Προς το περιεχόμενο

Τέλος η κυβερνητική κατασκοπεία χάρη σε αυτό το πρόγραμμα


brotrainer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από Verge.gr:

 

"Ενάμισι χρόνος περίπου έχει περάσει από τότε διέρρευσαν ιδιωτικά έγγραφα από τον πρώην τεχνικό της NSA και της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν.

 

Τα έγγραφα αυτά απόδειξαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση κατασκοπεύει τον αμερικανικό λαό.

 

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία κύρωση, με το Κογκρέσο να μην παίρνει θέση για το γεγονός.

 

Για αυτό το λόγο ο ερευνητής ασφάλειας Κλαούντιο Γκουαρνιέρι δημιούργησε το πρόγραμμα Detekt, το οποίο υπόσχεται ότι εντοπίζει κακόβουλο λογισμικό που επιτηρεί το χρήστη.

 

Το Detekt χαίρει της υποστήριξης της Διεθνούς Αμνηστίας, του Ιδρύματος Ηλεκτρονικών Συνόρων, και της Διεθνής Προστασίας Δεδομένων.

 

Από ότι φαίνεται λοιπόν το πρόγραμμα συνεισφέρει στην προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη.

 

Το Detekt τρέχει μόνο σε συστήματα Windows, δεν υποστηρίζει λογισμικό Windows 8.1 και είναι πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα.

 

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του προγράμματος αναφέρεται: «Το Detekt είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σαρώνει τον υπολογιστή σας για γνωστά κακόβουλα προγράμματα επιτήρησης – τύπου spyware, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη στόχευση και την παρακολούθηση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων σε ολόκληρο τον κόσμο.»

 

Να σημειωθεί ότι το Detekt δεν ισχυρίζεται ότι είναι λύση που σώζει το χρήστη από όλα τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων. Η Εύα Γκάλπεριν του Ιδρύματος Ηλεκτρονικών Συνόρων εξηγεί, «Επειδή… οι εταιρείες spyware κάνουν συχνές αλλαγές στο λογισμικό τους για να αποφύγουν τον εντοπισμό, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό ότι το Detekt δεν μπορεί με βεβαιότητα να εγγυηθεί ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι σε κίνδυνο από κακόβουλα προγράμματα που έχουν ως στόχο την ανίχνευση.»

 

Το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 

Σημείωση Verge.gr: Ο συντάκτης του άρθρου δεν έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά το πρόγραμμα οπότε δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για την αποτελεσματικότητα του."

 

Δεν ξέρω για εσάς εμένα σαν brand journalism μου φαίνεται αυτό. Τι είναι τώρα αυτό το πρόγραμμα; Αν το δοκιμάσετε θα με ενδιέφερε ένα review πάντως παιδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Μονο που το βαρυγδουπο "Τελος" στον τιτλο δεν μπορει να κρατησει παρα μονο για λιγο καιρο (μερες? βδομαδες? μηνα?), καθως προφανως ειναι θεμα χρονου να αναλυθει και να ξεπεραστει. Και δεν το λεω μονο εγω και η λογικη, αλλα και ο ιδιος ο δημιουργος του:

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...