Προς το περιεχόμενο

Samsung Z1. Στα μέσα του Γενάρη κυκλοφορεί οικονομικό Tizen smartphone


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χάρη σε ένα slide μίας παρουσίασης της Samsung, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο smartphone, το οποίο θα έχει την ονομασία Samsung Z1 και θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Tizen.Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, το κινητό θα διαθέτει οθόνη 4,0 ιντσών ανάλυσης WVGA, διπύρηνο επεξεργαστή 1,2GHz, 512MB RAM και κάμερα 3,0 Megapixels ενώ θα υποστηρίζονται οι τεχνολογίες WiFi, Bluetooth 4.0, GPS και θα προσφέρει συνδεσιμότητα 3G.

 

Το Samsung Z1 αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στην Ινδία με κόστος περίπου $90 (στις 18 Ιανουαρίου) ωστόσο αργότερα θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και λίγο πιο μετά στην Ν.Κορέα. Δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία έχει σκοπό να το κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές, όπως στην Ευρωπαϊκή.

 

Η Κορεάτικη εταιρεία αναμενόταν να κυκλοφορήσει το Samsung Z, αλλά τελικά το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε όταν διάφορες συνεργάτιδες εταιρείες πίσω από το Tizen OS υποχώρησαν αφήνοντας μόνη την Samsung. Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος, αλλά αντί για high-end smartphones, προσανατολίζεται στην κυκλοφορία low-end συσκευών.

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος, αλλά αντί για high-end smartphones, προσανατολίζεται στην κυκλοφορία low-end συσκευών.

 

Link.png Site: GSMArena

 

Και η microsoft να ανταγωνιστεί στην premium κατηγορία την apple ξεκίνησε με τα wp, αλλά στην πορεία το γύρισε στα low budget.

Καλό το όραμα, αλλά όταν η αγορά θέλει να της καλύψεις άλλες ανάγκες, σε οδηγεί εκεί που θέλει. Το lumia 520 πχ ξεκίνησε στα 200 ευρώ, αλλά στα 100-120 έγινε επιτυχία και πρόλαβε να δείξει στην microsoft προς τα που πρέπει να ρίξει βάρος.

 

Αν το Tizen δεν το ταράξουν στο bloatware και αφήνει μια smooth εμπειρία χρήσης στην φθηνή κατηγορία, θα κάνει μια σχετική πορεία που μπορεί να το διατηρήσει βιώσιμο. Είναι καλό νέο, ακόμη ένας παίκτης στην αγορά. Μακάρι να προχωρήσει, αλλά με τόσες αναβολες και παρουσιάσεις που όλο έρχεται το tizen και όλο στα συρτάρια για διορθώσεις μένει, κρατάω μικρό καλάθι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γιατι να μην παρει καποιος moto E και να παρει τουτο το πραμα?

 

Για τον ίδιο λόγο που κάποιος σε αυτη την κατηγορία τιμής πήρε πέρσι κάποιο lumia 520/530 ή κάποιο με firefox OS. Δηλαδή για δοκιμή περισσότερο και για να δει αν θα του κάτσει.

 

Καλά κάνει η σαμυ και ξεκινάει απο τις φθηνές κατηγορίες για να δει τι κίνηση θα υπάρξει. Αν το έκανε σαν την jolla πχ που ξεκίνησε με ακριβό μοντέλο, θα είχε την ίδια τύχη. Πόσοι θα δοκίμαζαν ένα κινητό των 300+ ευρώ; Ενω τα 80-100 τα δίνει κάποιος πολυ πιο εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...