Προς το περιεχόμενο

Μήνυση σε στάρ του YouTube για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι περισσότεροι χρήστες του YouTube που έχουν ανεβάσει βίντεο, που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα -π.χ περιέχουν κάποιο τραγούδι- δέχονται συνήθως ειδοποίηση για να τα αποσύρουν.Όταν όμως ένας χρήστης του YouTube είναι μεγάλος σταρ, όπως η ειδική σε θέματα μακιγιάζ, Michelle Phan, με 7 εκατομμύρια συνδρομητές, και η οποία προβλήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια του YouTube, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Η εταιρεία Ultra Music, με την οποία συνεργάζεται ο Deadmau5 και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, κατέθεσε μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με τη κατηγορία ότι "ανέβασε" 50 τραγούδια χωρίς την άδεια της εταιρείας.

 

Η Ultra ζητά από τη Phan να πληρώσει 150.000 δολάρια για κάθε ένα τραγούδι, με τον ισχυρισμό πως επωφελήθηκε από τη μουσική των καλλιτεχνών που χρησιμοποίησε στα βίντεο της, πιθανώς επειδή: πρώτον, είναι συνεργάτης του YouTube και δεύτερον εξαιτίας της φήμης που απέκτησε, υπέγραψε συμβόλαια με τις εταιρείες καλλυντικών Lancôme και L'Oreal.

 

Η Phan επιμένει πως δεν έκανε τίποτα λάθος και ο εκπρόσωπος τύπου δήλωσε στο BBC πως η Ultra της έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα τραγούδια ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο make-up tutorials που φτιάχνει.

 

Παρ'ότι είναι δύσκολο να μαθευτεί ποιος λέει την αλήθεια, ένας καλλιτέχνης του οποίου χρησιμοποίησε το τραγούδι, ο Αμερικανός DJ Kaskade, σε tweet του την υπερασπίστηκε και επέκρινε τους υπάρχοντες νόμους πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα make-up tutorial και τη μουσική που χρησιμοποιεί για να το "ντύσει".

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Αυτές οι αηδίες με τα πνευματικά δικαιώματα  και τις πατέντες πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Όλο το σύστημα μπάζει και το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει ευκαιρίες και γρήγορο και άμεσο κέρδος μέσω μηνύσεων και έξτρα δουλειά στα δικαστήρια. Τους έκανε και διαφήμιση κιόλας η Phan με το να χρησιμοποιεί τη μουσική τους. Και δεν είναι ότι την εμπορεύεται. Σύμφωνα με τους ηλίθιους αυτούς νόμους μπορείς να φας μήνυση για οτιδήποτε χρησιμοποιήσεις (απο μουσική στο background ή δείξεις κάτι χωρίς έγκριση της εταιρίας).     

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δλδ ο Mikeius έχει πληρώσει τους Sum 41 για το τραγούδι στο intro του Μπραφ;

Μα όλο το ίντερνετ έχει clopy right, μοιραίο είναι. Τι θα το παίζουμε όλοι Apple πια;

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι όροι στο YouTube είναι ξεκάθαροι, αν δεν πάρεις άδεια από τον καλλιτέχνη δεν χρησιμοποιείς το έργο του για βίντεο που σου δίνουν χρήματα...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"I wrote that all of one month ago. Copyright law is a dinosaur, ill-suited for the landscape of today’s media.". Ακριβώς αυτό.

Το ότι το έκανε η Ultra, που και αυτή και οι καλλιτέχνες της παίρνουν άπειρη προβολή από το YouTube, με remix από τραγούδια καλλιτεχνών εκτός της δισκογραφικής της, είναι ακόμη πιο τραγικό. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πώ πω αυτες οι γυναίκες με τα βαψήματα τους , χειρότερα και απο ζουλού...έχουν ανάγκη να νιώθουν όμορφες , όχι αληθινές , γιατι ποιος κάγκουρας κοιτάει το αληθινο, όλοι το όμορφο κοιτάνε

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχει ενας πολυ απλος τροπος να εξαφανιστουν ολα αυτα τα κολπα περι δικαιωματων κλπ...!!

 

αν οι συνθετες που περιλαμβανονται στην ΑΕΠΙ, και στην καθε ΑΕΠΙ, δεν θελουν να χρησιμοποιουνται τα τραγουδια τους, να μην τα κυκλοφορουν....!!

 

μπορουν καλλιστα,  να καθονται σπιτι τους και να τα ακουν μονοι τους....!!  με γεια τους και χαρα τους...!!! 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αν δεν αγοράσεις τα δικαιώματα για το κάθε τραγούδι, αν θυμάμαι καλά το youtube, με το που θα ανέβει το βίντεο και θα περάσει από το scan τους, αυτόματα flagάρει το βίντεο και είτε το μπλοκάρει, είτε το βάζει σε υποχρεωτικό mute.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να φάωμεν να φάωμεν ούλα να τα φάωμεν έχουν καταντήσει οι εταίρες πνευματικών δικαιωμάτων α που να φάν τα λυσσακά τους.

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...