφορουν απο ολες τις εταιριες :)

 ε ναι ενα πλακε πραγμα με οθονη αφής, όποιος το έβγαλε πρώτος αναγκαστικά θα μοιάζουν ολοι η υπολιπη στο βασικό σχεδιασμό....... εκτός και αν καποιος βγαλει τρίγωνη συσκευη

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα δε ξερετε οτι η apple ανακαλυψε τις οθονες αφης?

 

για το θρεντ τωρα, η συσκευη ειναι οντως πολυ ομορφη και κομψη, το θεμα ειναι ποσο θα τιμολογιθει, γιατι το μι3 εχει πεσει πολυ τωρα για την εκδοση με τα 64gb...

 

παντως ομοιως χαιρομαι που εμειναν στις5 ιντσες...ηδη ψαχνομαι και αν η τιμη για το 64 δε ξεφυγει πολυ το χτυπησα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...