Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμένου designjet 500 και συμβουλές


fylatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα ένα μηχάνημα σε καλή κατάσταση (έτσι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης που λέει ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και 6 χρόνια). Εμφανισιακά είναι τέλειο και το αφήνει 350 ευρώ. 

Προφανώς κοιτάω για νέες κεφαλές και μελάνια. 

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω πριν το αγοράσω;

Συμβατές κεφαλές υπάρχουν; Υπάρχει επίσης κάποιος μετρητής για να δω πόσο έχει τυπώσει;

 

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από fylatos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ζαρια ειναι......και αν σου κατσει.

εσωτερικα ειναι το θεμα....τι εχει κανει ή τι εχει χαλασει...ειναι και τα CC που σε εμποδιζουν να αγορασεις φθηνα ανταλλακτικα απο εξωτερικο..ebay....ή διαφορες αλλες εταιριες,πχ...

http://www.lpscomputer.com/c-643-designjet-500-510-800.aspx

και μπορεις να εκτυπωσεις μια σελιδα απο το μενου,για να δεις τις ρυθμισεις και το counter....το οποιο και αυτο μηδενιζεται αν ο ιδιοκτητης ειναι γατα!

6 χρονια σε αδρανεια,   ;;;; χμ,,,,,,

κατι δε μου αρεσει.......αλλα αν δεν το δει τεχνικος απο κοντα....ολα ειναι λογια του αερα!

ζαριά..... :mellow:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα plotter αυτης της σειρας εχουνε βγει καλα εργαλεια.Πρεπει εξαρχης να τυπωσεις ενα configuration page να δεις ποσο εχει τυπωσει και εκει να συγκρινεις την φθορα που εχει.Αυτα τα μοντελα σ καποιο διαστημα ζητουν να αλλαχτει ο ιμαντας του carriage λογω φθορας,ρωτα τον ιδιοκτητη αν εχει αλλαξει ποτε ιμαντα,ειναι μια βλαβουλα που κοστιζει περιπου 100€(εργασια και ανταλλακτικα)

 

Και φυσικα,ειμαστε υπερ του μεταχειρισμενου σε καλη τιμη και κατασταση οταν καινουργιο κοστιζε χρυσο.

Επεξ/σία από Roger
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεταχειρισμένο μόνο από κατάστημα που εμπορεύεται τέτοια, και πάντα με κάποια εγγύηση. Για να μην μείνεις με ένα άχρηστο μηχάνημα στα χέρια.

 

Από εκεί και πέρα αν το θεωρείς ότι βρήκες την ευκαιριάρα, κεφαλές για αυτό το μηχάνημα μόνο γνήσιες. Μελάνια βάζεις και συμβατά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ οι κεφαλές βγαίνουν 110 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης είχε κάνει μια συντήρηση με ένα πακέτο που του το χρέωσαν 750 πριν βγει σε αδράνεια. Μετά βγήκε σύνταξη και ο γιος του πήγε εξωτερικό.

Το έχει στο γκαράζ του σε ειδική θήκη χειροποίητη να μη σκονιζεται και φαίνεται μερακλής.

Θα τυπωσω μια σελίδα όταν αλλάξω κεφαλή και μελάνια. Τα cc δε με απασχολούν έχω δυνατότητα αγοράς από έξω. Από συμβατά μελάνια που βρίσκω στα 6-8 ευρώ από Ελλάδα ποια προτείνετε;

Να πω εδώ ότι δεν περιμένω να στηριξω την επιχειρηση μου στο μηχάνημα και ότι τα περίπου 500 μπορώ να τα δώσω έστω και με μερικό ρίσκο να χρειάζεται μερική ανακατασκευή.

Το μηχάνημα ως μηχάνημα σε καλή λειτουργία βγάζει πολλές βλάβες; Είναι αξιόπιστο; Έχει κουσουρια; Είχαμε παλιά ένα Κάνον και ήθελε κάθε χρόνο κεφαλή 450 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν είμαι γνώστης όσο οι προλαλήσαντες αυτό που έχω να σου πω πως βλέπω ότι οι κεφαλές του είναι ίδιες με αυτές από ένα HP cp1700 (Α3) που έχω στη δουλειά. Μου έτυχε να έχω σοβαρό μπούκωμα σε 2 από τι ς κεφαλές και με ένα εντατικό καθάρισμα μπόρεσα και τις ανέκτησα πλήρως. Στον δικό μου η διάρκεια ζωής που δίνει η ΗP είναι 24.000 εκτυπώσεις. Εγώ έχω 18500 και συνεχίζω άψογα. Βέβαια τα μεγέθη διαφέρουν αλλά νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς πριν αγοράσεις καινούργιες. Αυτό που θα πρόσεχα περισσότερο είναι το service station καθώς , αν κρίνω από το δικό μου , υπάρχει πιθανότητα να είναι τίγκα στο μελάνι που ενδεχομένως να εχει ξεραθεί κιόλας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το service station και ο ιμάντας έχουν αλλαχτεί πριν ένα μήνα από τεχνικό της hp.

 

Από ότι διαβάζω γενικά επειδή υπάρχει χρόνια στην αγορά έχει πολλά ανταλλακτικά και φτηνά αναλώσιμα και θεωρείται αξιόπιστο. Θα το προχωρήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μηχανημα εχει να χρησιμοποιηθει 6 χρονια και αυτα τα δυο ανταλλακτικα αλλαχτηκαν πριν ενα μηνα?

Περιεργο.

Και συνηθως,το service staton αν αφαιρεθει,καθαριζεται δεν αλλαζεται,εκτος και αν ειχε ζημια.

Επεξ/σία από Roger
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα hP 500, hP 800, 500plus, 510. είναι πραγματικά σκυλια. Υπάρχουν σαν μοντέλα από το 1998, τοτε που ή βιομηχανία hp πάλευε να βγάλει ένα επαγγελματικό εργαλείο. Προσωπικά έχω δύο, τα χρησιμοποιώ αραιά και που λόγω πτώσης τζίρου, οι κεφαλές δεν βουλωνουν, είναι αυτοκαθαριζομενες, τα χρώματα είναι πιστα και ρεαλιστικά καλύτερα από Κάνον ή επσον.

Τα ανταλλακτικά τους ειναι φθηνα, φυτρωνουν στα ...δέντρα, υπάρχει ότι θες σε μεταχειρισμένο, refurbished, brand new, ανάλογα με το τι θες να δώσεις. Για service κοιτάς στο YouTube, απειρα ανεβασμένα από χρήστες. Μελάνια απλά και εύκολα επαναγεμιζομενα.

 

Μετά τη σειρά αυτη, που η hp προσπαθούσε να δολοφονήσει μέχρι περίπου το 2011-2012, ακολούθησαν αλλά πολύπλοκα μέχρι αηδιας μοντέλα με πανάκριβα ανταλλακτικά , κεφαλές ανά δύο χρώματα, touch screens klp klp σε πολλαπλασσιες τιμές.

Πάρε το δεν θα το μετανιώσεις.

 

Αν οι κεφαλές δεν έχουν πολύ τυπώσει θα παίζουν ακόμα, αυτοί οι designers ΔΕΝ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.Πως γίνεται δεν ξέρω, αλλά ποτέ δεν έκανα καθαρισμό κεφαλής. Μόνο η μαύρη μου έχει ψοφήσει μια φορα και την αλλαξα με 35 ευρώ από πλαίσιο.

Επεξ/σία από stelrp
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...