Προς το περιεχόμενο

Οι έξυπνοι φακοί επαφής μέτρησης γλυκόζης της Google ίσως κυκλοφορήσουν πριν το 2019


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις αρχές της χρονιάς πέρυσι, η Google ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει έξυπνους φακούς επαφής που χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες γλυκόζης, μπορούν και μετρούν το επίπεδο σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τότε, ότι κάνει προσπάθειες να ενσωματωθούν στους φακούς μικροσκοπικά LEDs που θα ενεργοποιούνται για να προειδοποιήσουν τους ασθενείς, ότι τα επίπεδα γλυκόζης πέρασαν το όριο.

 

Οι φακοί επαφής μετρούν το επίπεδο της γλυκόζης ανά δευτερόλεπτο, ενώ θα συνδέονται με εφαρμογές στο κινητό του χρήστη, ώστε οι μετρήσεις τους να είναι διαθέσιμες στους ασθενείς και βεβαίως στους ιατρούς τους. Το πλεονέκτημα τους έναντι άλλων τρόπων μέτρησης των επιπέδων γλυκόζης (π.χ από το αίμα) είναι αναμφισβήτητο, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεται απόλυτη ακρίβεια.

 

Αν και η Google είχε δηλώσει ότι χρειάζεται αρκετός καιρός ωσότου καταφέρει να τελειοποιήσει το πρωτότυπο, πρόσφατα χάρη σε μία αίτηση ευρεσιτεχνίας, κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι φακοί ενδέχεται να κυκλοφορήσουν πριν το 2019.

 

Η Google είχε ανακοινώσει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια κλινικών δοκιμών και εξέλιξης προτού λάβουν την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Να σημειώσουμε ότι έως στο 2035, και σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από διαβήτη.

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν η τεχνολογια συναντα την ιατρικη ειναι παντα ευχαριστο νεο.

 

Χιλιες φορες προτιμω αυτα τα νεα παρα τι κινητο εβγαλε η Apple και η Samsung

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπήκα στην είδηση μόνο και μόνο να κράξω την google αλλά διαβάζοντας το πρώτο μήνυμα άλλαξα γνώμη. 

Respect σε όλους όσους αντιμετωπίζετε πρόβλημα ή άλλα προβλήματα υγείας και ένα νέο προϊόν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωή σας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Το πλεονέκτημα τους έναντι άλλων τρόπων μέτρησης των επιπέδων γλυκόζης (π.χ από το αίμα) είναι αναμφισβήτητο

 

 

Η συγκεκριμένη φράση δεν είναι 100% ακριβής. Και δεν είναι ακριβής γιατί ναι μεν είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ένας τρόπος μέτρησης χωρίς τρύπημα είναι απείρως καλύτερος από έναν με τρύπημα, αλλά η μέχρι τώρα πορεία έχει δείξει ότι η μέτρηση με άλλους τρόπους πλην του αίματος δεν έχει τα προσδοκώμενα επίπεδα ακρίβειας.

 

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά CGMs (Continuous Glucose Monitors) οι οποίοι με έναν αισθητήρα μόνιμα τοποθετημένο με μια μικρή βελόνα στο υποδόριο λίπος οι οποίοι μετρούν το ζάχαρο συνεχώς με τον χρήστη να παρακολουθεί realtime το ζάχαρο του (με 10 λεπτά υστέρηση σε σχέση με το ζάχαρο στο αίμα).

 

Δυστυχώς, φοβάμαι πως ακόμα μια φορά, αντί να δωθεί βάρος στη θεραπεία του παγκρέατος για να γιατρευτούν οι πάσχοντες από διαβήτη (ειδικά οι Τύπου 1), ρίχνεται βάρος στον τρόπο μέτρησης. Είναι αδιανόητα τεράστια τα κέρδη των φαρμακευτικών από ινσουλίνες, ταινίες μέτρησης, σκαρφιστήρες που η θεραπεία έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκείνο το τέλειο μελάνι tattoo με νανοτεχνολογία που θα άλλαζε χρώμα ανάλογα με το ποσοστό γλυκόζης στο αίμα πότε θα βγει??

Πάντως καμία "πατέντα" δεν θα έχει ακρίβεια όση η μέτρηση με αίμα.

Απλά είναι πολύ καλό για την φάση που αναρωτιέσαι "Έχω υψηλό τώρα ή όχι" και αναγκάζεσαι να τρυπιθείς.

Πρώτος θα τα πάρω!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...