Προς το περιεχόμενο

Το υψηλό πρόστιμο των ΗΠΑ στη Yahoo πριν 6 χρόνια θα μπορούσε να τη "κλείσει"


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 2008 η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε επιβάλλει πρόστιμο 250.000 δολαρίων ανά μέρα στη Yahoo γιατί αρνήθηκε να παραδώσει προσωπικές πληροφορίες ενός χρήστη της. Σήμερα, αποκαλύπτεται πως με βάση κάποια αποχαρακτηρισμένα έγγραφα οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες.Οι Marc Zwillinger και Jacob Sommer ξεκαθαρίζουν πως τα 250.000 δολάρια ήταν το αρχικό ποσό και πως το πρόστιμο θα διπλασιάζονταν κάθε βδομάδα που η Yahoo αρνιόταν να παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Σε περίπτωση που αυτό συνέβαινε, η Yahoo θα μπορούσε να χάσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία ή περίπου 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Το πρόστιμο δεν λειτούργησε ως τιμωρία, αλλά ως όπλο πίεσης στη Yahoo να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, την ώρα που η εταιρεία είχε επιλέξει τη δικαστική οδό για να τους αντιμετωπίσει.

 

Ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών άσκησε τρομερή πίεση στο Δικαστήριο Επιτήρησης Πληροφοριών Εξωτερικού (FISC ή FISA Court) να δώσει αρνητική απάντηση στο αίτημα της Yahoo για μία παύση στις αιτήσεις δεδομένων, ισχυριζόμενος ότι η παύση θα προκαλούσε μεγάλο κακό στη χώρα. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε επίσης τη πρόσβαση της Yahoo σε στοιχεία που ενδεχομένως θα την βοηθούσαν στην υπεράσπιση των συμφερόντων της.

 

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε την σταθερή στάση της Yahoo απέναντι στις ισχυρές πιέσεις της Αμερικάνικης κυβέρνησης και να αναλογιστούμε πως οι Αμερικάνικες εταιρείες έχουν πολύ λίγους τρόπους να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη αν αυτά ζητηθούν από τη Κυβέρνηση -ή άλλες Κυβερνήσεις- σε υποτιθέμενες περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε βλέπω τι το διαφορετικό έχει αυτή η ιστορία. Πάντα οι εταιρίες (google, yahoo, MS, apple κλπ) αντιστέκονται αρχικά, αλλά σύντομα δίνουν οτι τους ζητάνε. Απο τη στιγμή που υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που τους υποχρεώνουν να το κάνουν δεν μπορούν διαφορετικά. Εδώ οι αμερικάνοι ζητάνε στοιχεία απο εταιρίες που δεν έχουν έδρα εκεί.

Η μόνη λύση είναι encryption απο την πλευρά του χρήστη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο της πάντως που έστω αρχικά αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες χρηστή! Ποια άλλη θα το έκανε αυτό;

Το έχουν κάνει πολλές εταιρείες, στην αρχή τουλάχιστον. Ή τουλάχιστον όλες οι εταιρείες έτσι λένε ότι κάνουν. Και στο insomnia έχουν ανέβει και πρόσφατα μάλιστα αρκετές ειδήσεις με σχετικά παραδείγματα.

 

Το παιχνίδι παίζεται με τη μεταφορά των servers σε τρίτες χώρες. Αλλά και πάλι οι κυβερνήσεις επανέρχονται και είτε ζητούν να έχουν πρόσβαση στους απομακρυσμένους servers που βρίσκονται στις τρίτες χώρες, είτε ζητούν να είναι εγκατεστημένοι servers στις δικές τους χώρες όπου και θα τους ελέγχουν αποτελεσματικότερα (ή έτσι νομίζουν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...