Προς το περιεχόμενο

Τα 10 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Google Earth


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα το Google Earth, ο σύγχρονος Άτλας των ημερών μας που μας επιτρέπει να βλέπουμε μέσω δορυφορικών φωτογραφιών οποιοδήποτε σημείο στη Γη, με τη Google να εγκαινιάζει με την ευκαιρία δύο νέα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο ονομάζεται Voyager και έχει στόχο να σας οδηγήσει απευθείας σε νέες και ενδιαφέρουσες εικόνες που έχουν προστεθεί στο Google Earth με πέντε διαφορετικούς τρόπους, παίρνοντας μέρος έτσι σε ένα εικονικό ταξίδι. Μέσω του Street View, μπορείτε να δείτε από κοντά το Taj Mahal, το Grand Canyon, ενώ με το Earth View, μια σειρά από εντυπωσιακές τοποθεσίες όπως ακριβώς αυτές φαίνονται από το διάστημα. Ακόμα στο εικονικό σας ταξίδι περιλαμβάνονται διάφορες πόλεις οι οποίες απεικονίζονται τρισδιάστατα με τη χρήση φωτορεαλιστικών τρισδιάστατων φωτογραφιών αλλά και εικόνες από το διάστημα.

 

Τέλος η Google ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στην προσθήκη άνω των 1500 τοποθεσιών στη συλλογή φωτογραφιών της ενότητας Earth View, φωτογραφίες τις οποίες ο χρήστης μπορεί να δει με ένα extension για το Chrome browser ή μέσω της web gallery.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: Google Earth
File.png Download: Google Earthγια Windows

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τον Ερατοσθενη στον Γαλιλαιο και τον Κοπερνικο και τωρα στο google earth. Πραγματικο breakthrough, του οποιου η σπουδαιοτητα αλλα και το ποσο ευκολα και απτα μπορεις να κανεις τα πιο πολυπλοκα πραγματα ισως μονο με του excell μπορει να συγκριθει. Και ειδικα για εμας τους τοπογραφους μηχανικους ανεκτιμητο εργαλειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην ξεχνάμε, το Google Earth δεν φτιάχθηκε από τη Google, η Google αγόρασε την εταιρεία Keyhole η οποία το παρείχε με αρκετά καλές αναλύσεις σε μερικά σημεία. Μάλιστα εν αναμονή των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας η Αθήνα είχε από τις καλύτερες αναλύσεις που υπήρχαν. Μιλάμε τώρα για πριν το 2004, δε θυμάμαι ακριβώς όμως ίσως κάπου το 2002 το είχα πρωτοδεί.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dchatz αφου τα λες , γιατι δεν βαζεις και το λινκ της wiki που ενημερωνει πως η keyhole ηταν χρηματοδωτουμενη απο την C.I.A. και την Nvidia

 

google ? cia ? nvidia ? δορυφοροι που φωτογραφιζουν τα παντα ;  

μα τι λενε εκει στο wiki ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τα διάβασα κάπου εγώ. Απλώς τα θυμάμαι. Μάλιστα της keyhole ήταν δωρεάν μόνο για 1 μήνα αν θυμάμαι και είχα βαλθεί να παίρνω screenshots από τα μέρη που με ενδιέφεραν για να τα έχω για μετά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...