Προς το περιεχόμενο

Η AMD ανακοίνωσε την διάθεση της νέας Godavari APU, A10-7870K


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η AMD ανακοίνωσε σήμερα μία νέα προσθήκη στην σειρά APU (Accelerated Processing Units) της εταιρείας, A-Series που σήμερα αποτελείται από μοντέλα "Kaveri".Η νέα "Godavari" APU με την επίσημη ονομασία A10-7870K προσφέρει σύμφωνα με την εταιρεία εξαιρετικές, για το είδος της, επιδόσεις στα eSports (StarCraft II, League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive κ.ά) και στο online gaming καθώς και εξαιρετική αποδοτικότητα στο DirectX 12.

 

Η νέα AMD A10-7870K APU αποτελείται συνολικά από 12 επεξεργαστικούς πυρήνες (4 x CPU + 8 x GPU) με προτεινόμενο κόστος $137. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρόκειται για την καλύτερη λύση single-processor λύση για online και eSports gaming, προσφέροντας την καλύτερη στην κλάση της απόδοση, με έως και 48% αύξηση στα frame rates και με 3 φορές καλύτερη αποδοτικότητα στο DirectX 12 από ανταγωνιστικές λύσεις με τους χρήστες να απολαμβάνουν το 1080p gaming με μερικά από τα δημοφιλέστερα online παιχνίδια και με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο.

 

Ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά της A10-7870K είναι τα Virtual Screen Resolution (VSR) για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας όταν ο χρήστης παίζει σε χαμηλότερες αναλύσεις και AMD FreeSync, για ιδιαίτερα ομαλό gaming σε συνδυασμό με οθόνες που υποστηρίζουν την τεχνολογία FreeSync.

Επίσης υποστηρίζονται multi-threaded APIs όπως τα DirectX 12, Mantle και Vulkan καθώς και asymmetric rendering pairing με AMD Radeon R7 ή R9 GPUs. Ακόμη, υποστηρίζονται και οι τεχνολογίες AMD Quick Stream και AMD Eyefinity.

 

Η νέα AMD A10-7870K APU έχει συνολικά 12 επεξεργαστικούς πυρήνες (4 x CPU, 8 x GPU) με συχνότητα λειτουργίας έως και 4,1GHz και TDP στα 95W. Η GPU κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής Graphics CoreNext (GCN) που είναι ειδικά ανεπτυγμένη για general purpose computing και GPU-aware γλώσσες προγραμματισμού όπως οι C++ AMP και OpenCL 2.0. Χάρη επίσης στα χαρακτηριστικά Heterogeneous System Architecture (HSA) όπως τα hUMA και hQ, οι μονάδες CPU και GPU εργάζονται παράλληλα σε υποστηριζόμενες εφαρμογές για αυξημένη αποδοτικότητα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η νέα AMD A10-7870K APU ταιριάζει σε motherboards με το AMD socket FM2+ και υποστηρίζει τις νέες PCI Express 3.0 κάρτες γραφικών για να ενεργοποιήσει υψηλή απόδοση στο gaming σε αναλύσεις Ultra HD.

 

Η συχνότητα λειτουργίας των τεσσάρων πυρήνων Steamroller είναι 3,9GHz που με την τεχνολογία Turbo Core μπορεί να αυξηθεί έως στα 4,1GHz. H Radeon R7-class GPU (512 shader cores, υποστηρίζει έως 4 οθόνες) στο εσωτερικό έχει συχνότητα λειτουργίας 866MHz. Η L2 cache έχει μέγεθος 4MB ενώ ο ελεγκτής μνήμης υποστηρίζει μνήμη DDR3 SDRAM έως και 2133MHz. Η APU τέλος έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή για εύκολο υπερχρονισμό.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρον αν βγάζει τα νούμερα που αναφέρει το άρθρο. Σε αυτά τα χρήματα αν μπορώ να παίζω σωστά τα παραπάνω παιχνίδια είναι πολύ καλή λύση χωρίς να καίει τον πάτο του σε ρεύμα και χωρίς θόρυβο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή κινηση για τα "μικρά πορτοφόλια", αφού προσφέρει ικανοποιητική απόδοση σε χαμηλή τιμή. Κατά τα άλλα δε νομίζω ότι κάποιος hardcore gamer θα μπει στο κόπο να τον κοιτάξει καν...

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με 2133 RAM βγάζει όσο μια 260/1GΒ ή nv750/1GB (τις απλές εκδόσεις) θα είναι τεράστιο επίτευγμα για ενσωματωμένη.

 

θα είναι πολύ καλή λύση για casual gaming που με χαμηλά watt και χαμηλό κόστος μπορούμε να παίξουμε και εμείς οι περιστασιακοί.

 

Κατα την άποψη μου οι επεξεργαστές πρέπει να ανεβάσουν 1 επίπεδο η AMD και 2 επίπεδα η ΙΝΤΕΛ τις ενσωματωμένες κάρτες για να μην χρειάζεται να αγοράζουμε κάρτες των 80-90ευρώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τον 5800Κ με υπερχρονισμένη τη GPU στα 990mhz και τη ram (που είναι 1600mhz) στα 1866.(κέρδισα γύρω στα 15fps με τα ίδια settings)

DOTA 2 με μέτρια γραφικά σε 1920x1080 έχω 55-60fps.

Αν συνδιάσεις τον 7870 με 2100 ram και με τις επιδόσεις που λένε ότι ήδη έχει, σίγουρα με v-sync θα είσαι κολλημένα στα 60fps, οπότε μια χαρά pc φτιάχνεις σε αυτά τα χρήματα.

Μια καλή GPU έχει τουλάχιστον 150 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας και έχω δουλέψει αρκετά apu amd μπορώ να πω ότι είναι καταπληκτικά!!

 

άμα συνδυαστούν με καλή μητρική και ένα καλό ζευγάρι μνήμες κάνουν θαύματα.

 

το κακο είναι ότι οι μνήμες είναι αρκετά ακριβές και κάνουν Την όλη πλατφόρμα μερικές φορές να μην συμφέρει.

 

Δηλαδή κοιτάμε σε pentium 1150, με μια μικρή κάρτα γραφικών και απλές μνήμες.

με την προϋπόθεση ότι κάποτε θα μπορεί να μπει ένας Ι5 η στην καλύτερη περίπτωση ένας Ι7.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Καλη χρυση η AMD αλλα εχει θεμα με το ρευμα ρε παιδι μου!! Της αρεσει! Παντα με μεγαλα (σχετικα, μην με φατε, για την εποχη) TDP.

 

Αμα ερθει με αυτα τα λεφτα τοτε θα ειναι μια χαρα. Λογικα αν καποιος θελει καινουργιο APU τοτε θα κανει πωλησεις λογικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...