Προς το περιεχόμενο

Σοβαρό σχεδιαστικό πρόβλημα στην Nvidia GeForce GTX 970 περιορίζει την χρήση μνήμης στα 3,3GB


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι μία από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες κάρτες γραφικών, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση για τα χρήματα της (στη χώρα μας ξεκινάει από τα €339 περίπου). Αλλά από ότι φαίνεται, η GeForce GTX 970 έχει... σοβαρό πρόβλημα.Και το πρόβλημα εντοπίζεται στην σχεδίαση (αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί με μία αναβάθμιση στους drivers), σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν διάφοροι power-users. Διάφορα benchmarks στη μνήμη της GeForce GTX 970 αποκαλύπτουν ότι η GPU δεν μπορεί να διευθυνσιοδοτήσει τα τελευταία 700MB από την συνολική μνήμη των 4GB που ενσωματώνει.

 

Οι χρήστες αποκαλούν το πρόβλημα "GTX 970 memory bug", μετά από αναφορές micro-stuttering που παρατηρήθηκαν σε διάφορα setups και σε gaming σενάρια ιδιαίτερα απαιτητικά σε VRAM.

 

Η GeForce GTX 980 από την άλλη δεν έχει πρόβλημα, αφού η κάρτα χρησιμοποιεί όλη τη μνήμη των 4GB. Όταν η επίσημη ιστοσελίδα της Nvidia γέμισε από αναρτήσεις για την αποκάλυψη του προβλήματος στο overclock.net, ένας moderator της Nvidia απάντησε ότι "ερευνούν το ζήτημα και θα επανέλθουν το συντομότερο".

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 364
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Moderators

Και το πρόβλημα εντοπίζεται στην σχεδίαση (αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί με μία αναβάθμιση στους drivers), σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν διάφοροι power-users. 

Ίσως όχι με αναβάθμιση στους drivers, αλλά ενδεχομένως με κάποιο firmware update (νομίζω ότι και οι nvidia κάρτες παρέχουν αυτή τη δυνατότητα - αν και δεν είναι κάτι που θα το κάνει ο καθένας). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω ηθελα να παρω καρτα γιατι χαλασε το δικο μου ας το βαλουν στα 200 ευρω  αδε 250 εγω θα ειμαι  ο πρωτος που θα το παρω σιγα τα 700mb δεν με χαλανε...  :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι είναι τούτο τώρα? Και μόλις προχθές μου ήρθε η G1 και χάρηκα!!!!

Ομοιοπαθής! Λύσαξα να πουλήσω την 770!! Ας ελπίσουμε τουλάχιστον κάτι να γίνει από την πλευρά της nvidia!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς που μου έκατσε τζαμπε μια 760 και ήμουν στο τσακ να πάρω 970. Όχι ότι δεν είναι καρταρα αλλά αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Στη τελική ας κάνει μια γεναια μείωση τιμών της τάξης του 40% με προειδοποιητικά σηματάκια στις συσκευασίες ότι κάρτες με το πρόβλημα. Θα ξεπουλαγε σίγουρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο τίτλος είναι λάθος, δεν περιορίζει την μνήμη στα 3.3GB, απλώς η κάρτα έχει θέμα στο να κάνει allocate πάνω από 3.5GB και αν το κάνει, πολύ πιθανόν να πέσουν και οι επιδόσεις της.

 

NVIDIA chat:

 

From Nvidia Chat Support this afternoon - (names changed)

[10:11:39 PM] NV Chat: We have our entire team working on this issue with a high priority. This will soon be fixed for sure.
[10:11:54 PM] Me: So, what is the issue?
[10:12:07 PM] Me: What needs to be fixed?
[10:12:46 PM] NV Chat: We are not sure on that. We are still yet to find the cause of this issue.
[10:12:50 PM] NV Chat: Our team is working on it.

 

Οπότε αναμένουμε, λογικά με bios update θα φτιάξει.Οι οδηγοί δεν νομίζω να έχουν θέμα, αφού οι 980 δεν έχουν το πρόβλημα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...