Προς το περιεχόμενο

Οι δημιουργοί του Maniac Mansion ξεκίνησαν καμπάνια για να χρηματοδοτήσουν το Thimbleweed Park


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από 25 χρόνια, οι Ron Gilbert και Gary Winnick σχεδίασαν το Maniac Mansion, έναν από τους χαρακτηριστικούς τίτλους -και με μεγάλη επιρροή- της χρυσής εποχής των adventures. Τώρα οι δυο τους ετοιμάζουν τον διάδοχο του παιχνιδιού.

Οι δύο δημιουργοί μόλις ξεκίνησαν την δική τους καμπάνια στο Kickstarter και ζητούν την βοήθεια του κόσμου για το Thimbleweed Park, ένα παιχνίδι που μοιάζει με παλιό παιχνίδι της Lucasarts (και σε εμφάνιση και στο gameplay). Οι δημιουργοί λένε πως "δεν θέλουμε να κάνουμε ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από..." ή "δεν θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στα κλασικά point and shoot adventures" αλλά "θέλουμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό κλασικό point and click adventure".

 

Στο παιχνίδι πρωταγωνιστούν δύο ντετέκτιβ που που διερευνούν μία υπόθεση με ένα πτώμα που βρέθηκε σε ένα ποτάμι, και περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς playable χαρακτήρες -συμπεριλαμβανομένου ενός κλόουν που δεν μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ του - καθώς και πέντε διαφορετικούς τρόπους τέλους, που εξαρτιώνται από το τρόπο που θα παίξει ο χρήστης.

 

Διαθέτει κλασική ρετρό εμφάνιση, με μεγάλα εικονοστοιχεία και με περιβάλλον εργασίας που θα φανεί οικείο σε όσους έχουν παίξει παιχνίδια όπως το Maniac Mansion ή το Monkey Island.

Οι δύο δημιουργοί χρειάζονται $375.000 για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του παιχνιδιού, χρήματα τα οποία τα χρειάζονται και για την πρόσληψη ενός ακόμη προγραμματιστή και ενός καλλιτέχνη. Το παιχνίδι αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το 2016.

 

 

Link.png Site: The Verge


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2-3 παιχνίδια adventure που έχω παίξει ήταν εκνευριστικά, περισσότερο με σαδιστικό μαρτύριο του δημιουργού τους στον άτυχο παίκτη παρά με παιχνίδι έμοιαζαν. Έπρεπε να κάνεις απίθανα πράγματα για να προχωρήσεις, όχι πολύ ρεαλιστικά και καθόλου ενδιαφέροντα θα έλεγα. Σύντομα παράτησα κάθε προσπάθεια και δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά με αυτό το είδος παιχνιδιών.

 

Αυτά είναι τα γραφικά του νέου παιχνιδιού ή των παλιών της δεκαετίας του 1980; Αν είναι του νέου, οι δημιουργοί δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ρετρό και πως το βλέπει ο κόσμος σήμερα.

 

Σημ, Μόλις είδα το βίντεο, ναι, πίσω πάλι στο 1987, είναι το νέο ανοσιούργημα που θέλουν να τους βοηθήσουμε να γεννήσουν, όοοοοοοοοοχχιιιιιιιιιιιιιι .........

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

$375,000 είναι ο στόχος στο kickstarter...

για ενα 2D "απλό"-pixel-art point & click adventure, με $20 η τιμή της ψηφιακής κόπιας. Εδώ το Tesla Effect που είχε και τόσους ηθοποιούς, $15 είχαν τις 2 κόπιες (steam & gog).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πρώτος πρώτος σχολιαστής παρακαλώ να μην ξαναασχοληθει με Pc αν δεν παίξει πρώτα Monkey Island/Dig και τα άλλα σχετικά της Lucas.

Από τη μία θεοί οι τύποι. από την άλλη πραγματικά, φαντάζει ψιλοαρπαχτή με την τιμή.

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω θα ηθελα να στηριξω τη προσπαθεια αλλα πραγματικα απορω γιατι χρειαζονται τοσα πολλα λεφτα για ενα παιχνιδι με τεχνοτροπια 3 δεκαετιων πισω....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Lucasarts,Sierra,Microprose,Westwood, τι να λεμε τωρα. η χρυση εποχη των adventure games. βγηκε το Last of Us και οι ασχετοι το εκθειαζανε γιατι υποτιθεται ηταν το πρωτο παιχνιδι που συνδυαζε πραγματικο storytelling με gameplay. γελαγανε και οι πετρες.

Dig, Monkey Island, Rex Nebular, Tex Murphy,κοκ και να μην ξεχναμε τα παλιοτερα text adventures των 80s, με τεραστιες ιστοριες και πλουσιους διαλογους. οπως επισης και τα RPGs, με world building που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα σημερινα μεγαθηρια των Οblivion και Witcher.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα νιατα μας δυστυχως,δεν επιστρεφουν με το να σπονσαρει καποιος μια επανεκδοση ενος τιτλου εκεινων των καιρο!

Αυτο που επανερχεται ειναι καποιοι θα τα ξανα αρπαξουν χοντρα για ενα ξεπερασμενο κ υπετιμημενο προιον, στηριζιμενοι στα νοσταλγικα χρονια των παιδικων/εφηβικων χρονων!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...