Προς το περιεχόμενο

Τί μέθοδο ή cloud storage υπηρεσία προτείνετε για VPS/website backups;


parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Στήνω ένα νέο VPS που θα σηκώσει 2-3 διαφορετικά projects και θα χρειαστώ πρόσθετη υποδομή για να στέλνω αυτοματοποιημένα full και incremental backups από επιλεγμένα files και directories του filesystem του. Εκτιμώ πως δε θα χρειαστώ πάνω από 10GB, ίσως και αρκετά λιγότερο. Ο πάροχος του VPS προσφέρει και backup πακέτα στο ίδιο datacentre που θα τα προτιμούσα, αλλά είναι αρκετά τσουχτερά.

Σκεφτόμουν 2 διαφορετικές οδούς:
1. Συνδρομή σε Amazon S3
2. Ενοικίαση ενός "dirt cheap" VPS π.χ. από RamNode για το storage του και μόνο

Υπάρχουν σχετικές γνώμες/μαρτυρίες δικές σας από ανάλογο εγχείρημα; Κάποια άλλη λύση που τελικά προτιμήσατε; Οι συμβουλές σας πολύτιμες, ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως και να το κάνουμε η συνδρομή σε s3, είναι απο τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Αξιοπιστία σε βαθμό αηδίας καθώς επίσης και δυνατό support. Επίσης πολύ αξιόλογο είναι το opendrive.

 

Δες και ενα πρόσφατο review σχετικά με τα best cloud storage. Πάντως προσωπικά εγω στην θέση σου, εαν πρόκειται για σοβαρό επαγγελματικό project θα επέλεγα s3!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναλόγως το budget σου. Αν μπορεις να πληρώνεις μεσω πιστωτικής το s3 του amazon ειναι πολύ καλη λύση και δεν θα έχεις και προβλήματα. Επίσης, το ramnode ειναι πολυ καλο στις υπηρεσίες του -αν και η υποστήριξη ειναι χαλια- και ιδιαίτερα φτηνό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα μερικές δοκιμές στο simple calculator της Amazon για την υπηρεσία S3: http://calculator.s3.amazonaws.com/index.html

 

Δεν το περίμενα τόσο φθηνό. Κατά 99% καταλήγω εκεί λοιπόν, όπως ήμουν προδιατεθειμένος εξαρχής. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα παιδιά!

 

Αν θέλουν κι άλλοι να χρησιμοποιήσουν το παρόν topic για ερωτήσεις και γενική συζήτηση στο ζήτημα αυτό, ελεύθερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ θα πρότεινα S3 τόσο για λόγους αξιοπιστίας και κόστους όσο και για λόγους διαθεσιμότητας, το να είναι στο ίδιο node είναι σαφώς πιο γρήγορο και βολικό κατά τη διάρκεια του backup αλλά τι γίνεται αν υπάρξει πρόβλημα σε όλο το node?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

alou, δε νομίζω ότι οι μεγάλες εταιρείες του χώρου δεν έχουν προβλέψει το ενδεχόμενο του Single Point of Failure που αναφέρεις, ιδιαίτερα για τα storage/backup πακέτα τους. Εντάξει, αν πλημμυρίσει ή πάρει φωτιά το datacentre, θα πάνε όλα στο διάολο. Πάντα κάτι μπορεί να πάει ΤΟΣΟ στραβά, είναι να μη σου τύχει!

 

Δεν ήταν αυτός ο φόβος μου, αλλά με απέτρεψαν οι πολύ ακριβές τιμές τους για το backup space (μιλώ για την Linode, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα offsite backups μπορείς να τα στέλνεις σε VPS που θα βρεις από το www.lowenbox.com, που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για failover, second NS, backup MX, για να κάνεις δοκιμές κλπ

 

Αν μέσα στο ίδιο datacenter δεν βολεύει από άποψη κόστους, μπορείς να αναζητήσεις είτε άλλη εταιρία που να στεγάζεται στο ίδιο datacenter μήπως και, καθώς ναι μπορεί να είναι "μόλις" 10GB αλλά όταν τα μεταφέρεις πχ από Αμέρικα πρέπει να προσθέσεις κι αυτόν τον χρόνο πριν το decompress/restore, εδώ ουσιαστικά παίζει ρόλο το peering και σε ποια γεωγραφική περιοχή είναι προσανατολισμένο το datacenter.

 

Σημείωση: Τα πλάνα της Linode απ'όσο κατάλαβα αφορούν snapshots ολόκληρου του Virtual Machine, εξού και το κόστος.

 

 

Φιλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη. Απ' ο,τι κατάλαβα, είσαι fan της "everything under my control" λογικής. Κι εμένα έτσι μου αρέσει να παίζω συνήθως, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μάλλον θα κάνω την εξαίρεση γιατί ο εγκέφαλός μου έχει καταλήξει πελτές. :mrgreen:

 

10GB υπολογίζω το μέγιστο storage που χρειάζομαι, μαζί με rotation. Κάθε βράδυ, ο όγκος των δεδομένων που θα στέλνονται στον backup χώρο θα είναι υποπολλαπλάσιος.

 

Για τα πλάνα της Linode έχεις δίκιο, αφορούν όντως αυτόματα backups των ήδη υπαρχόντων linodes σου. Δεν είναι ακριβώς snapshots του VM, λειτουργούν σε επίπεδο filesystem.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...