Προς το περιεχόμενο

Υπερογκο ποσο σε κοινοχρηστα!


galimanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.θα μπω κατευθειαν στο θεμα.πριν 3 μηνες νοικιασα ενα δυαρι να μεινω με τη γυναικα μου και το μωρο μας.

 ολο το Νοεμβριο μειναμε και καψαμε πετρελαιο.το Δεκεμβριο 10 μερες μετρημενες οπως και το Ιανουαριο 10 μερες μεχρι τωρα.

  Ερχονται τα κοινοχρηστα για 3 μηνες μαζεμενα μιας και τωρα θυμηθηκε ο διαχειριστης να τα δωσει σε εταιρεια και βλεπω το απολυτο σοκ!!!

  600 ευρω για πετρελαιο και 130 ευρω για κοινοχρηστα..απο τις 240 ωρες που εκαψε η πολυκατοικια εμενα μου γραφει οτι εκαψα 112 ωρες.

  Συμπερασμα απο τα 2000ευρω συνολο της πολυκατοικιας σχεδον 9 διαμερισματων στην Αθηνα εγω εχω το πιο μικρο και μου ηρθε να πληρωσω τα 750 ευρω...

  Ειμαι νεος ενοικος στη πολυκατοικια και ο διαχειριστης ειναι και ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας οπου μενει με τα παιδια του.

 

 Το ποσο μου φαινεται τρομακτικο οπως μου ειπαν και αλλοι..Τι μπορω να κανω σε αυτη τη περιπτωση?περιμενω τη πολυτιμη βοηθεια σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 130€ κοινόχρηστα για 3εις μήνες, όχι, δεν είναι τρομακτικό ποσό. Ιδίως αν έχει και κάποιο αποθεματικό μαζί (το συνηθίζουν οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων).

 

Τώρα, τα 600€ πετρέλαιο για 112 ώρες (περίπου 5,5€ / ώρα) ακούγονται όντως μπόλικα. 

 

Μίλα με την εταιρεία και ζήτα να σου εξηγήσουν. Πολλά παίζουν. Μπορεί να μην άναβαν οι άλλοι όταν άναβες εσύ (μέχρι να ζεσταθεί όλο το κύκλωμα γάμησέ τα), μπορεί να ήταν μέρες με κρύα, μπορεί, μπορεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα παντα υπαρχει η πιθανοτητα να σε κλεβει ο ιδιοκτητης της πολυκατοικιας.

 

Αλλα ουτε τα κοινοχρηστα ακουγονται πολλα για 3 μηνες, ουτε ειναι παρολογο να χρυσοπληρωσες το πετρελαιο μιας και κυριως μονο εσυ το χρησιμοποιουσες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιτα , στο πετρελαιο την πατανε αυτοι που το αναβουν συνεχεια καθως και τα διαμερισματα που ειναι στους πιο πανω οροφους.

 

Τωρα σαν διαμερισμα εσυ το ξερεις αμα αξιζει ή οχι. Κατα την γνωμη μου κανε υπομονη κανα μηνα ακομα μεχρι να τελειωσουν τα κρυα και μετα δε θα σε απασχολει το θεμα της θερμανσης. Θυμαμαι καποτε και εγω εμενα σε ενα τρομερο διαμερισμα αλλα καθε χειμωνα δεινοπαθουσα να τα βγαλω περα επειδη ενοιωθα πως δεν πληρωνα πετρελαιο αλλα κυροζινη/προωθητικο πυραυλων. Τελικα εφυγα και ηρεμισα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρα επειδη το αναβα μαλλον μονο εγω πρεπει να το χρυσοπληρωσω?αρα δεν αξιζει σαν διαμερισμα λετε...

 

Σε όποιο διαμέρισμα και να πας, άμα δεν ανάβουν οι άλλοι και ανάβεις μόνο εσύ, χρυσό θα το πληρώνεις το πετρέλαιο. Το καλοριφέρ έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό ότι θα το χρησιμοποιούν όλοι οι (ή έστω οι περισσότεροι) ένοικοι.

 

Κι εδώ που μένω εγώ τα ίδια γίνονται. Εγώ δουλεύω μόνο θερμοπομπούς, το καλοριφέρ δεν ανάβει ούτε 1 ώρα σ' όλη τη σεζόν. Ο από κάτω μου δουλεύει air-condition. Ο διπλανός του είναι αρκούδα, με 14°C μεσ' το σπίτι και δε νιώθει κρύο. :D Ο ακόμα πιο κάτω, λείπει όλη μέρα, τα μισά βράδια κοιμάται στης κοπελιάς του, οπότε στα @@ του η θέρμανση. Και μένουν άλλοι δύο, οι οποίοι και χρυσοπληρώνουν τη θέρμανση, και τουρτουρίζουν (μιας και με 1-2 ώρες τη μέρα, το σπίτι δεν ζεσταίνεται - παραπάνω δε μπορούν να διαθέσουν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμβαίνει αυτό σε όλες τις πολυκατοικίες

Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου πετρέλαιο πληρώνεις ένα πάγιο που αφορά τις απώλιες θερμανσης αν θυμάμαι καλά.

 

Αυτο αν και είναι μέσα στον κανονισμό εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. 

Τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει ανάψει ουτε 1 λεπτό το καλοριφέρ αλλά το σπίτι είναι ζεστό με aircondition κυρίως.

 

Φυσικά το πάγιο θέρμανσης το πληρώνω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε, ανάλογα την κατανάλωση. Σύνηθες είναι ένα 30%. Δηλαδή: 30% απ' όσο κάηκε, καταμερίζεται σε όλα τα διαμερίσματα με βάση τα χιλιοστά τους, το υπόλοιπο 70% με βάση τους ωρομετρητές μόνο σε όσους το άναψαν.

 

Σ' εμάς ευτυχώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μάλλον θ' άλλαζα σπίτι άμα έπρεπε να πληρώνω πάγιο για πετρέλαιο (και καλά διότι επιβαρύνω θερμικά το κτήριο αν δεν έχω θέρμανση) ενώ έχω το πιο ζεστό σπίτι απ' όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε 100άρι διαμέρισμα εχει φτάσει και 30-35 ευρώ "παγιο θέρμανσης" τους μήνες που έκαψαν οι άλλοι και χωρίς να το έχω ανοίξει ουτε 1 λεπτό.

 

εχει να κάνεις με τις απώλειες θέρμανσης που προκαλεί ενα διαμέρισμα που δεν καίει και αναγκάζονται τα υπόλοιπα να κάψουν περισσότερο για να ζεσταθεί η πολυκατοικία.

 

Εχει γενικά λογική γιατι λογίζεται η πολυκατοικία ως εννιαίο σώμα. Δηλαδή αν το ανάβουν όλοι τότε θα καίνε λιγότερο συνολικά και όλοι.

Στην δική μου βέβαια πολυκατοικία που 2 διαμερίσματα κάνουν λογαριασμό 700 ευρώ -800 ευρω έκαστο τους δύσκολους μήνες δεν ξέρω αν έχει λογική όλο αυτό.

Εγώ θα πληρώσω παραπάνω πάγιο εκείνους τους μήνες.

 

Απ οτι είδα σε μια διαφήμιση με το φυσικό αέριο απαλλάσσεσαι αν δεν κάνω λάθος απο όλα αυτά καθ όλα νόμιμα.

 

Ισως το κάνω μελλοντικά .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε την πάτησες γιατί έχετε αυτόνομη θέρμανση. Πλέον είναι γνωστό ότι δεν συμφέρει αυτό αφού μπορεί να το ανάβει μόνο ένας το καλοριφέρ και να καίει ο λέβητας μόνο για αυτόν. Είναι λογικό 600 ευρώ εάν έκαψες το 40% του πετρελαίου. Τα τελευταία χρόνια πολλοί την πάτησαν με αυτό τον τρόπο νομίζοντας ότι επειδή έχουν μικρό διαμέρισμα θα κάψει και λιγότερο ο λέβητας. Αμ δε.

 

Εμείς για αυτό το λόγο δεν βάλαμε πετρέλαιο εδώ και 2,5 χρόνια και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ξέρω άτομο (φοιτητή) που νοίκιαζε γκαρσονιέρα πέρυσι σε μεγαλη πολυκατοικία και του ήρθες 635 ευρώ το πετρέλαιο. Τρελάθηκε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως μπορει να δικαιολογειται τετοια καταναλωση?ποσο καιει ενας λεβητας ημερησιως για να ζεστανει 1 διαμερισμα?αποσο ξερω με 3 ωρες το βραδυ κ δυο το μεσημερι συνολο 5 για μια πολυκατοικια 11 διαμ θελει γυρω στα 20ε ημερησιως χωρις αυτονομες κλπ.κλασσικη θερμανση.

 

ακομα κ διαρροη να χει το πετρελαιο 5,5 ευρω την ωρα δε δικαιολογειται!

ακομα κ ολη μερα να τοχε ο παιχτης αναμενο,ειναι τραγικο νουμερο.

 

θυμιζω το πετρελαιο εχει παει 0,80 πλεον απο 1,50 που ειχε φτασει.

 

μερικοι διαχειριστες εχε υποψιν οτι μασανε αβερτα,απτο να βγαζουν τα δικα τους τσαμπα κ μεριδια γνωστων,μεχρι να εχουν κ κανονικο εσοδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θυμιζω το πετρελαιο εχει παει 0,80 πλεον απο 1,50 που ειχε φτασει.

 

Άσχετο αυτό. Τόσο έχει τώρα. Το ήδη αγορασμένο πετρέλαιο, χρεώνεται με την τιμή που είχε όταν αγοράστηκε. Προμήθειες συνήθως γίνονται Οκτώβρη, Νοέμβρη, βία Δεκέμβρη. Θυμάσαι πόσο είχε εκείνη την περίοδο (min - max);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...