Προς το περιεχόμενο

Το Periscope είναι η πρόταση του Twitter στις εφαρμογές μετάδοσης ζωντανού βίντεο


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ζωντανή μετάδοση βίντεο, είναι η νέα μόδα στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, με την εφαρμογή Meerkat να κάνει αίσθηση πριν μερικές εβδομάδες, και το Twitter να ακολουθεί αυτή την εβδομάδα με τη δική του πρόταση, το Periscope.Η ιστορία πίσω από το Periscope είναι ενδιαφέρουσα αφού αποτελεί δημιουργία της ομώνυμης εταιρείας, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ποτέ δημόσια. Πριν περίπου ένα μήνα, το Twitter εξαγόρασε την εταιρεία με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προχωρώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα στη δημόσια κυκλοφορία της εφαρμογής.

 

Η δημοφιλία του Meerkat και του Periscope σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα φανερώνει μια νέα τάση στα κοινωνικά δίκτυα, για τη μετάδοση αλλά και την παρακολούθηση ζωντανού βίντεο από smartphone, το οποίο συνοδεύεται από δημοσίευση μηνυμάτων, δημιουργία φίλων κ.α. Όπως και τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας του Twitter, έτσι και στο Periscope η χρήση του γίνεται από διασημότητες όπως από τη Sophia Bush και τον Mark Cuban, φέρνοντας αρκετό κόσμο στην υπηρεσία.

 

Σε επίπεδο δυνατοτήτων, η πρόταση του Twitter είναι πιο ολοκληρωμένη αφού παρέχει δυνατότητα επανάληψης του βίντεο της ζωντανής μετάδοσης μετά την ολοκλήρωση της, αλλά και τη δημιουργία προσωπικών συζητήσεων, όταν στο Meerkat οι μεταδόσεις είναι μόνο δημόσιες.

 

Με το άνοιγμα της εφαρμογής, εμφανίζονται διάφορες προτάσεις μετάδοσης ζωντανού βίντεο που μπορείτε να επιλέξετε να δείτε αν δεν επιθυμείτε να ξεκινήσετε τη δική σας. Αν προχωρήσετε σ' αυτή την κίνηση, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής μπορείτε να πατάτε επανειλημμένα την οθόνη του iPhone σας, κάτι που στον δημιουργό του βίντεο εμφανίζεται με τη μορφή εικονιδίων καρδιάς

 

Για την ώρα το Periscope κυκλοφορεί μόνο για το iPhone, με το Twitter να υπόσχεται τους επόμενους μήνες και την έκδοση για Android

 

File.png Download: Periscope για iPhone

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...