Προς το περιεχόμενο

Θέμα με μεσιτικο για ενοικίαση σπιτιού.


kraken92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας Insomniacs, 

 

Θέλω λίγο να σας διηγηθώ τι μου έτυχε τις τελευταίες εβδομάδες μήπως μου πείτε καμια ιδέα γιατί είμαι αρκετά αγχωμένος..Πήγα την περασμένη εβδομάδα να δω ένα σπίτι μαζι με μεσίτη και υπέγραψα την λεγόμενη εντολή υπόδειξης ακινήτων, όταν λοιπόν γύρισα σπίτι και χάζευα στη χρυσή ευκαιρια μεσω νετ παρατήρησα οτί το ίδιο σπίτι που είχα δει υπήρχε σε αγγελία από τον ιδιοκτήτη και έτσι σκεπτόμενος οτι μπορεί να γλυτώσω τη προμήθεια τον πήρα τηλέφωνο για να δω αν όντως ήθελε και αυτός να το κανονίσουμε μεταξύ μας. Για να μη σας κουράζω, ο ιδιοκτήτης συμφώνησε και θέλει να προχωρήσουμε τη διαδικασία και να υπογράψω το συμβόλαιο...όμως επειδή δεν γνωρίζω απο νομικής φύσεως θέματα, θα ήθελα να μάθω αν έχει τη δυνατότητα το μεσιτικό γραφείο να κινηθεί εναντίον μου εφόσον υπέγραψα την εντολή; Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων. Σκέφτομαι το περιστατικό να κατέβω καμια μέρα απο το σπίτι αφου το νοικιάσω και να με περιμένουν από κάτω και δεν έχω καμια όρεξη ούτε να μαλώσω ούτε να μπλέξω απλά οι εποχές είναι δύσκολες και το να πληρώσεις ένα ολόκληρο ενοίκιο σε μεσίτη πιστεύω είναι too much. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μάλιστα...και αν υπογράψει ο αδερφός μου για παράδειγμα; Πάλι έχουν το δικαίωμα;

Αν υπογράψει ο αδερφός σου όχι, αν υπογράψεις εσύ και νοικιάσεις εσύ ναι
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την ώρα που υπέγραφες ήταν ήδη too much ή μετά έγινε;

Εννοείται μετά, και συγκεκριμένα τη στιγμή που συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη να κάνουν πέρα τον μεσίτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοεί ότι όπως φαίνεται η αξία της υπογραφής σου είναι... πως να το πω ευγενικά... όχι πολύ μεγάλη.

 

Αν αυτό που υπέγραψες δε σε δεσμεύει σ' αυτό που θες να κάνεις τότε η ερώτησή σου δεν έχει νόημα (φυσικά δε μπορεί κανείς να σου την απαντήσει χωρίς να το έχει διαβάσει).

 

Αν πάλι σε δεσμεύει τότε φανερά για σένα δεν έχει καμία αξία το ότι έβαλες υπογραφή -- μόνος σου, χωρίς να σε πιέζει κανείς -- αλλά μόνο το αν θα σε πιάσουν να αθετείς τη συμφωνία και αν θα έχεις συνέπειες. Παράδειγμα προς... κάτι.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και είναι δεσμευτικό.

Αντίστοιχο έχει υπογράψει και ο ιδιοκτήτης που θα κληθεί και αυτός αν πάει δικαστικώς (συνήθως παίρνει προμήθεια και από τους δύο ο μεσίτης, βέβαια πολλά έχουν αλλάξει λόγω κρίσης και δεν ξέρουμε τι έχει συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη) .

 

Καλό είναι να μην μπλέξετε και να υπογράψει κάποιος άλλος. Ρώτα ένα δικηγόρο όμως για σίγουρα.

Το θέμα είναι πως να σας βρει ο μεσίτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικά έπρεπε πριν υπογράψεις να συμφωνήσεις με το μεσίτη αν θέλει να τον πληρώσεις και πόσα. Πολλοί πλέον δεν ζητάνε αμοιβή από τον νοικάρη αλλά μόνο από τον ιδιοκτήτη.

Γνώμη μου είναι να πας να μιλήσεις με τον μεσίτη να του δώσεις κάτι για τον κόπο του (που σου έδειξε δηλαδή το σπίτι) και να κάνεις το συμβόλαιο μέσω αυτού ώστε να πάρει κανονικά την αμοιβή του από τον ιδιοκτήτη. Έτσι πιστεύω δε θα σε κυνηγήσει αφού θα έχει πληρωθεί από τον ιδιοκτήτη.

Στο κάτω κάτω τι σε νοιάζει μην χρεωθεί ο ιδιοκτήτης; αφού το έδωσε στο μεσίτη ας τον πληρώσει!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις απόλυτο δίκιο...αυτό θα κάνω μάλλον εν το μεταξύ ο ιδιοκτήτης μου είχε πει και καλά οτι δεν το είχε δώσει να το αναλάβει μεσιτικό αλλά τον έπριζαν και στο τελος τους άφησε να το αναλάβουν...τεσπα να μη το κουράζουμε το θέμα σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ακομα και αυτους που ειρωνεύτικαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι κλέφτες στο Μεσιτικό. Πήγες και αποδέχτηκες  να σε βοηθήσουν. Το ίδιο έκανε και ο ιδιοκτήτης. ΑΝ δεν το είχατε κάνει, δεν θα είχατε κλείσει την συμφωνία ποτέ.

 

Οπότε λογική η αμοιβή που ζητείται. Την υπογράψατε άλλωστε. Δεν βλέπω κάτι παράλογο. Ουσιαστικά πληρώνεται την υπηρεσία που σας προσέφερε το μεσιτικό. Και ΝΑΙ, μπορεί εσείς να απασχολήσατε τον μεσίτη 10 λεπτά, όμως κάποιοι άλλοι βλέπουν 40 σπίτια και τελικά δεν καταλήγουν πουθενά. Αυτή είναι η δουλειά και αυτή η προμήθεια.

 

Ο μεσίτης σίγουρα συνεργάζεται με δικηγόρο για πολλούς που σκέφτονται το ίδιο. Θα στέλνει λογικά εξώδικο, και όποιος δεν πληρώνει, θα τον πηγαίνει στο δικαστήριο αξιώνοντας ορθά και τα δικαστικά έξοδα. Πιθανότητα να χάσει τη δίκη, καμία. 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...