Προς το περιεχόμενο

Νέα πτώση πωλήσεων για την αγορά των tablets, με σημαντική μείωση για την Apple


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη συνεχιζόμενη πτώση της αγοράς των tablet, αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, με την Apple και τη Samsung να βλέπουν συρρίκνωση των μεριδίων τους.

Έτσι οι συνολικές πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανήλθαν στα 44.7 εκατομμύρια τεμάχια, όταν για το ίδιο διάστημα πριν ένα χρόνο, είχαν πουληθεί περισσότερα από 48 εκατομμύρια tablets. Ως η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία tablets, η Apple αντιμετωπίζει και τη σημαντικότερη πτώση με το συνολικό μερίδιο αγοράς να πέφτει κάτω από το 25%. Το iPad πάντως συνεχίζει να είναι το δημοφιλέστερο tablet, σημειώνοντας πωλήσεις 10.9 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο με όλες τις εκδόσεις που κυκλοφορούν στην αγορά και κυρίως με το IPad Air 2 και iPad mini 3ης γενιάς.

 

Ένας από τους λόγους των μειωμένων πωλήσεων της εταιρείας, οφείλεται στα tablets χαμηλού κόστους εταιρειών όπως η LG, η Huawei και κυρίως της Lenovo που έχουν κατακλύσει την αγορά με πολλά οικονομικά μοντέλα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Στη δεύτερη θέση παραμένει η κορεατική Samsung η οποία διέθεσε στην αγορά το ίδιο διάστημα 7.6 εκατομμύρια tables, κάτι που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 17%, μειωμένο κατά 12% από πέρσι. Τη λίστα συμπληρώνουν κατά σειρά η Lenovo, η Huawei και η LG ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ποσοστό των υπολοίπων κατασκευαστών tablet το οποίο φτάνει το 45.6%.

 

Link.png Site: Macrumors

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως γιατι ηρθε ο κορεσμος πλεον;;; ολοι εχουν 2-3 ταμπλετ και καθε 10 μερες βγαινουν και 2-3 καινουργια μοντελα...

Ξεχνάς και τους κινέζους που πλέον πυροβολούν.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Surface τα έχουν στην κατηγορία "Others".... εντελώς ανύπαρκτα σε πωλήσεις. Το μερίδιο τους για το Q2 του 15 είναι λιγότερο από 3.6%. Τα iPad συνεχίζουν να είναι τα πρώτα σε πωλήσεις και τα μοναδικά tablet που αποφέρουν σημαντικά καθαρά κέρδη όταν τα άλλα πωλούνται κοντά στο κόστος. Τα no name ή και τα branded κινέζικα εννοείται πως δεν υπάρχουν στον χάρτη....στα οικονομικά τους αποτελέσματα δεν αναφέρουν καν πωλήσεις από tablet... πόσο μάλλον να μιλήσουν για όποια έσοδα. Εδώ καλά καλά τα απέκρυψε η Samsung και η LG στις χθεσινές ανακοινώσεις οικονομικών τριμήνων που απλά κάνουν συγκεντρωτική αναφορά για τμήμα mobile... η LG πάντως παρουσίασε ζημιές και η Samsung είχε νέες απώλειες (-38%) στα κέρδη της για 7 συνεχόμενο τρίμηνο. Ο κύκλος ζωής των iPad είναι μεγαλύτερος των 2 ετών (που είναι το σύνηθες στα smartphone) μιας και αρκετές οικογένειες/σχολεία χρησιμοποιούν ακόμα το iPad 1ης γενιάς... γιατί πολύ απλά ακόμα λειτουργούν αξιόπιστα και χωρίς πολλά πολλά για casual χρήση.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μοδα ηταν και περασε!

 

Δε νομίζω ότι ήταν μόδα και πέρασε... Αλλά πόσοι να αγοράσουν tablet τόσα χρόνια μετά την είσοδό τους; Δε θέλουν ή δε μπορούν όλοι να πάρουν καλύτερο μοντέλο. Από την άλλη απλώς μειώθηκαν οι πωλήσεις δε σημαίνει ότι καταστράφηκε η κατηγορία των tablet απλώς σταθεροποιείται μετά την έκρηξη.  Εγώ είμαι ακόμα με ipad mini 1st gen, θέλω να πάρω καλύτερο αλλά για οικονομικούς λόγους δε μπορώ 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτέ δεν πίστεψα στα tablets. Θέλω να δω ή να κάνω στα γρήγορα; κινητό. Θέλω να ασχοληθώ για ώρα ή γενικά να κάνω κάτι πιο βαρύ/απαιτητικό; PC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...