Προς το περιεχόμενο

Νέο σύστημα αποτροπής ατυχημάτων "διαβάζει" το πρόσωπο του οδηγού


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερευνητές των Πανεπιστημίων Cornell και Stanford, κατασκεύασαν ένα σύστημα με την ονομασία Brains4Cars που παρακολουθεί την γλώσσα σώματος του οδηγού και έχει στόχο να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων.Ο υπολογιστής που παρακολουθεί τον οδηγό και τις κινήσεις του μέσα από την κάμερα που ανιχνεύει τις εκφράσεις του προσώπου του και τις κινήσεις του κεφαλιού, προσπαθώντας να καταλάβει αν πρόκειται να αλλάξει λωρίδα ή αν θα στρίψει. Τότε, συνδυάζει τα δεδομένα με μία άλλη κάμερα και ένα ραντάρ που παρακολουθούν το περιβάλλον ώστε το σύστημα να τον προειδοποιήσει αν είναι ασφαλές να στρίψει για παράδειγμα.

 

Αν ο οδηγός στρίβει αριστερά τότε το αριστερό κομμάτι του τιμονιού ή το κάθισμα θα δονείται, ή σε μετέπειτα βελτιώσεις θα ακούγεται κάποιος ήχος ή θα εμφανίζεται κάποιο οπτικό μήνυμα, προειδοποιώντας τον για την αλλαγή. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα το σύστημα να εξάγει δεδομένα από GPS και να ενημερώσει σε περίπτωση που ο οδηγός πήρε τη λάθος στροφή.

 

Για τη δημιουργία του αλγόριθμου, οι ερευνητές κατέγραψαν τις δραστηριότητες δέκα οδηγών για περίοδο δύο μηνών. Κατόπιν, χρησιμοποίησαν τα δεδομένα για να αναλύσουν ξεχωριστά το κάθε βίντεο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβλέπουν σε μόλις 3,53 δευτερόλεπτα τις κινήσεις του κάθε οδηγού και το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει το 77,4%.

 

Όμως, το σύστημα έχει ατέλειες, καθώς οι σκιές στο πρόσωπο του οδηγού από τον ήλιο το μπερδεύουν και αν ο οδηγός δεν στρέψει το κεφάλι του κατά την αλλαγή λωρίδας, δε μπορεί να τη προβλέψει. Επίσης, οι ερευνητές σκέφτονται να προσθέσουν και μερικές ακόμα δυνατότητες όπως αισθητήρες αφής και υπερύθρων στο τιμόνι και στο πεντάλ του φρένου, ενώ για να συμβαδίσουν με την εποχή, σκέφτονται και τη προσθήκη προειδοποιητικού μηνύματος αν το σύστημα ανιχνεύσει τον οδηγό να γράφει ή κοιτάει το smartphone.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρεπει να ενσωματωσουν συστημα που θα αναγνωριζει οτι ο οδηγος κραταει κινητο στο χερι και να τρωει σφαλαρια.

 

Χτυπαει το κινητο:

 

Ντριν ντριν!!!

 

Το πιανει ο οδηγος:

 

Λεγεται?Πραφ σφαλιαρα!

 

Τσιγκουνευονται να αγορασουν 1 bluetooth.Εστω αυτο για να ειναι τα χερια ελευθερα.

 

Οπως και να εχει απο την στιγμη που ο οδηγος μιλαει στο κινητο αποσπαται η προσοχη του.

 

Θυμηθηκα τωρα φαση να περναει η αλλη το stop μιλωντας στο κινητο και χωρις καν να κοιταξει κιολας.Να την περασεις απο πανω με νταλικα θελει την κ@@@λα.Δηλαδη να εισαι με μηχανη και να σε σκοτωσει.

 

Η το αλλο,καθονται στην αριστερη μερια του δρομου με 40 χμ μιλωντας στο κινητο.Η αστυνομια τι σκατα κανει,ριχνει κανα προστιμο σε αυτους?

 

Ισως εχουμε ελπιδες το 2100 να βελτιωθει η νοοτροπια του Ελληνα που ακομα ειναι στ@@@α μου ολα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με μία μικρή τροποποιησούλα θα μπορείς σε ένα bar και από το κινητό σου να καταλαβαίνεις ποια σε γουστάρει προκειμένου να την γνωρίσεις!!!!! τέλος πια στις χαμένες ευκαιρίες!!(

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...