Προς το περιεχόμενο

Μπορεί ένας άνθρωπος να τα βάλει με ένα λύκο/σκύλο;


redhotstef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βλεποντας μια ταινια

 

Frozen.jpg

 

θυμηθηκα μια ακομα απορια μου.

 

Μπορεί ένας, αν οχι μεσος ανθρωπος, ενας ανθρωπος που ξερει πολεμικες τεχνες, "να βαλει κατω" (στο ξυλο) με γυμνα χερια εναν λυκο, ή εναν γερμανικο ποιμενα, η ενα ροντβαιλερ ή πιτμπουλ πχ;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει βέβαια,πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις νοκ-άουτ σκύλο/λύκο (άρα άχρηστες οι πολεμικές τέχνες) με μπουνιά ή κλωτσιά.Ο μόνος τρόπος να τα "βάλεις κάτω" πιστεύω είναι να τα πνίξεις άρα χρειάζεσαι σωματική δύναμη.

 

Γενικά πιστεύω ότι είναι doable αλλά σίγουρα θα τραυματιστείς άσχημα και σίγουρα ένας μέσος άνθρωπος δε νομίζω να τα έβγαζε πέρα.Βέβαια η δύναμη μας είναι το μυαλό μας,οπότε απλά τους ρίχνεις μια με το τουφέκι και τελειώνεις αν έρθεις σε τέτοια δύσκολη θέση :-D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβερη ταινια αυτη...Τετοιες ψαχνω και ειναι μετρημενες στα δαχτυλα..

 

Οσον αφορα το ερωτημα σου,πιστευω οχι..Μονο με οπλο ! Αν εισαι αοπλος και ειδικα με τα τετραποδα που ανεφερες ,αλατοπιπερωσου να μην τους φανεις και νοσοκομειακο γευμα! :ph34r:

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο πονος αμα σε δαγκωσει ενας μεσαιου μεγεθους σκυλος ειναι πολυ χειροτερος απο οτι φανταζεσε.Αν αντεχεις τον πονο μπορει να κανεις κατι με λυκο δεν νομιζω μονο αν εχεις μαχαιρι και ξερεις να το χρησιμοποιεις.Ο μεσος ανθρωπος θα μεινει παγοκολωνα αν τον αρχισει ο σκυλος στις δαγκωνιες ειναι κατι που δεν ξερει να αντιμετωπισει

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν εξαρτάται για τι είδους επίθεση σκύλου μιλάς π.χ να έρχεται ορμώμενο ένα μεγάλο σκυλί κατά πάνω σου να σε δαγκώσει ή να πεταχτεί από κάπου κοντά μεσσαίο προς μικρό σκυλί να σου δώσει μια δαγκωνιά και εσύ από αντίδραση να επιτεθείς στον σκύλο?.

 

Τεσπα γενικά όχι δεν μπορεί να κάνει κάτι ο άνθρωπος γιατί η πολεμική τέχνη είναι σχεδιασμένη από ανθρώπους για ανθρώπους και για την κινητική των ανθρώπινων άνω και κάτω άκρων. Αλλά από την άλλη πιστεύω οτι αν κάτσουν κάτω οι άνθρωποι μπορούν να σχεδιάσουν κάποια τέχνη αυτοάμυνας απέναντι σε σκύλους. Εδώ είχα διαβάσει οτι οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν το παγκράτιο για την απόκρουση επιθέσεων από αρκούδες, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει βέβαια.

 

Όσο για τον πόνο του δαγκώματος, με είχε δαγκώσει doperman στα δάχτυλα του χεριού πριν 13 χρόνια από 100% εντελώς δική μου μαλακία, στην αρχή πάγωσα μετά τρόμαξα και πιο μετά άρχισε ο πόνος και το τσούξιμο στο χέρι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γυναίκα προφανώς όχι,άνδρας ναι αν αποφύγει το δάγκωμα και χτυπήσει πρώτος(μιλάμε για καταστάσεις επίθεσης).Ο άνθρωπος έχει χέρια+πόδια για χρήση ενώ ο σκύλος μόνο το στόμα του.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα την είχα αυτην την απορία. Και πιστεύω πως έχεις καλές ελπίδες. Δεν είναι ότι θα φύγεις σαν κύριος, αλώβητος αλλά εαν είναι ΜΟΝΟ ένα τότε έχεις καλές ευκαιρίες. Δεν είναι πχ σαν το λιοντάρι η την τίγρη, που έτσι και κάτσει πάνω σου ούτε οξυγόνο δεν θα μπορείς να πάρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινά θεωρώ ότι απέναντι σε σκύλο ίσως υπάρχουν ελπίδες. Ο σκύλος είναι εξημερωμένο ζώο. Ο λύκος είναι άλλη περίπτωση.

 

Σε ρεαλιστικές συνθήκες δηλάδη έξω στην φύση, ένας λύκος σπάνια θα επιτεθεί σε άνθρωπο δίοτι τον αποφεύγει. Ο λύκος κυνηγά σε αγέλες. Αν πέσεις σε μια τέτοια και η πείνα είναι σε καλό επίπεδο και θα σε κυνηγήσουν και δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα.

 

Όσο για τον σκύλο οι πιθανότητες να σου επιτεθεί καποιος είναι σαφώς περισσότερες αλλά ποτέ από μόνος του. Αν έχει εκπαιδευτεί για ακινητοποιήση ναι. Η ταχύτητα αντίδρασης των ζώων αυτών μας ξεπερνά κατά πολύ. Δεν θα ξεχάσω μια φορά που επιτέθηκε πισώπλατα το pitbull του αδερφού μου, τον δικό μου τον γερμανικό και ο τελευταίος τον βάζει κάτω και του καταφέρνει 3 δαγκωνιές που άνοιξαν τρυπάρες μέσα σε 1 δευτ τις οποίες ούτε καν τις είδα και πριν προλάβω να αντιδράσω.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι. Έχει πεθάνει απ' τα χέρια μου ένα τρελόσκυλο που μου επιτέθηκε πριν κάμποσα χρόνια. «Ζόρικου» μεγέθους. Αλλά δεν ήταν με τελείως γυμνά χέρια, βρήκα σιδερικό πίσω μου και το χρησιμοποίησα. Δε θα πω ότι "στρόφαρα" εκείνη τη στιγμή καθώς ήταν αντίδραση από ένστικτο τύπου "σκοτώνω ή πεθαίνω" - δεν υπήρχε χρόνος για στρατηγικές.

 

Για λύκο πάλι, δε νομίζω να την έβγαζα καθαρή, καθότι δεν είναι ποτέ μόνοι τους. Έρχεται όλη η αγέλη. Αν σε βάλουν στο μάτι πέθανες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...