Προς το περιεχόμενο

Νέα α7 mark II από την Sony με ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Sony ανακοίνωσε την νέα α7 mark II (A7 II), το πλέον σύγχρονο μοντέλο της σειράς φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς της εταιρείας. Είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων στο σώμα που σχεδιάστηκε για αισθητήρα full frame.

Ο full-frame αισθητήρας Exmor CMOS 35mm με 24,3 ενεργά Megapixels κινείται κατά μήκος πέντε αξόνων προς αντιστάθμιση των κραδασμών της μηχανής, και προσφέρει ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, που
ισοδυναμεί με έως 4,5 steps υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου για διόρθωση σε φωτογραφίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που βρίσκεται στο σώμα της μηχανής είναι συμβατό με οποιονδήποτε τύπο συμβατών φακών. Έτσι, μπορεί να λειτουργήσει με φακούς E-mount που δεν διαθέτουν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας ή φακούς A-mount.

 

Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την διορθωμένη εικόνα στην LCD οθόνη της μηχανής ή στο σκόπευτρο OLED ενώ παράλληλα μπορεί να καδράρει και να εστιάσει με λεπτομέρεια ακόμα και αν χρησιμοποιεί τηλεφακό ή κάποιον φακό macro.

 

Η ταχύτητα εστίασης έχει βελτιωθεί κατά 30% (χάρη σε ένα νέο αλγόριθμο) ενώ το ίδιο έχει γίνει και στον τομέα της δυνατότητα παρακολούθησης, που παρουσιάζεται κατά μιάμιση φορά μεγαλύτερη από προηγούμενα μοντέλα χάρη στον βελτιωμένο αλγόριθμο πρόβλεψης της κίνησης. Επίσης προσφέρεται Γρήγορη, ακριβής αυτόματη εστίαση με Fast Hybrid AF για ευρεία κάλυψη αυτόματης εστίασης με τη χρήση αισθητήρα αυτόματης εστίασης 117 σημείων με εστιακό πεδίο και ανίχνευση φάσης (σε συνδυασμό με τα 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης).

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η α7 mark II διαθέτει επεξεργαστή εικόνας BIONZ X για υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας, φυσικές υφές και την μείωση του ψηφιακού θορύβου. Η φωτογραφική μηχανή δεν υποστηρίζει λήψη video ανάλυσης 4K ωστόσο προσφέρει εκτός από AVCHD v2.0 Full HD (1920 x 1080 pixels) 60p (50p)/60i (50i)/ 24p, η φωτογραφική μηχανή πραγματοποιεί λήψη και σε XAVC-S για 1080p ποιότητα video στα 60fps με υψηλή ταχύτητα bitrate στα 50Mbps. Χρησιμοποιείται ακόμη συμπίεση Long GOP, η οποία στοχεύει στις διαφορές των κάδρων, καθώς και codec για βίντεο MPEG-4 AVC/H.264. Όσον αφορά στην εγγραφή ήχου χρησιμοποιείται το Linear PCM, ενώ τα αρχεία αποθηκεύονται σε φορμά MP4.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Όσο αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά διαθέτει OLED σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, με ανάλυση ισοδύναμη με 2,36 εκατ. dot υψηλής αντίθεσης καθώς και ρυθμιζόμενη LCD οθόνη White Magic με ανάλυση 1.228.800 dots. Διαθέτει WiFi, NFC, HDMI και διαθέτει υποδοχές για κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD, SDHC, (συμβατή με UHS-I) και SDXC (συμβατή με UHS-I).
Η α7 II θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιανουάριο 2015. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος της.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εταιρείες που οι αναβαθμίσεις τους προσφέρουν πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα γιατί αν περιμένουμε από Νίκον κανον δεν θα δούμε άσπρη μέρα

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο το πραμα με τις ψηφιακες μηχανες δεν αντεχεται πλεον...

Θα μας αφησουν να χαρουμε καμια μηχανουλα εστω 3-4 μηνες? Παιρνουμε κατι και παλιωνει σε χρονο dt.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχως τωρα θα κατρακυλησει η τιμη της πρωτης και την βλεπω κατω και απο χιλιαρικο για το σωμα και 1200 για το κιτ με τον 28-70. Καλα ολα αυτα αλλα φακους γι αυτο το συστημα, καλυτερη μπαταρια ή κανενα grip της προκοπης θα δουμε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο και να προσπαθει η Sony, δεν θα γινει ποτε Canon / Nikon.

 

= konica minolta

 

Γιατί αν περίμενες από την sony σαν sony ....

 

Πάντως εκτός από τα χαρακτηριστικά, πρέπει να δούμε πως αποδίδει και στην πράξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκει κανεις να δει τι χρησιμοποιουν οι επαγγελματιες. Ειναι τοσο απλο. Κανεις με Sony/Minolta/whatever.

 

Η Sony δεν ειναι "φωτογραφικη" εταιρια. Δεν εχει αυτην την κουλτουρα.

 

Ειναι για τον γενικο πληθυσμο και την νεολαια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...