Προς το περιεχόμενο

Απορίες για εργασίες σε VDSL. Που να απευθυνθώ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum.

Πρόσφατα στην περιοχή μου, Παλαιό Φάληρο, εγκαταστάθηκαν τα νέα KVs του OTE. Λίγο πριν το τέλος του 2014 ολοκληρώθηκαν(?) και οι εργασίες της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση. Το θέμα είναι όμως το εξής: στην καμπίνα που ανήκω εγώ η ΔΕΗ ΔΕΝ έσκαψε για ηλεκτροδότηση. Παρατηρούσα κάθε μέρα τις εργασίες σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες καμπίνες στα γύρω στενά και στο δικό μου KV τίποτα! Λέω μπορεί να τους έπιασαν οι γιορτές και να την άφησαν για μετά. Φτάσαμε όμως τέλος Ιανουαρίου και ακόμα τίποτα. Στο site του ΟΤΕ έχουν όλοι οι δρόμοι (διπλανοί και μη) διαθεσιμότητα για VDSL εκτός από το κομμάτι που εξυπηρετεί το δικό μου KV. Μάλιστα 2 γνωστοί μου σε απόσταση ενός τετραγώνου έχουν ήδη βάλει VDSL. Που πρέπει να απευθυνθώ για αυτό το θέμα; Είναι δυνατόν να το ξεχάσανε; Από το καλοκαίρι που ξεκίνησαν οι εργασίες είμαι στην πρίζα μπας και ξεκολλήσω από τα 6mb που πιάνω τώρα...

 

ΥΓ. Μίλησα στο 13888 για το ζήτημα και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν για τις πορείες των εγασιών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ναι έχει αλλαχτεί με καινούργια. Απλά δεν την έσκαψε η ΔΕΗ. Τόσο ο wizard της Wind όσο και της HOL μου δίνουν διαθεσιμότητα αλλά πρέπει να είναι μουσαντένια γιατί θυμάμαι ότι μου βγάζανε διαθεσιμότητα από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς να έχουν καν ολοκληρωθεί. Γνωρίζεις που πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω τι συμβαίνει; Να πάω στο τοπικό ΟΤΕ να ρωτήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να σου δίνουν διαθεσιμότητα για vdsl από το ΑΚ.

Ένας έμμεσος τρόπος για να δεις αν υπάρχουν συνδρομητές με vdsl στην περιοχή σου είναι να ελέγξεις αν υπάρχουν καρφίτσες με πράσινο χρώμα στο http://hyperiontest.gr/δηλαδή να κάποιοι συνδρομητές vdsl δήλωσαν τη σύνδεσή τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από KV προφανώς, αφού το αστικό κέντρο είναι περίπου 2 χιλιόμετρα μακρυά.

Επίσης, ο ένας έχει βάλει 30αρι και ο άλλος 50αρι. Και οι 2 κλειδώνουν τέρμα με ψηλό SNR κιόλας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επομένως, αφού 1) είσαι σίγουρος ότι συνδέεσαι με τη συγκεκριμένη καμπίνα (μπορείς να το ελέγξεις από τον αριθμό της που αναγράφεται στον κατανεμητή της πολυκατοικίας), και 2) η καμπίνα δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη, αναγκαστικά, θα περιμένεις να ηλεκτροδοτηθεί.

 

Οι μόνοι που μπορεί να σου δώσουν σχετικές πληροφορίες είναι είτε οι τεχνικοί του ΟΤΕ που επισκέπτονται τις καμπίνες για συνδέσεις κλπ είτε το συνεργείο του εργολάβου που έχει αναλάβει τις εργασίες ηλεκτροδότησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι έχω ελέγξει ότι συνδέομαι σε αυτήν από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Τι να πω, θα πάω να ρωτήσω και στο τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ. Το θέμα είναι ότι, όπως είπα, όλες οι άλλες καμπίνες ηλεκτροδοτήθηκαν εκτός από την δικιά μου λες και την ξεχάσανε ένα πράμα! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στην περίπτωση που δεν την ηλεκτροδότησαν, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος και, νομίζω ότι, δεν θα τον μάθεις από τα καταστήματα του ΟΤΕ.

 

Πληροφορίες μπορείς να μάθεις μόνο από κάποιο τεχνικό είτε του ΟΤΕ είτε του εργολάβου, που θα τους πετύχεις σε καμπίνα, αν είσαι τυχερός. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι μεγάλη ξενέρα πάντως να έχουν όλοι διαθέσιμο VDSL στην περιοχή εκτός από εμένα και μερικές πολυκατοικίες ακόμη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
  • 9 μήνες μετά...

Έτσι για να κλείσω το θέμα, γράφω σχεδόν ένα χρόνο μετά τι έγινε. Τελικά μετά από ψάξιμο σε δήμο και ΔΕΔΗΕ έμαθα πως όντως, λόγο τοποθεσίας, το ΚΑΦΑΟ μου δεν είχε ηλεκτροδοτηθεί διότι δεν έδινε έγκριση ο δήμος. Έκανα ότι μπορούσα αλλά το ζήτημα φαινόταν να έχει παγώσει. Τελικά, εντελώς απροειδοποίητα, την περασμένη Πέμπτη είδα με μεγάλη έκπληξη να σκάβει το ΚΑΦΑΟ η ΔΕΗ για να βάλει κολώνα που θα το τροφοδοτήσει. Σήμερα το πρωι το μικρό αυτό έργο ολοκληρώθηκε αφού μπήκαν και οι πλάκες του πεζοδρομίου. Περιμένω μέσα στις επόμενες μέρες να δώσει επιτέλους την υπηρεσία ο ΟΤΕ για να ξεκολλήσω από τα 7mbs. 

Αυτά, απλά για να δείτε και μια ακραία περίπτωση που έτυχε σε μένα, που ήθελα το VDSL όσο λίγοι στην περιοχή μου! :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...