Προς το περιεχόμενο

Με διπλάσιο ρυθμό λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ στην Αρκτική, η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 2006, ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι, ειδικά στην Ευρασιατική πλευρά της Αρκτικής, είναι διπλάσιος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Γη.Aπό τον Απρίλιο το χιόνι βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα, ενώ από το Σεπτέμβριο ο θαλάσσιο πάγος κατέγραψε το έκτο χαμηλότερο ρεκόρ του. Μέχρι στιγμής, περίπου το 40% του πάγου στην Γροιλανδία έχει λιώσει.

 

Στην ίδια αναφορά καταγράφεται πως το τοπίο στη τούνδρα έχει γίνει πιο πράσινο, καθώς λιγότερος πάγος σημαίνει περισσότερο νερό και κατ'επέκταση περισσότερη χλωρίδα. Από το 1982 και μέχρι το 2013, η ποσότητα της βιομάζας στη τούνδρα αυξήθηκε κατά 20%. Επιστήμονες σημειώνουν πως η κατάρρευση ενός κομματιού πάγου στην Αρκτική είναι μόνιμη και πιθανόν θα αυξήσει το επίπεδο της θάλασσας κατά περίπου μισό μέτρο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλά είδη να χάσουν το φυσικό τους περιβάλλον.

 

Οι New York Times σημειώνουν πως πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως μέχρι το καλοκαίρι του 2100 δε θα έχει μείνει καθόλου πάγος στην Αρκτική.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ. Καλό είναι να αναφέρεται, γιατί αλλιώς μπορεί να υπάρξει παρεξήγηση. Σκέτο το «εθνική» υποννοεί ότι είναι ελληνική.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, εδώ η και καλά υπερθέρμανση του πλανήτη έγινε πλέον απλώς "κλιματική αλλαγή" και κάποιοι έχουνε ξεχαστεί στις προηγούμενες χαριτομενιές. :D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το bbc έγραφε το 2007 οτι το 2013 η Αρκτική δεν θα εχει πάγους. 

 

Στο παρακάτω Link ειναι η κάλυψη πάγου της αρκτικής από το 2002 και μετα. Οι αλλαγές στο σύνολο ... αμελητέες 

http://www.ijis.iarc.uaf.edu/seaice/extent/Sea_Ice_Extent_v2_prev_L.png

 

Πριν απο μερικές ημέρες εγινε διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή. Έπρεπε να βγουν κάποιες σχετικές ανακοινώσεις για να δικαιολογήσουν κάποιοι τα κονδύλια που παίρνουν

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_United_Nations_Climate_Change_Conference

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μην τα πιστεύεται αυτά. Πρόσφατα άκουσα μια "διάλεξη" που έκανε καθηγητής στο γεωπονικό πανεπιστήμιο και με ορθά, κατά την αποψή μου, επιχειρήματα, μας απέδειξε πως οι παγοι λιωνουν κανονικά, και για να αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας χρειαζόμαστε τεράστια ποσά ενέργειας (μας είχε πει και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με βόμβες υδρογόνου συναρτήσει με την απαιτούμενη ενέργεια.). 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...