Προς το περιεχόμενο

Υπερογκο ποσο σε κοινοχρηστα!


galimanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παραπάνω πρόβλημα (να έχουν μπει παραπάνω ή μεγαλύτερα σώματα) αν και πιθανό είναι αρκετά σπάνιο το να επηρεάσει  την καλή λειτουργία του λέβητα.

Και αυτό γιατί σχεδόν πάντα υπάρχουν ανοχές όταν γίνεται η μηχανολογική μελέτη. Δηλαδή όταν οι αναμενόμενες ανάγκες με βάση τα σώματα είναι πχ στις 120.000 θερμίδες δεν μπαινει ποτέ λέβητας με δυναμικότητα 120.500. Όχι μόνο με την σκέψη ότι κάποιος μπορεί να κάνει "μαμουνιά" αλλά και γιατί ο λέβητας θα δουλεύει συνέχεια στο όριο. Άσε που οι λέβητες δεν έχουν τέτοιες υποδιαιρέσεις. Δηλαδή δεν θα πάει από τα 120.000 στα 121.000 αλλά στα 140.000. Συνεπώς η μόνη περίπτωση για να συμβεί αυτό είναι ή ο κατασκευαστής  να ήταν τελείως καρμίρης και να έβαλε 120.000 ενώ χρειαζόταν 2000 θερμίδες παραπάνω  (επειδή το αμέσως επόμενο μοντέλο στοίχιζε πολύ) ή να πρόσθεσαν πολλά διαμερίσματα σώματα ή τέλος να μην πρόσθεσαν αλλά να έβαλαν μεγαλύτερα.

Γι' αυτό και η ultimate λύση (εκτός από το να έχεις ατομικό λέβητα) είναι με θερμιδομέτρηση ("πληρώνω ότι καταναλώνω")

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, μπορεί να μην "ζέσταινε τη μεζονέτα με ένα τζάκι" αλλά να ζέσταινε το κοκκαλάκι του γύρω από το τζάκι κρατώντας το υπόλοιπο σπίτι κρύο για ευνόητους ($$$) λόγους.

Το λέω γιατί στην περίπτωσή μου που ανέφερα παραπάνω (ότι χρησιμοποιώ τζάκι και σόμπα) με δεδομένο ότι το σπίτι είναι πάνω από 100μ2 μην φανταστείς ότι χουχουλιάζουμε. Απλά, αφού δεν βγαίνει αλλιώς, χρησιμοποιώ το τζάκι (ή τη σόμπα) στο καθιστικό/κουζίνα που είμαστε τον περισσότερο χρόνο και το βραδάκι, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και τρέχουμε να σκεπαστούμε στο απείρως πιο κρύο υπνοδωμάτιο. Και βέβαια κάποιος γείτονας μπορεί να σκεφτεί όπως σκέφτηκες κι εσύ. (φυσικά και η απατεωνιά παίζει σε κάποιους αλλά μην βγάζουμε αβίαστα τέτοια συμπεράσματα)

 

 

Αν ήθελε να το κάνει για ευνόητους λόγους γιατί δεν το έκανε και το προηγούμενο δίμηνο που είχε κάψει 130 ώρες?Ξαφνικά τον Γενάρη του 2012 θυμήθηκε ότι έχει μια κατασκευή πίσω από τον καναπέ του σαλονιού η οποία λέγεται τζάκι..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ήθελε να το κάνει για ευνόητους λόγους γιατί δεν το έκανε και το προηγούμενο δίμηνο που είχε κάψει 130 ώρες?Ξαφνικά τον Γενάρη του 2012 θυμήθηκε ότι έχει μια κατασκευή πίσω από τον καναπέ του σαλονιού η οποία λέγεται τζάκι..?

 

Συνεχίζοντας το ίδιο "επάγγελμα" (τον δικηγόρο του διαβόλου) και μιλώντας καθαρά με βάση τις δικές μου κινήσεις, ναι το τζάκι υπήρχε εκ κατασκευής στο διαμέρισμά μου. Και το χρησιμοποιούσα για ρομαντική ατμόσφαιρα ή λιγότερο ρομαντικές τσικνοκαταστάσεις.

Όταν όμως κάποια στιγμή μου έσκασαν κάποια τρομακτικά κοινόχρηστα έκοψα το καλοριφέρ μαχαίρι και πήγα όπως είπα στο τζάκι και σε σόμπα.

Κάθε κίνηση έχει ένα σημείο έναρξης. Δηλαδή πρέπει να απολογηθώ στον γείτονα γιατί πχ τον Φεβρουάριο έχω 0 ώρες ενώ τον Γενάρη είχα 40;

 

Εννοείται ότι δεν μιλάω σε σένα προσωπικά αφού δεν σε ξέρω αλλά ούτε και τον γείτονά σου. Σαφώς και παίζει να σε έκλεβε. Αλλά πολλές φορές υπάρχουν και πολύ απλές εξηγήσεις για κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...