Προς το περιεχόμενο

Ανάλυση ελαττώματος στα ACER ASPIRE 5920G


error404

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβάζω πολλά μηνύματα χρηστών με το συγκεκριμένο μοντέλο λάπτοπ και αντιμετωπίζουν κατα συντριπτική πλειοψηφία όλοι τους πρόβλημα με τη GPU. Καταρχάς το μοντέλο φοράει από τη μαμά του την nvidia 8600 που όπως όλοι (σχεδόν) γνωρίζουμε είναι ελαττωματική κάρτα διότι ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία και εν τέλει καταστρέφονται τα balls της. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η ελαττωματική κάρτα. Αν παρατηρήσετε την ψύκτα θα δείτε ότι δεν έχει καλό αεραγωγό αφενός και αφετέρου η επαφή της με την GPU είναι κάκιστη. Ακόμα και τέρμα να βιδωθούν οι 4 βίδες που στρεσάρουν τη GPU πάνω στη ψύκτρα και πάλι δεν θα εφάπτεται καλά.  Μετά από πολλά μηχανάκια που επισκεύασα με το συγκεκριμένο θέμα κατέληξα ότι η μόνη λύση είναι να μπεί πολύ καλής ποιότητας πάστα (π.χ Arctic Silver 5) και να μπεί αρκετή ποσότητα (περισσότερη από το σύνηθες) και στις 2 επιφάνειες (GPU + ψύκτρα). H πάστα πρέπει ν'αλλάζει τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο στο συγκεκριμένο λάπτοπ. Φυσικά ο απλός χρήστης δεν μπορεί να το ξέρει κάτι τέτοιο. Αναγκάζεται όμως να το μάθει με τη βλάβη που 100% θα παρουσιάσει το λάπτοπ ακόμα και με απλή χρήση (όχι videogaming). Γενικά τα Aspire αυτής της γενιάς είχαν θέματα με θερμοκρασίες αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο πραγματικά είναι ο βασιλιάς της υπερθέρμανσης!! 

 

Υ.Γ1 : Στο συγκεκριμένο μοντέλο κρίνεται απαραίτητη και η χρήση βάσης ψύξης όλον τον χρόνο όχι μόνο το καλοκαίρι.

 

Υ.Γ 2 : Η Alman ζητάει 260 ευρώ (τελική με ΦΠΑ)  για καινούρια GPU . Βλέπετε τόσα τους λείπουν! ΝΤΡΟΠΗ για την ACER που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχα σε εκτίμηση.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Υ.Γ 2 : Η Alman ζητάει 260 ευρώ (τελική με ΦΠΑ)  για καινούρια GPU . Βλέπετε τόσα τους λείπουν! ΝΤΡΟΠΗ για την ACER που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχα σε εκτίμηση.

 

μπορεις να μου πεις πως κατεληξες , τεχνικος ανθρωπος , οτι ΑΛΜΑΝ = ACER ? Εξουσιοδοτημενο σερβις της Acer στην ελλαδα ειναι.Τιποτα παραπανω , τιποτα παρακατω.

Αν κανουν αυτοι μαλακιες..δεν εχει καμμια σχεση με την Αcer.

 

Και στην τελικη γιατι να αγορασεις την καρτα απο οποιοδηποτε μαγαζι/εξουσιοδοτημενο σερβις/αντιπροσωπεια? 

 

Να σας συστησω.. ebay απο δω ο error404 (wannabe τεχνικος)..error404 απο δω το ebay...καλα να περασετε οι δυο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λέμε εξουσιοδοτημένο service εννοούμε ότι η εταιρεία που παράγει ένα προϊόν (acer) εξουσιοδοτεί με κάποια κριτήρια και με κάποια standarts ποιότητας την άλλη επισκευάστρια εταιρεία (alman) για να κάνει επισκευές. Ο τιμοκατάλογος δέν ορίζεται μόνο από την επισκευάστρια εταιρεία αλλά και από την κατασκευάστρια. Κοινώς η alman κανονικά δεν πρέπει να εισάγει ανταλλακτικά από κινέζους ή από μεταχειρισμένα ή ανακατασκευασμένα resellers. Οφείλει να πουλάει γνήσια ανταλλακτικά καινούργια, ποιότητας και τιμής που εξαρτώνται από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η acer δεν ξέρω αν στοκάρει 5+ ετών ανταλλακτικά αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στην Ιταλία έχει εργοστάσιο παραγωγής και προμηθεύει η θα έπρεπε να προμηθεύει ανταλλακτικά τις επισκευάστριες εταιρείες που εξουσιοδοτεί στο όνομά της να κάνουν επισκευές. Η alman ώς εξουσιοδοτημένη λοιπόν εταιρεία φέρει και την ευθύνη της ποιότητας ανταλλακτικού και επισκευής βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει με την Acer.  Άρα όταν λέω εξουσιοδοτημένο service π.χ toshiba από πίσω βλέπω την toshiba και αν δεν είμαι ευχαριστημένος μπορώ να επικοινωνήσω με την κατασκευάστρια εταιρεία και ν'αναφέρω την υπερχρέωση ή την κακή ποιότητα ή το ανικανοποίητο service και εκείνη αν τα παράπονα πολλών πελατών είναι πολλά οφείλει να λάβει μέτρα όπως π.χ να άρει την εξουσιοδότηση που έδωσε στην alman και να την μεταβιβάσει σε μια πιο φερρέγγυα εταιρεία. Αλλά το πάρτυ φίλε μου μέσα στις εταιρείες είναι τεράστιο και πάντα εις βάρος του καταναλωτή πελάτη ο οποίος βγαίνει ζημιωμένος διπλά. Γιατι και οι τιμές είναι ληστρικές και η ποιότητα των ανταλλακτικών δεν είναι η πρέπουσα. Βέβαια θα μου πείς ότι και από την μαμά τους τα acer δεν έχουν καλή ποιότητα στις μικρομεσαίες σειρές τους τύπου Aspire. Ναι ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που τους κατακρίνω και δεν τους έχω καμμία εκτίμηση. Πέρα όμως από αυτό διάβασε εδώ μέσα πόσος κόσμος πέρασε γογλοθά με την Alman και από εξυπηρέτηση και από τιμές και από ποιότητα service και από συμπεριφορά και αντιμετώπιση πελάτη και από χρόνο απόκρισης. Το ότι υπάρχει αυτό το έρημο το ebay δέν δίνει άλλοθι στα εξουσιοδοτημένα service να αλλωνίζουν εις βάρος ενός αδαούς πελάτη.

 

Υ.Γ Υπογραμμίζω την λέξη εξουσιοδότηση γιατί κρύβει πίσω της μια σύμβαση με κανονισμούς που όλοι τους καταπατούνται στον βωμό του κέρδους της Alman. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@error404

 

Εχεις δουλεψει ποτε με τετοιες εταιριες ? με προμηθευτες πληροφορικης που ειναι συναμα και εξουσιοδοτημενα σερβις ?

 

Εχεις παρανοησει καποια πραματα.

 

Το μονο σωστο που εγραψες ειναι η πρωτη σου προταση.

 

"Όταν λέμε εξουσιοδοτημένο service εννοούμε ότι η εταιρεία που παράγει ένα προϊόν (acer) εξουσιοδοτεί με κάποια κριτήρια και με κάποια standarts ποιότητας την άλλη επισκευάστρια εταιρεία (alman) για να κάνει επισκευές. "

 

Τιποτα αλλο.

 

1. Ποιος σου ειπε οτι η ΑΛΜΑΝ εισαγει κινεζικα ή μεταχειρισμενα ανταλλακτικα?Κανεις.Ετσι το υποθετεις αυθαιρετα.

2.Ποιος σου ειπε οτι η καθε εταιρια φορητων στοκαρει ανταλλακτικα για χρονια ?Το οτι εχει το ανταλλακτικο η ΑΛΜΑΝ δεν σημαινει οτι το χει στοκαρει η ACER (αλλα μπορει να σημαινει οτι της εχει ξεμεινει της ΑΛΜΑΝ) και σιγουρα δεν σημαινει οτι ειναι κινεζικο.Δεν ξερεις τι ειναι αν δεν το δεις μπροστα σου.

3.Ποιος σου ειπε οτι την τιμη του προιοντος/ανταλλακτικου την καθοριζει η μαμα εταιρια ?Εχεις δει τιμοκαταλογο προμηθευτη?Σε τιμοκαταλογο φορητων λεει "ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ".Καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο?Οτι απο την τιμη που γραφει ο καταλογος πουλα οσο παραπανω γουσταρεις...φυσικα ο ανταγωνισμος θα σε αναγκασει να πουλησεις τελικα κοντα σε αυτην την τιμη...

Το ιδιο ισχυει και για τα ανταλλακτικα..Το πουλαει χ ευρω στην ΑΛΜΑΝ και απο κει και περα...η ΑΛΜΑΝ το πουλαει οσο γουσταρει...στην τελικη εχει και λειτουργικα εξοδα να βγαλει...αλλιως παρτο απο ebay ή απο την ιδια την ACER.

4.Το ποσο μαλακιζεται η ΑΛΜΑΝ και η καθε ΑΛΜΑΝ δεν το ξερει η ACER , εκτος και αν πεσουν καταγγελιες και αρχισει να την ελεγχει...ειναι φυσικο οτι καμμια "μαμα εταιρια" δεν θελει κακο ονομα.

5.Ναι , η λεξη "εξουσιοδοτημενο" κρυβει μια συμβαση με κανονισμους...που οταν εγινε η συμβαση αυτη προφανως η καθε "ΑΛΜΑΝ" εδειξε το καλυτερο της προσωπο..για να παρει την συμβαση..αυτο ομως δεν σημαινει οτι στην πορεια δεν θα κανει μαλακιες...κανεις λες και δεν ξερεις πως δουλευει ο νεοελληνας..αν ειναι δυνατον

 

 

Τελος κατ'εμε τα ACER ειναι τιμια φορητα στην μικρομεσαια κατηγορια και κακως εχει παρει κακο ονομα λογω της ΑΛΜΑΝ.

Εχουν περασει απο τα χερια μου απειρα φορητα της ACER , απο τα πιο χαμηλα σε ποιοτητα μεχρι και πιο ακριβα μοντελα (σειρα ferrari).Μερικα απο τα οποια τα κακομεταχειριστηκα δεοντως (σε ενα μαλιστα του ειχα κανει τρυπα με τρυπανι για να περασω κεραια για tvtuner..μιας και επαιρνε tuner :P )..ολα μα ολα ηταν τιμια φορητα , σκυλια χωρις τραγικα προβληματα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...