Προς το περιεχόμενο

Bleep. Nέα P2P εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από το BitTorrent


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια νέα πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων P2P από το BitTorrent είναι διαθέσιμη για Windows υπολογιστές, για Mac αλλά και για Android κινητά. Γνωστό και ως BitTorrent Chat, το Bleep βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση.Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των testers από το Bleep Alpha test group, τους τελευταίους δυο μήνες βοήθησαν το BitTorrent να διορθώσει αρκετά σφάλματα στο Bleep και να είναι πλέον διαθέσιμο σε κάθε tester που επιθυμεί να το δοκιμάσει, απλά με μια εγγραφή με email ή με τηλεφωνικό αριθμό ή ακόμα με την είσοδο σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης. Οι testers μπορούν επίσης να εισάγουν επαφές από το βιβλίο διευθύνσεων της Google, και να προσκαλέσουν φίλους τους στο Bleep μέσω email, SMS, QR code, ή public key.

 

Το Bleep προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end για κάθε μήνυμα που αποστέλλεται, εξασφαλίζει την αποθήκευση αυτών μόνο στη συσκευή του χρήστη ενώ υπάρχει και η επιλογή διαγραφής ολόκληρου του ιστορικού των μηνυμάτων χωρίς να αφήσει πίσω κάποια ίχνη.

 

Παρ' όλα αυτά έχουν παρατηρηθεί μερικά θέματα συμβατότητας όταν η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε διαφορετικές συσκευές, η μεταφορά ενός λογαριασμού από τη desktop σε φορητή έκδοση είναι δυνατή, αλλά το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει. Επίσης ενώ μπορείτε να λάβετε μηνύματα σε πολλαπλές συσκευές, τα μηνύματα που έχετε στείλει δεν φαίνονται σε όλες τις συσκευές. Η επικοινωνία επίσης είναι δυνατή μόνο εφόσον όλα τα μέλη είναι συνδεδεμένα, και οι offline φωτογραφίες ή τα group chats δεν μπορούν να αποσταλλούν ασύγχρονα. Επίσης, η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες Android πως πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιλογή "WiFi only" για τη χρήση της εφαρμογής εκτός αν έχουν μεγάλο περιθώριο χρήσης MB από το πάροχο κινητής. Τέλος, το BitTorrent προσπαθεί να περιορίσει τη κατανάλωση της μπαταρίας και τη χρήση δεδομένων.

 

File.png Download: Bleep για Android | για Mac | για Windows

 

Link.png Site: TheNextWeb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@21century: είναι πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, δεν έχει σχέση με κατέβασμα torrent κλπ

 

Κατά τα άλλα θέλει αρκετή δουλειά ακόμα... Η κατανάλωση της μπαταρίας είναι πολύ μεγάλη (σε μισή μέρα που το είχα έφαγε 4% μπαταρία χωρίς να το χρησιμοποιήσω καθόλου, μόνο στο background) και είναι δύσκολο να βρεις κόσμο, ακόμα και αυτούς που σε έχουν κάνει invite

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι να πιάσει και να το έχει πολύς κόσμος. Αλλά δύσκολα πείθεις τον άλλο να αλλάξει από whatsapp, viber και skype, γιατί για τους περισσότερους το θέμα της κρυπτοφράφησης είναι απλά techspeak χωρίς νόημα. Δυστυχώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι στα σπάργανα ακόμα αλλά θα το φτιάξουνε όπως και το bittorrent sync. Αυτές οι εφαρμογές έχουν περιορισμένο κοινό τελικά, ας είναι.

Μία καλή περίπτωση για ανταλλαγή ακόμα και  όταν είναι κλειστή η εφαρμογή του παραλήπτη με κρυπτογράφηση σε όλη τη διαδρομή αποστολέα παραλήπτη είναι το https://www.surespot.me πάντα κρυπτογραφημένα και με πρόσκληση απαραίτητη αν κάποιος δεν θέλει να έχει η εφαρμογή πρόσβαση στις επαφές του χρήστη σαν το https://telegram.org

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχει δυνατοτητα ηχητικων κλησεων?

εχει καταντησει ταλαιπωρια το skype απο την ωρα που το πηρε η microsoft και ψαχνω κατι εναλλακτικο...

Τόσα και τόσα.

 

1. Viber

2. Hangouts

3. Facebook messenger

4. ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...