Προς το περιεχόμενο

ΙΕΚ μαγειρικης


Glator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παω τριτη λυκειου και βρίσκομαι σε μεγαλο δίλιμα ,με λιγο διαβασμα μπορω να περασω ανετα σε σχολη αλλα το προιγουμενο καλοκαιρι δούλεψα στην κουζινα ενός ξενοδοχειου(με μεσο φυσικα) και λατρεψα την δουλεια του μαγειρα.Οποτε σκεφτομαι να παω ιεκ ακομη και να περασω σε καπια σχολη.Η επιλογη του να σπουδασω και μετα να παω για μαγειρας δεν υπαρχει ,λεφτά δεν υπάρχουν!..Τι νομιζεται? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω βρεθει στην θεση σου και θα σου πω το εξης....

 

κανε αυτο που σου αρεσει...αν διαβαζεις με το ζορι κανεις κακο και σε εσενα αλλα και στην τσεπη των γονιων σου...αν θες να σπουδασεις ομως και δεν διαβαζεις με το ζορι τοτε θα περασεις εκει που θες....

 

αν σου αρεσει να εισαι μαγειρας τοτε γινε μαγειρας γιατι αν σου αρεσει αυτο τοτε θα πετυχεις...να ξερεις ομως πως η δουλεια του μαγειρα δεν ειναι καθολου μα καθολου ευκολη...περα απο την ορθοστασια και τις ζεστες που θα αντιμετωπίζεις καθε μερα (αν εισαι στην ζεστη κουζινα) θα πρεπει να εχεις και υπομονη...αν σου αρεσει ομως τιποτα απο αυτα δεν θα σε σταματησουν...

 

υπάρχουν και σχολες του ΟΑΕΔ εκτος απο τα ιεκ αν σε ενδιαφερει για του χρονου...

 

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το συζητησεις με τους γονεις σου...

 

ελπιζω να σε βοηθησα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαινε στο ΙΕΚ θα εχεις καλύτερες προοπτικες γαι το μέλλον σου, ειδικά αν δεν υπάρχουν λεφτά. Απλως ότι αποφασίσεις να κανεις να το κάνεις καλά και με πάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι του λέτε του παιδιού ρε;

Από την στιγμή που μπορεί να δουλέψει και να αποκτήσει πείρα, τζάμπα να χάνει τον χρόνο και τα λεφτά του (ακόμα και χωρίς δίδακτρα, πχ εισιτήρια, καφέδες, τυρόπιτες κτλ στα διαλείμματα, κοκ) σε ΙΕΚ;

 

Συνέχισε ρε παιδί μου το διάβασμα και άμα γουστάρεις τα καλοκαίρια δούλευε για εμπειρία και γνώσεις.

Και αν σε ενδιαφέρει τόσο ο κλάδος, σκέψου για ΑΤΕΙ διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων, σου ανοίγουν και άλλες πόρτες μετά, πχ διεύθυνση εστιατορίου, F/B management, κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέφτηκα και την επιλογή της τουριστικής σχολής,αλλα όσο δουλευα συνταντησα και τετοιους τελειόφοιτους που δούλευαν  για 300 και 400 ευρώ τον μηνα ως σερβιτοροι :/ ..ευχαριστω παντος για της απαντησης..τελικα θα παω ιεκ ,το πιο κοντινο ΟΤΕΚ ειναι στην αθηνα και μενω εβοια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΑΝ ( Ανωτατη Σχολη Τουριστικων Επαγγελματων Αγιου Νικολαου (Κρητης) και Ροδου) βγαζουν τους μαγειρες , τα διοικησης τουριστικων επιχειρήσεων σε καταρτιζουν σε θεματα διοικησης περισσοτερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σαν μάγειρας,για τόσα θα δουλεύεις,τουλάχιστον στην πρακτική σου.

 

Φαντάζομαι πήρες πρέφα,πως οκτάωρα δεν παίζουν,ορθοστασία φουλ και τα λοιπά.

 

Τα δημόσια ιεκ,στην μαγειρική,είναι απαράδεκτα.Δεν έχεις υλικά,δεν έχεις εξοπλισμό,με θέληση βέβαια,μαθαίνεις και από εκεί.

Στα ιδιωτικά,τωρα θα πληρωσεις 4000 περίπου για τα δύο χρόνια,όχι πως κάποια δεν έχουν χάλια κουζίνα,ή τα υλικά δεν φτάνουν ούτε για μαγείρεμα στο σπίτι.

Ι.Ι.Ε.Κ. έχει στη Χαλκίδα,την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών δεν την γνωρίζω,θα πρέπει να τη δεις ιδίοις όμασι.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορει να βγεις σαν τεχνικός μαγειρικής τέχνης από τα ΑΤΕΙ τουριστικών.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΑΝ ( Ανωτατη Σχολη Τουριστικων Επαγγελματων Αγιου Νικολαου (Κρητης) και Ροδου) βγαζουν τους μαγειρες , τα διοικησης τουριστικων επιχειρήσεων σε καταρτιζουν σε θεματα διοικησης περισσοτερο...

Συγγνωμη αλλα η ΑΣΤΕΡ επειδη ξερω δεν εχει σχεση με μαγειρικη ειναι ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ και μπαινεις μονο με εξετασεις απο το λυκειο οπως στα ΤΕΙ και καποτε ειχε βαθμο εισοδου μεγαλυτερο απο τα ΤΕΙ Αθηνας γιατι ολοι οι ξενοδοχοι την αναγνωριζαν ως πιο καλη.

Υπαρχουν οι ΒΑΣΙΚΕΣ σχολες τουριστικων επαγγελματων ΣΤΕ για αποφοιτους γυμνασιου για σερβιτορους και υπηρχε μια πολυ καλη σχολη μαγειρων παρα πολυ καλη σχολη για αυτην μιλαω ηταν τοτε στην Αναβυσσο τωρα με τοσες ιδιωτικες σχολες και τοσα συμφεροντα να παιζονται ειναι ικανοι να τις εχουν καταργησει πως θα αποκτησουν πελατακια οι επιχειρηματιες φιλοι των πολιτικων.

Οπως ειπε και καποιο παιδι πριν γενικα σε ολους τους τομεις υπαρχει κορεσμος και πολλοι ανεργοι αυτοι που ξεχωριζουν τις περισσοτερες φορες ειναι αυτοι που εχουν μερακι με οτι κανουν και οχι αυτοι που ακολουθουν κατι για να βρουν δουλεια.Αν δεν το αγαπας δεν θα εισαι καλος και θα σε κουρασει ψυχολογικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναλογως τη σχολη, ξεκινανε απο τα 2000 περιπου το χρονο και φτανουν ισως μεχρι και 4000 το χρονο μερικες γνωστες στην Αθηνα.

Αν σου αρεσει η δουλεια του μαγειρα τοτε το ΙΕΚ ή ΟΤΕΚ ειναι μονοδρομος. Γνωμη μου ειναι να ακολουθησεις αυτο που πραγματικα σου αρεσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι καλυτερες σχολες για τουριστικα προ κρισεως ηταν οι σχολες τουριστικων επαγγελματων(Ανωτερα - Βασικη - Μαγειρων) γιατι εμενες μεσα σε ξενοδοχειο(του ΕΟΤ) και εκανες τα μαθηματα μεσα στο ξενοδοχειο οποτε η εμπειρια δεν ηταν μεσα σε μια αιθουσα μονο η μερα ολη λειτουργουσε σαν ξενοδοχειο.Ακομα και το τηλεφωνικο κεντρο λειτουργουσε με σπουδαστες οποτε η πρακτικη ασκηση το καλοκαιρι προσφερε λιγα απο οτι σε σπουδαστες ΤΕΙ που δεν ειχαν καν την μυρωδια του ξενοδοχειου.Απλως πιστευω οτι εχουν γινει πολλες ιδιωτικες σχολες απο σημαντικους επιχειρηματιες που θα πιεζουν πολιτικους να κλεισουν τις σχολες τουλαχιστον αυτες τις οποιες ξενοδοχοι προτιμουσαν.Φυσικα δεν λεω οτι ολοι οι σπουδαστες των σχολων εκαναν καριερα αλλα αυτοι που πραγματικα αγαπουσαν το επαγγελμα πετυχαν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...