Προς το περιεχόμενο

Κουφώματα αλουμινίου


eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι μου είπε για πιστοποιηση

Θα σε γελάσω.... Εμένα μου πήγε 1200 δίφυλλη μπαλκονόπορτα με ρολά μαζί της alumil και 700 ευρώ ένα παραθυρο υπνοδωματίου με ρολλά πάλι της alumil και αυτό πριν 3 χρόνια νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα,

 

Αρχικα ας παρουμε το ερωτημα τι "μαρκα" κουφωματα ειναι καλά: Οπου "μαρκα"=διέλαση αλουμινιου.Πλεον η πλειοψηφια ειναι καλες σαν διελασεις.Προσωπικη επιλογη επειτα απο αρκετα χρονια κατασκευης και τοποθετησης ειναι η ΕΞΑΛΚΟ,ΕΛΒΙΑΛ,ΑΛΟΥΜΙΛ,ΚΟΜΠΑΣ.

 

Επειτα παμε στην σειρα αλουμινιου.Αναλογα την κατασκευη που θελουμε να κανουμε επιλεγουμε και την σειρα:θα ειναι ανοιγωμενα,θα ειναι επαλληλα(φυλητα),θα ειναι ανασυρωμενα(ή ανασηκουμενα το ιδιο ειναι).Σε μεγαλα ανοιγομενα βαζουμε πιο βαριες" σειρες,σε ενα παραθυρο WC θα βαλουμε μια πιο ελαφρια σειρα,σε ενα ανοιγμα 2,70 πλατος επί 3,00 υψος καλος θα ηταν να μπει ανασυρωμενο.Αποψη μου ειναι πως εφοσον γινονται καλο ειναι να γινονται με thermo σειρες(θερμομονωτικες με πολυαμιδιο[κ οχι μονο!]).Κρυες σειρες τις βαζουμε σε κτιρια που δεν εχουν ιδιαιτερες "ενεργειακες" αναγκες.

 

Μετα παμε στον μηχανισμο ανοιγματος του κουφωματος:Θα ειναι με απλο ανοιγμα με σπανιολετα,θα εχει μηχανισμο ανακλισης,θα εχει περιμετρικο(multilock) μηχανισμο πολλαπλων κλειδωματων?Προσοχη στους μηχανισμους και να ειναι αυθεντικα τα εξαρτηματα τους:giesse,gu,rotto,siegenia ειναι καλοι μηχανισμοι.

 

Επειτα παμε στο θεμα του γυαλιου:Ξεκιναμε απο το απλο,"μονο" τζαμι και μπορει να φτασουμε σε ενεργειακο ακομα και σε αλεξισφαιρο!Καλο ειναι να υπαρχουν ενεργειακα τζαμια για καλυτερη αποδοση σε θεμα θερμοηχομονωσης,

 

Στο θεμα της σκιασης τωρα,η επιλογες ειναι το παντζουρι με γεμισμα φυλλαρακι αλουμινιου(σε διαφορα σχηματα απο πιο ισιο μεχρι καμπανα η "αχλαδακι") μπορει αναλογα το ανοιγμα να γινει απο διφυλλο εως οχταφυλλο!ΟΚ καταλαβαινουμε πως οσο πιο πολλα φυλλα τοσο περισοτερη εργασια και υλικο αρα ++ κοστος.Επισης εχουμε και τα ρολα ειτε με ιμαντα ειτε ηλεκτρικα αναλογα το ανοιγμα.Εκει προσοχη στο γεμισα της ψαθας του ρολου.Μπορει να ειναι απο αφρο πολυουρεθανης εως φυλλαρακι "προφιλ" (πιο στιβαρο).

 

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ CE ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

 

Για χρωματα και σητες ειναι επιλογη σας,αναλογα τι θα πληρωσεις θα βαλεις.Πιο φθηνο το λευκο και μια κατακορυφη σητα,πιο ακριβο το χρωμα ξυλου κ μια πλισε σητα.

 

ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΓΙΑΥΤΟ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ σωστά τα λες. Απο την μεριά μου να τονίσω ότι πέρα απο τις γνωστές λαμογιές που γίνονται για να πέσει το κόστος του κουφώματος χρησιμοποιώντας μη εγκεκριμένα υλικά θερμοηχομόνωσης και στο τέλος σου πουλάνε κούφωμα που δεν πληρεί τους συντελεστές θερμοπερατότητας και αεροστεγανοτητας που ορίζει ο κατασκευαστής, παρατηρείται συχνά να γίνεται λάθος τοποθέτηση των κουφωμάτων αφήνοντας κενά . Μια περίπτωση είναι σε μένα . Στο πάτωμα δεν μονώσαν σωστά το κενό μεταξύ αλουμινίου και δαπέδου με αποτέλεσμα αν βάλεις το χέρι σου ή ενα τσιγάρο αναμμένο καταλαβαίνεις το ρεύμα που δημιουργείται .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια περίπτωση είναι σε μένα . Στο πάτωμα δεν μονώσαν σωστά το κενό μεταξύ αλουμινίου και δαπέδου με αποτέλεσμα αν βάλεις το χέρι σου ή ενα τσιγάρο αναμμένο καταλαβαίνεις το ρεύμα που δημιουργείται .

βαλε αρμοστοκο. κοστος 1.5ε

Καλησπερα,

 

Αρχικα ας παρουμε το ερωτημα τι ........... ΓΙΑΥΤΟ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ.

Ειναι δικαιολογημενο κατα την μεταφορα-τοποθετηση να γινουν καποιες φθορες στα αλουμινια? Σε συρομενο μεταξυ ψευτοκασας με πλαισιο βαζουν μεσα-εξω αρμοστοκο. δεν θελει και εσωτερικα?
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ακόμα στο ψάξιμο ειμαι αλλοι μαστοροι που προτινουν pvc αλλοι αλουμινιο..εσεις τι λετε? στειλτε οποιος εχει τηλεφωνο απο κανα μαστορα να παρω προσφορα,ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα στο ψάξιμο ειμαι αλλοι μαστοροι που προτινουν pvc αλλοι αλουμινιο..εσεις τι λετε? στειλτε οποιος εχει τηλεφωνο απο κανα μαστορα να παρω προσφορα,ευχαριστω πολυ!

τι ακριβως ψαχνεις? Το προβλημα δεν ειναι τι θα σου προτεινουν αλλα ποσο θα στο χρεωσουν και ποια θα ειναι η ποιοτητα δουλειας τους..

οτι και αν βαλεις να ζητησεις ενεργειακο τζαμι με πιστοποιηση απο τον τζαμα(χαρτι). Αν τα κουφωματα τα βλεπει ο ηλιος να ειναι 4 εποχων.

 

υ.γ επειδη ειμαστε στην Ελλαδα αμα δεν μαθεις και 5 πραγματα για το προιον που θελεις να παρεις σε φαγανε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου έδωσαν μια προσφορα η οποια αναφέρει τα εξης :

 

2 ανοιγομενα διφυλλα σειρα m 9400 super plus τζαμια 5-12-4 ενεργειακα 4 εποχων μηχανισμος ανακλισης giesse ρολο κουτι 185 x185 φυλλαρακι al/pol 9x43 ιμαντας πρεβαζια χρωμα λευκο πλατος 1,3300 x 2.2300 τιμη τεμαχιου 800 x 2 = 1600 ευρω

 

2 διφυλα ανοιγομενα σειρα 9400 super plus τζαμια ενεργειακα 4 εποχων μηχανισμος ανακλισης giesse ρολο κουτι 145x195 φυλλαρακι al/pol 9x43 ιμαντας πρεβαζια τιμη τεμαχιου 640 x 2 = 1280

 

1 μονοφυλλο ανοιγόμενο m 9400 super plus ενεργειακα τζαμια 5-12-4 πλατος 0,6500 υψος 0,8500 χρωμα λευκο 4 εποχων σιτα καθετης κινησης παραθυρου μηχανισμος ανακλισης πρεβαζια 1 τεμ 250 ευρω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Kαλησπερα ξεκινησα την ερευνα αγορας για να τα τοποθετησω τωρα τον Σεπτεμβριο οποιος εχει να μου προτινει καποιον καλο μαστορα στην αθηνα θα με βοηθουσε πολυ επισης οποιος μπορει να μου προτινει τι να βαλω pvc η αλουμινιο και πως κυμαινονται οι τιμες θα ηταν ευπροσδεκτο 

 

Ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...