Προς το περιεχόμενο

Οι πωλήσεις των Galaxy S6 και S6 edge απέχουν αρκετά από τον ορισμό iPhone Killer


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την καταστροφή με το Galaxy S5, η Samsung υπολόγιζε να καλύψει το χαμένο έδαφος με το Galaxy S6 και να ξαναπιάσει κορυφή, ενώ κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το κινητό ως "iPhone killer".Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μία νέα αναφορά, η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Samsung τα πηγαίνει σε πωλήσεις ακόμα χειρότερα από την προηγούμενη, οι οποίες έχουν φτάσει μόλις τα 10 εκατομμύρια τεμάχια, όσα δηλαδή πούλησε το iPhone 6, το πρώτο σαββατοκύριακο της διάθεσης του.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η στρατηγική της Samsung, ήταν λανθασμένη. Αναφορές από τα Κορεατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 1 εκατομμύριο πωλήσεις λιγότερες από αυτές που σημείωσε το προηγούμενο μοντέλο στο ίδιο διάστημα πέρυσι.

 

Επίσης, σύμφωνα με μία έρευνα από την επενδυτική τράπεζα Oppenheimer, το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι η Samsung απέτυχε να προσφέρει πειστικούς λόγους στους πελάτες της να προτιμήσουν το τελευταίο της δημιούργημα, παρά τον τολμηρό σχεδιασμό του Galaxy S6 edge. "Αν κοιτάξουμε την ναυαρχίδα της Samsung για το 2015, το Galaxy S6 edge, όλοι οι παράγοντες διαφοροποίησης αφορούν στο hardware: μία κορυφαία CPU, κυρτή οθόνη, μεταλλικό σασί σαν του iPhone, αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην πρόσοψη, κάμερα με OIS. Παράλληλα, βλέπουμε ελάχιστη βελτίωση στην εμπειρία του χρήστη με το λογισμικό, και καθόλου πρόσθετη αξία για τους σημερινούς χρήστες της Samsung που διαθέτουν παλαιότερες γενιές συσκευών".

 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Πρόεδρος της Samsung, JK Shin έχει αρνηθεί ότι αληθεύει ο αριθμός "10 εκατομμύρια", αλλά από την άλλη δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα ακριβέστερα νούμερα. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι στην Κίνα τον τελευταίο χρόνο, η Samsung δεν τα πηγαίνει τόσο καλά, ενώ οι πωλήσεις του iPhone της Apple έχουν αυξηθεί γεωμετρικά την ίδια περίοδο.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Πέρυσι, η αποτυχία του Galaxy S5 είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει άσχημα οικονομικά αποτελέσματα, οι συσκευές να μένουν απούλητες στα ράφια των καταστημάτων ενώ έγιναν και απολύσεις κορυφαίων στελεχών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Lee Don-joo, Υπεύθυνος του τμήματος στρατηγικής μάρκετινγκ της εταιρείας στον τομέα των φορητών συσκευών, ο Kim Jae-kwon, Υπεύθυνος του τμήματος Global Operations και ο Lee Chul-hwan, που ήταν Υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα φορητών συσκευών.

 

Link.png Site: Business Insider

Link.png Site: Cult of Android

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το s6 edge ειναι πραγματικο εργο τεχνης, το προβλημα ειναι η (προσωρινη και υψηλη) τιμη του , λιγοι θα διαθεσουν 700-800ε για ενα κινητο το οποιο σε μερικους μηνες θα εχει πτωση εως και 30%! 

Επεξ/σία από thetruth
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσοι θελουν ios εχουν 2 επιλογες μονο,οσοι θελουν android εχουν 1000 επιλογες,οποτε λογικο να μην πουλαει οσο θελει η samsung και να μην φτανει την apple,εγω πχ που εχω το g2 γιατι να παω σε s6?

  • Like 24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είχε τι να αντιγράψει, και αντέγραψε την τιμή!

Με 1000€ το τηλέφωνο τι περιμένει να πουλήσει?
Στοχεύει μια συγκεκριμένη αγορά και απορεί που δεν το αγοράζει η μάζα

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω πιστευω πως το S6 Edge ειναι κοσμημα,και ισως το καλυτερο κινητο συνολικα στην αγορα!Αλλα η τιμη του ειναι τσουχτερη...

 

Δεν καταλαβαινω τις πολιτικες των εταιρειων που θετουν τοσο υψηλες τιμες!Με μια καλυτερη κοστολογηση πιστευω πως θα εκανε τρελες πωλησεις!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απαραδεκτη κινηση της samsung, απο τις πιο "σε κοροιδευω στα μουτρα " τιμολογισεις που μπορω να θυμιθω , δν πειραζει , λαθη κανουν ολοι , κατα την γνωμη μου δεν πηγαν να το κανουν iphone killer αλλα iphone (πιο κανονικο και απο αυτο της apple)  , και γι'αυτο απετυχαν . 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπάρχει λογος ενας ανθρωπος που θελει ενα τηλεφωνο για μονο κλήσεις/facebook/chat χωρις κανενα "lag" να παει σε samsung ναυαρχιδα για να μην πω σε android γενικα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ διάβαζα τις πρώτες ημέρες για τις απίστευτες πωλήσεις του S6, για το ότι δεν επαρκεί η παραγωγή του Edge για να καλύψει την ζήτηση και χτυπούσα την κεφάλα μου στον τοίχο...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ριξτε s6 στα 450 και edge στα 550 να δεις τι τρελες πωλησεις να κανουν!!! και αμα μου πουν δεν εχουν κερδη θα πηδηχτω απο το παραθυρο...

Δεν γινεται smart-tvs να εχουν απο 400 ευρω και ενα κινητο 5' να μου λενε οτι εχει κοστος κατασκευη οθονης πανω απο 150ευρω....

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

xiaomi ftw

 

Αυτο ξαναπες το!Εχουν περασει αρκετα κινητα απ'τα χερια μου και εδω και μια βδομαδα εχω το Mi4.

 

Εχω εντυπωσιαστει απ΄την ποιοτητα κατασκευης του κινητου αλλα και την πολυ ομαλη λειτουργια του!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...