Προς το περιεχόμενο

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Qualcomm περιλαμβάνει περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι φαίνεται, οι φήμες για την αναδιοργάνωση της Qualcomm, ήταν αληθινές, και αυτό δυστυχώς σημαίνει μεταξύ άλλων ότι αρκετοί άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους.

Ο κατασκευαστής chips για φορητές συσκευές ανακοίνωσε ένα σχέδιο “στρατηγικού αναπροσανατολισμού”, το οποίο περιλαμβάνει την περικοπή θέσεων εργασίας έως και κατά 15% (η εταιρεία απασχολεί 30000 εργαζομένους συνολικά), με στόχο να μειώσει τα κόστη κατά $1,4 δισεκατομμύρια. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να διασπαστεί σε ξεχωριστές εταιρείες (κάτι που ενδεχομένως θα συμβεί, δεδομένου ότι διάφορες εταιρείες επενδύσεων πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση ).

 

Από ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλη πίεση για να αλλάξουν τα πράγματα στην Qualcomm, και να επιστρέψει στην θέση που βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια. Ήδη τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα δείχνουν ότι η Qualcomm θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση σύντομα αν δεν ενεργήσει σύντομα, αφού τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σχεδόν στο μισό μέσα σε ένα χρόνο, στα $1,2 δισεκατομμύρια, ενώ χάνει πελάτες (εταιρείες) αριστερά και δεξιά.

 

Η MediaTek έχει ήδη ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά των chips που προορίζονται για τις κατηγορίες low-end και mid-range (κυρίως στην Κίνα) ενώ η απόφαση της Samsung να κατασκευάσει τα δικά της high-end chips για την σειρά Galaxy S6, έχει κάνει πολύ κακό στις πωλήσεις συνολικά των high-end chips της σειράς Snapdragon.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και φταίνε οι εργαζόμενοι προφανώς για τις αποτυχημένες επιλογές της εταιρείας;;;; 

 

Ας παραδεχτούν ότι πήραν το πούλο από τη Samsung και ξεκίνησε η κάτω βόλτα....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περικοπή χιλιάδων θέσεων λέει το άρθρο. Ας κάνουν περικοπή στης θερμοκρασίες που πιάνουν οι τελευταίοι επεξεργαστές τους και να μην κάνουν στον κόσμο.

Την αρχή του τέλους την έκανε με τον 810 και απο ότι βλέπω θα συνεχίσει την κάθοδο με τον 820.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω παρακολουθήσει την αγορά τόσο στενά όσο παρακολουθούσα παλιότερα πχ τις CPU και GPU των PCs, αλλά εδώ έχω την αίσθηση ότι οι εταιρίες έπεσαν με τα μούτρα και άρχισαν να παρουσιάζουν όσο ταχύτερα μοντέλα μπορούσαν, χωρίς να σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Η αγορά μοιάζει κιόλας πολύ κορεσμένη, οι εξελίξεις δεν είναι πια εντυπωσιακές, οπότε το παραμικρό λάθος οδηγεί σε προβλήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 H Qualcom έπαθε ζημιά από την φημολογία περί υπερθέρμανσης του 810. Ωστόσο έχω προβληματιστεί πάρα πολύ κατά πόσο τελικά όλη αυτή η φημολογία είναι αληθινή και κατά πόσον τελικά η συγκεκριμένη δημοσιογραφία είναι κατευθυνόμενη. 

Σε όσες συσκευές έπιασα με τον 810 και τις δοκίμασα παίζοντας τα Modern Combat 5 και Asphalt 8, παιχνίδια που αναγκάζουν τον επεξεργαστή να δουλέψει στο full, οι συσκευές ζεστάθηκαν μεν αλλά όχι σε ενοχλητικό σημείο ούτε και σταμάτησε η λειτουργία τους. Αντίθετα σε όσες συσκευές δούλεψα αυτά τα παιχνίδια με τον οχταπύρηνο Mediateck ΜΤ 6752 οι συσκευές ζεστάθηκαν πολύ περισσότερο, σε ενοχλητικό μάλιστα σημείο. Παρά ταύτα δεν έχω δει πουθενά στην διεθνή σχετική ειδησιογραφία άρθρα για την υπερθέρμανση του Mediateck, παρά το γεγονός πως τα forum υποστήριξης είναι γεμάτα από σχετικές αναφορές χρηστών, ενώ τα άρθρα για την υποτιθέμενη υπερθέρμανση του 810 δεν έχουν τελειωμό. Όλο αυτό με βάζει σε υποψίες για τον τρόπο που λειτουργεί η ειδησιογραφία στον χώρο ενώ και η αναφορά του παρόντος άρθρου για πιέσεις που δέχεται η Qualcomm από επενδυτικές εταιρίες για την διάσπασή της μου ενισχύει της υποψίες ότι όλη αυτή η λασπολογία για τον 810 είναι στημένη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...