Προς το περιεχόμενο

Ραπτομηχανές πρόταση για αγορά


Zerg13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχουν όλες οι παλιές ραπτομηχανές αξία. Ρώτα κάποιον που να ξέρει. Στο ebay πουλάνε απο 40-120 ευρώ. Οταν μιλάμε για αξία μιλάμε 1000-3000 ευρώ. Μια singer μαύρη που κλήνει σαν βαλιτσάκι και έχει το μοντέλο της γραμμένο πάνω έχει αρκετή αξία.

Στην Ελλάδα δεν τις αγοράζουν πολύ, συλλέκτες έχει στην Αμερική. Προσφορά και ζήτηση.

Κάνει θόρυβο σαν τρένο να υποθέσω;

είχα όταν ήμουν μικρή μία παρόμοια. Όταν γάζωνε ήταν σα να περνούσε το μετρό κάτω από το πάτωμα! χαχχχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν δεν κάνω λάθος είναι η 15k και είναι μονοβέλονη! έχω ένα μεταγενέστερο μοντέλο! το γαζί που κάνουν αυτές καμία άλλη! Κι η δικιά μου έκανε σα τρένο και τη πήγα για σέρβις στη Σίνγκερ και τώρα κελαηδάει αθόρυβα! Μια ζιγκ ζαγκ τέτοια ψάχνω παλιά αλλά με βλέπω να φέρνω απέξω εκτός αν βρω τίποτα στο Μοναστηράκι! έχουν λιγότερα έξοδα αυτές γιατί δεν έχουν μοτέρ να φθείρεται και να χαλάει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Καλορίζικη! Να τη λαδώνει συχνά αν την ψοφάει όπως εγώ με καθημερινή χρήση :P Θα αρχίσει να το καταλαβαίνει και από μόνη της. Όταν αρχίζει να κάνει θόρυβο, θέλει λάδωμα. 

Το site έχει forum και ρωτάς απορίες κτλ. Σε βοηθάνε πάααρα πολύ γιατί οι περισσότεροι/ες είναι επαγγελματίες.
Έχει και μαθήματα, αλλά επί πληρωμή, που δεν αξίζει. Έχει πχ με 39 δολάρια βίντεο για το πώς να βάζεις ρέλι... έλεος! :P Ράβεις από την ανάποδη πάνω στο διπλωμένο, κόβεις ό,τι περισσεύει και μετά ξαναράβεις από την καλή του υφάσματος, προσπαθώντας να βγει ίσια. 39 δολάρια για αυτό. -_- 

 

 



Τέτοια βίντεο να βρείτε. Έχει βγει κι ένα Burda Εύκολη Ραπτική (γύρω στα 7-8 ευρώ έχει, αν έχει μείνει κανένα στα περίπτερα) κι έχει εύκολα πατρόν για αρχάριους. 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά μου κάνει θετική εντύπωση το βάθος γνώσεων πάνω στις ραπτομηχανές που έχουν κάποια άτομα στο Insomnia δεν το περίμενα.. και ειδικά τόσο πολύ! Τελικά για όλα έχουμε και απο έναν που ξέρει :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Γειά σας!! Έχω πάρει αυτή την ραπτομηχανή Husqvarna Viking H Class E20 από το amazon αλλά οι οδηγίες είναι στα αγγλικά και δυσκολεύομαι λιγακι!  :wacko: Μήπως ξέρετε αν μπορώ να τις βρώ στα ελληνικά κάπου στο διαδίκτυο;;;

 

 από 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοίταξε, τα βασικά, είναι ότι η κάτω γραμμή που δείχνει τα γαζιά, είναι τα ελαστικά (τα πετυχαίνεις γυρνώντας την δεξιά δεξιά ροδελίτσα προς τα αριστερά μέχρι να γράψει S. θα σε ζορίσει λίγο, αλλά το πετυχαίνεις κάποια στιγμή). 
Η ίδια ροδελίτσα καθορίζει το μήκος του γαζιού (άρα το πώς θα κινούνται τα δοντάκια της ραπτομηχανής). 
Η μεσαία ροδέλα, δίνει τη θέση της βελόνας. Δηλαδή: αν θες να ράψεις ίσιο γαζί, αλλά σε βολεύει να μην βάλεις πολύ μέσα το ύφασμα για τον χ ψ λόγο, κάνεις τη ροδελίτσα στο 5. 
Αν βάλεις όμως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, (πχ Β-ζιγκ ζαγκ, Q-γαζί κοπτοράπτη κτλ) σημαίνει πόσο μεγάλη θα είναι η κίνηση της βελόνας. Δηλαδή αν θα δείχνει έτσι: < ή έτσι : ~
(σημαντικό σε αυτό, αν αγοράσεις εξάρτημα κοπτοράπτη ή ποδαράκι για καρύκωμα, ΠΑΝΤΑ θα έχεις στο 5 τη ροδέλα και τα πρώτα γαζιά θα τα κάνεις χειροκίνητα γιατί μπορεί να σου σπάσει η βελόνα, καθώς τα ποδαράκια αυτά, έχουν ένα σίδερο στη μέση και σε μερικά γαζιά, η βελόνα πάει και στο κέντρο).

Η αριστερή ροδέλα είναι η πίεση της κλωστής. Το νορμάλ είναι μεταξύ 5-3 (εγώ το έχω στο 4 συνέχεια). 
Όσο πιο μεγάλο το νούμερο, τόσο πιο πολύ έρχεται η κάτω κλωστή πάνω. Αντίστοιχα, όσο πιο κοντά στο 1, τόσο η πάνω κλωστή πάει κάτω. 
Αυτό θα το βλέπεις με το μάτι ανάλογα με το ύφασμα που ράβεις. Πχ, πολύ ελαστικά, θέλουν ένα 6άρι-7άρι. Θα σου πρότεινα να βάλεις κάτω κόκκινη κλωστή και πάνω κίτρινη για να καταλάβεις τι εννοώ. Μεταξύ 5-3, θα βλέπεις την κίτρινη μόνο πάνω και την κόκκινη μόνο κάτω. Στο 1 θα βλέπεις αρκετή κίτρινη κάτω και αρκετή κόκκινη πάνω. 

Η πίεση του ποδιού (good luck with that!) είναι αυτό που έχει αριστερά πάνω, που θέλει κέρμα για να το ρυθμίσεις. όσο πιο λίγη η πίεση, τόσο πιο ελαφρύ το πόδι, άρα ράβεις ελαστικά χωρίς να στα ξεχειλώνει (θεωρητικά. Εγώ δεν το έχω καταφέρει αυτό το πράγμα. Αλλά υπάρχουν άλλα κόλπα για να μην ξεχειλώνει).

Για να περάσεις κλωστές και να γεμίσεις την μπομπίνα με κλωστή, έχει οδηγίες ακριβώς η μηχανή πάνω. 


Αυτόματη κουμπότρυπα: Βάζεις το μήκος μεταξύ 1-0 (έχει κάτι γραμμές |||||||), τη βελόνα στο 3 (αν κάνεις τζιν, θα το βάλεις στο 5, αλλά αυτά θα τα δεις με την εμπειρία).
παίρνεις το πόδι για κουμπότρυπα, το ανοίγεις και βάζεις το κουμπί. το κλείνεις. 
Βάζεις το πόδι στη ραπτομηχανή. 

για να κάνεις κουμπότρυπα, θα πρέπει να κατεβάσεις ένα πραγματάκι άσπρο που έχει αριστερά. αφού το κατεβάσεις, το κάνεις ένα τσακ πίσω. 
πήγαινέ το αργά. δεν θα σου πετύχει με την πρώτη. ούτε με την δέκατη. :P 
κάααααααποια στιγμή θα σου πετύχει! όταν θα θες να κάνεις κουμπότρυπα, θα κάνεις πάντα σε ένα πρόχειρο ίδιο ύφασμα πρώτα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τίποτα! 
Αν θες κάτι συγκεκριμένο, ρώτα με. :) 

Α! μιας και είναι νέα η μηχανή σου, να ρωτήσω κι εγώ κάτι. 
Όταν ράβεις ακούς κανένα γκουπ γκουπ καθόλου όταν μπαινοβγαίνει η βελόνα; 
Νομίζω το άκουγα πάντα, αλλά είχα καιρό να την χρησιμοποιήσω (δούλευα κοπτοράπτη για αρκετό καιρό που είναι αθόρυβος) και δεν είμαι σίγουρη αν "ακούγεται" σωστά η μηχανή μου. :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

My%20Treadle%20Sewing%20Machine.jpg

 

 

 

Μια τέτοια που έχουμε εδώ και μερικές δεκαετίες δεν έχουμε παράπονο.

Και με ελάχιστη συντήρηση. 

ειχαμε και εμεις τετοια δεν ξερω που ειναι τωρα σιγουρα εχει αξια ειναι αντικα και μαλιστα εξαιρετικης ποιοτητας κατασκευης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...