Προς το περιεχόμενο

Με το AppleCare μπορείτε να ζητήσετε αντικατάσταση μπαταρίας αν έχει φθαρεί στο 80% της αρχικής της χωρητικότητας


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η Apple αναβάθμισε τους όρους στα προγράμματα προστασίας AppleCare τόσο για τις συσκευές iOS όσο και για υπολογιστές Mac.

Τώρα, είτε είστε ιδιοκτήτης κάποιου Mac, είτε συσκευής τύπου iPhone, iPod, iPad ή Apple Watch, και διαπιστώστε ότι η μπαταρία έχει φθαρεί με αποτέλεσμα η αυτονομία να έχει πέσει κάτω από το 80% της αρχικής χωρητικότητας, η Apple θα την εγκαταστήσει εφόσον είστε στα προγράμματα AppleCare ή AppleCare+.

 

Παλαιότερα, οι μπαταρίες των συσκευών iOS έπρεπε να έχουν φθαρεί στο 50% της αρχικής χωρητικότητας για να αντικατασταθούν από την Apple ενώ στην περίπτωση των φορητών υπολογιστών MacBook έπρεπε να είναι ελαττωματικές για να αντικατασταθούν, και δεν υπήρχε πρόβλεψη για την φθορά τους. Να αναφέρουμε ότι οι μπαταρίες των υπολογιστών MacBook έχουν σχεδιαστεί να διατηρούν πάνω από το 80% της χωρητικότητας τους για τους πρώτους 1000 κύκλους φόρτισης, και το ίδιο ισχύει και για τις συσκευές iPad και Apple Watch.

 

Στην περίπτωση που ένας υπολογιστής MacBook δεν καλύπτεται από το AppleCare και βρίσκεται εκτός εγγύησης, η αντικατάσταση της μπαταρίας ανάλογα το μοντέλο μπορεί να φτάσει και τα $199.
Οι υπολογιστές Mac καλύπτονται από περιορισμένη εγγύηση 1 χρόνου της Apple (2 έτη από την παράδοση, στους καταναλωτές της EE) με τηλεφωνική υποστήριξη 90 ημερών, ενώ με το πρόγραμμα προστασίας AppleCare, προσφέρονται 3 έτη τεχνικής και τηλεφωνικής κάλυψης από την ημερομηνία παράδοσης στον καταναλωτή.

 

Link.png Site: LifeHacker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει τρόπος να δούμε τα επίπεδα φθοράς της μπαταρίας;

 

Σίγουρα μπορείς να δεις τους κύκλους φόρτισης, αλλά για τα επίπεδα φθοράς δεν είμαι σίγουρος.

 

Η Apple ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Το Applecare, ως γνωστόν, έχει διάρκεια έως τρία χρόνια (ένα έτος με την αγορά και δύο με την επέκταση των κάμποσων εκατοντάδων ευρώ, ειδικά για τα MBP).

 

Οι μπαταρίες των Mac είναι σχεδιασμένες να πέφτουν περίπου στο 85% της απόδοσής τους μετά από περίπου 1000 κύκλους φόρτισης. Από προσωπική εμπειρία, στο MBP μου με καθημερινή χρήση και φόρτιση, έχω φτάσει στους 330-350 κύκλους σε 13 μήνες. Πάει να πει οι 1000 κύκλοι στην πράξη αντιστοιχούν σε 3 χρόνια λειτουργίας, όση ακριβώς είναι και η ισχύς του Applecare.

 

Πάει αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιασθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών δεν πρόκειται να φτάσει το 80% εντός της τριετίας, εκτός πια κι αν ψοφάνε τα Mac με πολλαπλές καθημερινές φορτίσεις. Προφανώς το μέτρο απευθύνεται κυρίως στις μπαταρίες που για οποιοδήποτε λόγο είναι τρόπον τινά προβληματικές και δεν πιάνουν το σχεδιαστικό στόχο 85%@1000 κύκλους.

 

Όπως και να έχει, πολύ θετική η επέκταση της υπηρεσίας. Θα βγάλει τα λεφτά του για ακόμα περισσότερο κόσμο ειδικά αν σκεφτείτε πόσο ακριβό είναι το Applecare (360 ευρώ για MBP) και, στην τελική, πόσο σπάνια χρησιμοποιείται.

 

ps: να μια εφαρμογή που υποτίθεται πως αναφέρει το battery wear.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό το άρθρο αλλά του λείπει μια βασική πληροφορία. Πόσο κοστίζουν τα προγράμματα AppleCare και AppleCare+ να μάθουμε κι εμείς.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχετε Mac και θέλετε να δείτε το ποσοστό φθοράς της μπαταρίας καθώς και άλλες πληροφορίες για την μπαταρία και το σύστημα, ανοίξτε ένα τερματικό και γράψτε την εντολή "sudo gem install iStats" χωρίς τα "". Πατήστε enter και βάλτε τον κωδικό σας αν σας ζητηθεί. Μετά αφού τελειώσει η εγκατάσταση για να δείτε τις πληροφορίες ανοίγετε ένα τερματικό και γράφετε την εντολή "istats" χωρίς πάλι τα "" και πατάτε enter.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/ πάντως φαίνεται να δουλεύει μια χαρά, το δοκίμασα χθες. Ενδεικτικά τα νούμερα που μου έβγαλε ήταν:

 

~430 μέρες από την κατασκευή της μπαταρίας

~390 μέρες από τότε που αγόρασα το MBP

~350 κύκλοι φόρτισης

~93.3% η φθορά της μπαταρίας

 

Στα συν ότι αποθηκεύει τις μετρήσεις του, οπότε σε βάθος χρόνου μπορούμε να βλέπουμε πως μεταβάλλονται αυτά τα νούμερα.

 

Θα δοκιμάσω και το istats, για να επαληθεύσω την ακρίβεια των παραπάνω μετρήσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Καλα οκ... εμενα δε μου αντικατεστησαν macbook του κουτιου που κραταγε η μπαταρια 5 ωρες απο πρωτη ημερα :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...