Προς το περιεχόμενο

Η Google πατεντάρει παιχνίδια με ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνα


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πόσο "ανατριχιαστικό" νομίζετε πως μπορεί να είναι ένα αθώο αρκουδάκι; Αν λάβουμε υπόψιν μας την παρακάτω είδηση για την Google, θα λέγαμε αρκετά.Σύμφωνα με το BBC, η Google κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συσκευές με τη μορφή κάποιου παιχνιδιού ή κούκλας που μπορούν να ελέγχουν μια ή περισσότερες άλλες συσκευές.

 

Η συγκεκριμένη πατέντα, για την οποία η Google υπέβαλλε σχετική αίτηση το 2012, δημοσιεύτηκε μόλις πρόσφατα. Στην εικόνα είναι ξεκάθαρες οι θέσεις των διάφορων μηχανισμών και εξαρτημάτων σε δυο διαφορετικού τύπου παιχνίδια, όπως για παράδειγμα ότι οι κάμερες βρίσκονται πίσω από τα μάτια, το μικρόφωνο στο στόμα του αρκουδιού και τα ακουστικά στα αυτιά. Στην δημοσίευση ξεκαθαρίζεται πως τα παιχνίδια θα βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μέχρι να "δούν" ή να ακούσουν κάποιο συνθηματικό για να λάβουν σχετική εντολή.

 

Στη συνέχεια, το παιχνίδι που είναι συνδεδεμενο στο δίκτυο, μπορεί να μεταφέρει την εντολή σε μια συσκευή πολυμέσων. Ουσιαστικά, αναλαμβάνει τον ρόλο του ενδιάμεσου εντολέα λαμβάνοντας μία φωνητική εντολή και μεταδίδοντάς την στον τελικό αποδέκτη-συσκευή, ενώ θα μπορεί να απαντά με διάφορες "ανθρώπινες" εκφράσεις, όπως το να ανοίξει τα μάτια και να σηκώσει ή να ξύσει το κεφάλι του.

 

Ακούγεται αρκετά... ανατριχιαστικό, αλλά οι χρήσεις μπορεί να είναι αρκετές. Τα παιδιά για παράδειγμα που θα το έχουν μαζί τους, θα του ζητάνε να εκτελέσει κάποιες εντολές όπως το να ανοίξει το DVD player. Χρειαζόμαστε ωστόσο στο σπίτι μία συσκευή που παρακολουθεί συνεχώς τα πάντα και ακούει τα πάντα;

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Google δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σκέφτεται τη λειτουργία μιας ανάλογης συσκευής για το σπίτι, καθώς η Amazon ήδη διαθέτει το Echo στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όχι με την μορφή μίας κούκλας ή ενός παιχνιδιού αλλά με τη μορφή ενός κυλινδρικού ηχείου, που με την εκφώνηση μιας λέξης κλειδί, δίνει πληροφορίες, παίζει μουσική και παραγγέλνει φαγητό. Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως και η Mattel πρόκειται να κυκλοφορήσει την Hello Barbie, με δυνατότητες σύνδεσης σε WiFi και ενσωματωμένο μικρόφωνο.

 

Link.png Site: SlashGear

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...