Προς το περιεχόμενο

linux σε παλιο netbook


txcellas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να κανω αυτο το μεγαλο βημα και να προχωρησω σε linux για ενα παλιο νετμπουκ που ΕΧΩ.

Επειδη ομως δν εχω ιδεα απο το συγκεκριμενο συστημα ηθελα να ρωτησω το εξης.Σα νεος χρηστης θα την παλευω να χρησιμοποιησω το netbook ανετα (μουσικη,ταινιες κλπ) η θα πρεπει να διαβασω για να μαθω;

 

Υπαρχει καποιος οδηγος για αρχαριους οχι τοσο για το format αλλα για τις επομενες ενεργεις στη χρηση.Στη συγκεκριμενη καρτελα του φορουμ ειδα θεματα αλλα απο το 2008 και υποθετω οτι δν ειναι τα ιδια με τα σημερινα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για netbook βάλε κάτι ελαφρύ όπως Lubuntu δηλάδη και διανομή γενικότερα με LXDE, FLuxbox, Openbox για ευκολία συνηστώ το πρώτο, και θα σου δώσω οδηγίες γι αυτό.

 

Σαφώς με ethernet cable γιατί ίσως να χερειαστείς εγκατάσταση driver. Στο Lubuntu το κάνεις πανεύκολα. Μπορείς να βρει κάτι που λέει "Software-properties" ή "Ιδιότητες Λογισμικού" ή κάτι που λέει Drivers (επ ακριβώς δεν θυμάμαι) η για να μην ψάχνεις τρέχεις από το τερματικό:

software-properties-gtk

Και επιλέγεις την τελευταία καρτέλα για να εγκαταστήσεις τους driver.

 

Όπου το Λειτουργικό σου ζητάει password γενικότερα γίνεις αυτό ποy κάνεις login. Όσο για το αν θα μπορείς να παιεις βίντεο η όχι η αν θα κάνεις καάποια χ-ψ πράγματα μην έχεςι και μεγάλο καλάθι λόγο hardware.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις εντολές ισχύει οτι αν θες αν δώσεις μια εντολή την γράφεις; Γενικά τα γράφεις ολα..

 

Μα αυτό δεν ειναι το λογικό? Στη γραμμη εντολών ανεξαρτητα το OS πληκτρολογείς τις εντολές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα windows με ενα κλικ μπορει να γινεται αυτο που στα linux να θελει μια γραμμη εντολων να πραγματοποιηθει. Αυτο ρωταω να κατα βαση ισχυει.

 

Οχι αυτό δεν ειναι ισχυει! Μπορεί να δουλέυει  μονο με κλικς τουλάχιστον το ιδιο καλά με τα windows :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκίνα με μια ευρέως διαδεδομένη έκδοση inux, κάποια βασισμένη στο ubuntu όπως είπε και ο φίλος πάνω και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν το μόνο που θες είναι, όπως είπες, μουσική ταινίες internet και τέτοια κατα πάσα πιθανότητα δεν ακουμπήσεις καν το τερματικό για να πατας εντολές. Στην αρχή ότι θα θες να ρυθμίσεις θα πρέπει να το googlareis και θα βρίσκεις πολλές λύσεις και μέσω εντολών αλλα και μέσω γραφικού περιβάλλοντος. Εγώ θα σου πρότεινα, μιας και όπως είπες δεν ξέρεις πολλά από linux, να ξεκινήσεις με το ίδιο το ubuntu. Για την εγκατάσταση δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα απλά πατας next, next, next εκτός αν θες να ρυθμίσεις partitions και τετοια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά βάλε μια διανομή για να δεις πως είναι. Αν δεν το προσπαθήσεις δεν θα πάρεις όλες τις απαντήσεις με το να ρωτάς. Μερικά πράγματα φαίνονται περίεργα αλλά μόλις τα δεις θα καταλάβεις ότι δεν είναι όσο πολύπλοκα ακούγονται.

 

Επειδή το είχα το συγκεκριμένο netbook. Μην περιμένεις κάτι παραπάνω από μουσική και ελαφρύ browsing. Όσο για ταινίες. Δύσκολο. Αλλά μονο με δοκιμή θα είσαι σίγουρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πιο ευρέως διαδεδομένη έκδοση ποια ειναι για να εγκαταστήσω;

Για αρχάριους χρήστες Linux. Η Ubuntu?

Η πιο ευρέως διαδεδομένη έκδοση ποια ειναι για να εγκαταστήσω;<br> Για αρχάριους χρήστες Linux. Η Ubuntu?

Επισης ο βασικός λόγος ειναι να περνάω φωτό απο τη φωτογραφική στο netbook για να έχω ελεύθερο χώρο να βγαλω κ άλλες φωτό. Πιστευω δν θα έχω κάποιο προβλημα σε αυτο;!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...