Προς το περιεχόμενο

Η δημιουργία time-lapse βίντεο γίνεται παιχνιδάκι με το Hyperlapse του Instagram


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην εύκολη δημιουργία δυναμικών time-lapse βίντεο θέλει να προχωρήσει το Instagram με την κυκλοφορία του Hyperlapse, μιας εφαρμογής σχεδιασμένης ειδικά για αυτό το σκοπό, αρχικά μόνο για το iPhone.Η τεχνική της time-lapse φωτογραφίας είναι γνωστή εδώ και χρόνια στους επαγγελματίες φωτογράφους, και αφορά φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα για μια μεγάλη περίοδο, οι οποίες στη συνέχεια "ενώνονται" σε ένα βίντεο και αναπαράγονται με πολύ γρήγορο ρυθμό έτσι ώστε να φαίνεται πως ο χρόνος έχει κυλήσει πολύ γρήγορα.

 

Το Hyperlapse χρησιμοποιεί μία παρόμοια τακτική με εξαίρεση πως η ίδια η κάμερα -με τη βοήθεια ενός τριπόδου ή από ένα όχημα εν κινήσει- μετακινείται κατά μήκος μιας μεγάλης απόστασης καθώς αποθανατίζονται οι φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να προσθέσει μια κινηματογραφική ποιότητα στο τελικό βίντεο αλλά βέβαια γνωρίζουμε ότι τα παραδοσιακά hyperlapse βίντεο μπορεί να είναι χρονοβόρα και περίπλοκα στην πράξη.

 

Η νέα προσθήκη του Instagram ανακοινώθηκε τη Τρίτη και η χρήση του είναι αρκετά απλή. Για τη χρήση του Hyperlapse δεν απαιτείται σύνδεση με λογαριασμό. Όταν ανοίξει η εφαρμογή δίνεται πρόσβαση στην κάμερα και με το πλήκτρο start/stop η εγγραφή ξεκινά ενώ με τη πράσινη ένδειξη η εγγραφή μπορεί να αποθηκευθεί αυτομάτως στο Camera Roll του iPhone. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας αναπαραγωγής από 1x, δηλαδή κανονική ταχύτητα εγγραφής, ως 12x, με τον συνολικό χρόνο εγγραφής να φτάνει τα 45 λεπτά.

 

Την ίδια τεχνική για σταθεροποίηση της εικόνας σε βίντεο εφάρμοσε και το ίδιο το Instagram. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής βίντεο στην εφαρμογή του Instagram αλλά το βίντεο θα πρέπει να περιοριστεί κλασσικά στα 15 δευτερόλεπτα.

 

Το Hyperlapse είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για iOS συσκευές μέσω του iTunes Store, με το Instagram να αναφέρει ότι προτίθεται να κυκλοφορήσει και έκδοση για την πλατφόρμα του Android μόλις ξεπεραστούν περιορισμοί που ισχύουν με συγκεκριμένα api της κάμερας.

 

Link.png Site: Hyperlapse από το Instagram

Link.png Site: c|net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα αν με το σχόλιο αυτό θες να μας πεις για αντιγραφές μεταξύ εταιριών.....εγώ σε ρωτάω:

 

Who cares?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλυτερα που δεν το εβγαλαν και για Android, το iOS εχει κατα πλειστον πιο ποιοτικες εφαρμογες.
 

Μολις το δοκιμασα το App και κανει οντως οτι υποσχεται, απλα και ομορφα. Το μονο που του λειπει ειναι μερικα εφε και ρυθμισεις της αντιθεσης/φωτεινοτητας, για πιο καλλιτεχνικα timelapse.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξερετε που θα φανει παρα πολυ χρησιμο ;

σε την πλειοψηφια των χολυγουντιανων ταινιων που εξασκουνε με ζηλο την τεχνικη της κουνημενης καμερας για να καλυψουνε τεχνικες και ποιοτικες ανεπαρκειες . 

ετσι και αλλιως το 90% αυτων των ταινιων στηριζεται σε παρεμφερη σεναρια , οποτε και σε fast forward , δεν θα χασουμε και τιποτα !

ζητω !!!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...