Προς το περιεχόμενο

Deepcool Assassin II CPU cooler Review


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

gallery_94980_2235_565261.png

 

Μια ακόμη ψύκτρα ανεβαίνει σήμερα στον πάγκο δοκιμών του Insomnia.gr όμως η σημερινή μας παρουσίαση έχει κάποιες σημαντικές διαφορές από τις προηγούμενες αφού εκτός του ότι είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας Deepcool που περνάει από τα χέρια μας, φθάνει σε εμάς πριν καν λανσαριστεί στην ελληνική αγορά.

 

Πρόκειται για την Assassin II, μέρος της σειράς Gamer Storm, η οποία έρχεται με σχεδιασμό διπλού πύργου, 8 heatpipes και παράλληλα διαθέτει εξαιρετικές, σύμφωνα με την εταιρεία, τεχνικές προδιαγραφές και προορίζεται για top-end συστήματα και απαιτητικούς χρήστες οι οποίοι επιζητούν επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές μιας υδρόψυξης.

 

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς έχει δημιουργήσει η Deepcool, μέσα από τις ενότητες της παρουσίασης που ακολουθεί, η οποία όπως συνηθίζουμε θα αρχίσει με την παράθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υπό δοκιμή προϊόντος.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία & παρελκόμενα

 

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ψύκτρας που θα μας απασχολήσει στο πλαίσιο της σημερινής μας δοκιμής καθώς και των ανεμιστήρων που τη συνοδεύουν:

 


gallery_94980_2235_23119.png

 


Όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω στοιχεία, η ψύκτρα εκτός από πολύ βαριά είναι ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων. Για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα όμως του όγκου που καταλαμβάνει μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο ακόλουθο διάγραμμα:

 


gallery_94980_2235_129662.jpg

 


DSC 8857

DSC 8858

DSC 8859


DSC 8860

DSC 8861


Η Assassin II έρχεται σε μια αρκετά ογκώδη συσκευασία (λογικό άλλωστε) μαύρου χρώματος η οποία είναι αρκετά λιτή ως προς την εμφάνισή της. Πάνω στη συσκευασία αναφέρονται κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ψύκτρας που υπάρχει μέσα σε αυτή καθώς φυσικά και το ακριβές όνομα του μοντέλου.

 

DSC 8862

DSC 8863


Ανοίγοντας τη συσκευασία το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι ένα μικρό κουτί μέσα στο οποίο υπάρχουν τα διάφορα παρελκόμενα της ψύκτρας που θα δούμε παρακάτω. Κάτω από αυτό υπάρχει ένα αρκετά παχύ αφρώδες υλικό το οποίο βρίσκεται εκεί για να προστατεύει την ψύκτρα κατά τη μεταφορά της.

 

DSC 8864


Το κουτι που περιέχει τα παρελκόμενα της Assassin II

 

DSC 8866

DSC 8868


DSC 8869

DSC 8871


Κλείνουμε με μερικές φωτογραφίες από τα παρελκόμενα που συνοδεύουν την ψύκτρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα διάφορα retention kits, βίδες, ένα εγχειρίδιο χρήσης, θερμοαγώγιμη πάστα, ένας ελεγκτής ανεμιστήρων αλλά και ένα αυτοκόλλητο για το κουτί στο οποίο θα την τοποθετήσουμε.

 

Φωτογραφίες

 

Πάμε σιγά σιγά να βγάλουμε την ψύκτρα μας από την συσκευασία για να την τοποθετήσουμε για λίγο κάτω από το φωτογραφικό φακό πριν την εγκαταστήσουμε στο σύστημα δοκιμών.

 

DSC 8873

DSC 8874

DSC 8875


Ξεκινάμε με τρεις γενικές φωτογραφίες της Assassin II όπου βλέπουμε την ιδιαίτερα ογκώδη κατασκευή της, τα 8 heatpipes της και τους δύο ανεμιστήρες που έρχονται προεγκατεστημένοι πάνω σε αυτή.

 

DSC 8876


Βλέπωντας την ψύκτρα από λίγο πιο ψηλά διακρίνουμε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαμόρφωση των αλουμινένιων fins.

 

DSC 8877

DSC 8878


Από μια άλλη οπτική γωνία ώστε να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα της πυκνότητας του φινιρίσματος της ψύκτρας.

 

DSC 8880


Στο πάνω φύλλο αλουμινίου βρίσκεται ανάγλυφα χαραγμένο το λογότυπο της σειράς Assassin.

 

DSC 8881

DSC 8884


Μια κοντινή ματιά στο σημείο που "ασφαλίζουν" ουσιαστικά τα μεταλλικά ελάσματα που συγκρατούν τους ανεμιστήρες πάνω στην ψύκτρα.

 

DSC 8882

DSC 8883


Γυρνώντας την ψύκτρα από την άλλη πλευρά ερχόμαστε για πρώτη φορά σε οπτική επαφή με τον ένα από τους δύο προεγκατεστημένους ανεμιστήρες.

 

DSC 8884

DSC 8885

DSC 8886


Κοντινές λεπτομέρειες από τον τρόπο με τον οποίο στερεώνονται οι ανεμιστήρες πάνω στα fins αλουμινίου.

 

DSC 8887

DSC 8888


DSC 8889

DSC 8892


Αναποδογυρίζοντας την μπορούμε πια να δούμε τη βάση της ψύκτρας καθώς και το σημείο από όπου ξεκινούν τα heatpipes.

 

DSC 8890

DSC 8891


H λείανση της βάσης, στην πλευρά που λίγο αργότερα θα έρθει σε επαφή με τον επεξεργαστή είναι εξαιρετική.

 

DSC 8893

DSC 8894


DSC 8895

DSC 8896


DSC 8897

DSC 8899


DSC 8900

DSC 8901


DSC 8903

DSC 8904


Όπως και οι περισσότερες ψύκτρες αυτή της κατηγορίας,αν όχι όλες, έτσι και η Assassin II, απαιτεί την αφαίρεση του ανεμιστήρα που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο πύργους για να καταστεί εφικτή η εγκατάστασή της. Έτσι δεν χάσαμε την ευκαιρία να αφαιρέσουμε όχι μόνο τον έναν αλλά και τους δύο ανεμιστήρες για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα της ψύκτρας. Με αυτό τον τρόπο αποκτάμε μεταξύ άλλων οπτική επαφή με την πάνω πλευρά της ψύκτρας όπου βλέπουμε πως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο "αυλάκι". Σε αυτό θα τοποθετηθεί λίγο αργότερα το βασικό μεταλλικό έλασμα το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με τη συγκράτηση της ψύκτρας πάνω στη μητρική.

 

DSC 8905

DSC 8906

DSC 8907


Κάτω από το φακό δεν θα μπορούσαν να μην περάσουν και οι ανεμιστήρες που έρχονται μαζί με την Assassin II. Ξεκινάμε από αυτόν που έχει διάμετρο 120 χιλιοστά όπου βλέπουμε στις παραπάνω φωτογραφίες τόσο τη διαμόρφωση των πτερυγίων του όσο και του πλαισίου του.

 

DSC 8908

DSC 8909

DSC 8910


Αντίστοιχη εικόνα με κάποιες διαφοροποιήσεις βέβαια ως προς το πλαίσιο παρουσιάζει και ο μεγαλύτερος ανεμιστήρας. Και εδώ παραμένει η λαστιχένια επένδυση για αποφυγή τυχόν κραδασμών αλλά και ο ίδιος ουσιαστικά σχεδιασμός στα πτερύγια.

 

DSC 8912


Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια κοντινή φωτογραφία από το καλώδιο των ανεμιστήρων το οποίο είναι sleeved και έχει μαύρο χρώμα.

 

Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία μετρήσεων

 

Για τη μέτρηση των επιδόσεων της Assassin II, εγκαταστήσαμε την ψύκτρα στο σύστημα που μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα:

gallery_94980_1514_8574.png


Οι μετρήσεις που λάβαμε, πραγματοποιήθηκαν με τον επεξεργαστή χρονισμένο στα 3.2GHz και στη συνέχεια στα 4.2GHz. Σε κάθε περίπτωση κοινός παράγοντας ήταν η θερμοαγώγιμη πάστα της Deepcool που έρχεται μαζί με την ψύκτρα έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα δυσανάλογων συγκρίσεων. Για την καλύτερη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που λάβαμε από τις μετρήσεις, θα γίνει μια σύγκριση με τα αποτελέσματα άλλων μοντέλων που έχουν περάσει από τα χέρια μας κατά καιρούς.

 


Οι δοκιμές μας έγιναν εκτός κουτιού, με τη θερμοκρασία του χώρου στους περίπου 28 βαθμούς. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στα διαγράμματα που ακολουθούν στην επόμενη ενότητα.

 

Αξίζει εδώ, πριν περάσουμε στην παράθεση των μετρήσεων, να σημειώσουμε πως μας εξέπληξε αρνητικά η αρκετά πολύπλοκη διαδικασία εγκατάσταση της ψύκτρας, σε σχέση τουλάχιστον, με άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αν ο χρήστης δεν ανατρέξει στο εγχειρίδιο οδηγιών μάλλον δεν θα καταφέρει με τίποτα να καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε να την εγκαταστήσει στη μητρική, κάτι που δεν οφείλεται τόσο στον τρόπο εγκατάστασης αλλά κυρίως στο πλήθος των μικροεξαρτημάτων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο το σύστημα προσαρμογής, δείχνει απόλυτα ασφαλές και δεν δημιουργεί κανένα φόβο παρά το πολύ μεγάλο βάρος της ψύκτρας.

 

Αποτελέσματα μετρήσεων

 

Στα δύο διαγράμματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις θερμοκρασίες στις οποίες διατήρησε τον επεξεργαστή μας η ψύκτρα της δοκιμής :

 

gallery_94980_2235_60401.png

 

gallery_94980_2235_47930.png

 

Οι επιδόσεις του συγκεκριμένου είναι αναμενόμενα εξαιρετικές και λέμε "αναμενόμενα" καθώς πέρα από το ότι το περιμέναμε διαβάζοντας τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μια ψύκτρα που κοστίζει πάνω από 100 €.
Εντυπωσιακές ωστόσο ήταν και οι επιδόσεις της στον τομέα του θορύβου, όπου οι ανεμιστήρες της ήταν πρακτικά αθόρυβοι αλλά και αποδοτικοί όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, θυμίζοντάς μας τους αντίστοιχους της Noctua.

 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν εκτός κουτιού, όμως ακόμη και όταν πλησιάσαμε σε απόσταση μικρότερη των 40 εκατοστών, δεν ακουγόταν τίποτα περισσότερο από ένα πολύ απαλό θρόισμα. Έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια ακριβή μέτρηση καθώς το ντεσιμπελόμετρο που είχαμε στη διάθεσή μας μπορούσε να δώσει ένδειξη για θόρυβο από 30db(A) και πάνω.

 

Επίλογος - Συμπεράσματα

 

Κάπου εδώ η παρουσίασή μας φτάνει στο τέλος της και η ψύκτρα κατεβαίνει από τον πάγκο δοκιμών έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις τόσο στο επίπεδο των θερμοκρασιών όσο και στο επίπεδο του θορύβου. Είναι αλήθεια πως η Assassin II αποτελεί μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή η οποία σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες ενώ για όποιον την επιλέξει είναι απολύτως βέβαιο πως θα τον συνοδεύει για πολλά χρόνια.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια σύνοψη όλων όσων είδαμε παραπάνω και να καταγράψουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Deepcool Assassin II, υπενθυμίζοντας εδώ πως η προτεινόμενη από την εταιρεία τιμή της έχει οριστεί στα 109.90 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε καταφέρει να εντοπίσουμε την ψύκτρα σε κάποιο από τα ελληνικά καταστήματα με παρουσία στο διαδίκτυο, όπως αναφέραμε άλλωστε και στον πρόλογο της παρουσίασης. Το λανσάρισμα της αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο προσεχές διάστημα, οπότε και θα επανέλθουμε για να σας ενημερώσουμε.

 

Πλεονεκτήματα:

  • Εξαιρετικές επιδόσεις
  • Άριστες τεχνικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν κάλυψη στο χρήστη σε μεγάλο βάθος χρόνου
  • Αθόρυβη και αποδοτική λειτουργία των προεγκατεστημένων ανεμιστήρων
  • Συμβατότητα με πληθώρα επεξεργαστών και sockets
  • Θερμοαγώγιμη πάστα που επαρκεί για αρκετές χρήσεις


Μειονεκτήματα:

  • Πολύ ακριβή κάτι που την κάνει δυσπρόσιτη στο ευρύ κοινό
  • Η διαδικασία εγκατάστασης είναι χρονοβόρα και πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολλά μικροεξαρτήματα
  • Πιθανή ασυμβατότητα με μνήμες που διαθέτουν ψηλές ψύκτρες σε ορισμένες μητρικές (ανάλογα με τη θέση των DIMM slots)


Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά η Deepcool Assassin II είναι :

89.png

 


Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτη την τιμη με τιποτα.Λογικα επιλεξατε να την συκρινετε με ΝΗ-U14S και οχι με την αντιστοιχη διπλου πυργου Νoctua NH-D15 για να μην εκθεσετε την Assasin ii

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το review καλό.Aλλά όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος πιο πάνω το σόι σύγκρηση είναι αυτή.? Διπλό πύργο με μονό.? 110 ευρώ αυτή  85 η ΝΗ-U14S.. Γιατί όχι NH-D15..Για μένα απόδοση τιμή είναι χάλια η εν λόγω.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τις πολύ καλές εταιρίες, και συνεχώς ανερχόμενη στην κατάταξη της αγοράς... Για συνεργασία με Ελληνική εταιρία, ζητούσαν πάντως 5.000.000€ ετήσιο στόχο (το 2014)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ ακριβη μου φενεται μπορει κανεις να παει σε υδροψυξη σχεδον με τα ιδια λεφτα

απλή υδρόψυξη που ενδεχομένως να θέλει συντήρηση κάποτε και να υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής και πάντα θα είναι ευαίσθητη....ενώ αυτό ξέρεις πως ότι και να γίνει θα επιβιώσει και δεν θα υπάρξει ποτέ κίνδυνος νερού στο pc.

εγώ πήρα πριν έξι χρόνια την prolimatech megahelems με 90 ευρώ και ακόμα και σήμερα με δύο αλλαγές μητρικής και μια επεξεργαστή κρατάει ακόμα και θα κρατάει για πολύ χωρίς να χρειαστεί ποτέ συντήρηση.

 

και κάτι άλλο παιδιά,αυτό με τους 27 βαθμούς idle που λέτε απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ,λέτε ότι έχει το δωμάτιο 28 και ο επεξεργαστής πιο κάτω? εκτός βάλατε το κλιματιστικό να βαράει μέσα στον πύργο? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλή υδρόψυξη που ενδεχομένως να θέλει συντήρηση κάποτε και να υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής και πάντα θα είναι ευαίσθητη....ενώ αυτό ξέρεις πως ότι και να γίνει θα επιβιώσει και δεν θα υπάρξει ποτέ κίνδυνος νερού στο pc.

εγώ πήρα πριν έξι χρόνια την prolimatech megahelems με 90 ευρώ και ακόμα και σήμερα με δύο αλλαγές μητρικής και μια επεξεργαστή κρατάει ακόμα και θα κρατάει για πολύ χωρίς να χρειαστεί ποτέ συντήρηση.

 

και κάτι άλλο παιδιά,αυτό με τους 27 βαθμούς idle που λέτε απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ,λέτε ότι έχει το δωμάτιο 28 και ο επεξεργαστής πιο κάτω? εκτός βάλατε το κλιματιστικό να βαράει μέσα στον πύργο? 

 

είναι σωστή η παρατήρησή σου για τη θερμοκρασία. έγινε ένα μικρό τυπογραφικό εκεί. θα διορθωθει εντός ολίγου :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτη την τιμη με τιποτα.Λογικα επιλεξατε να την συκρινετε με ΝΗ-U14S και οχι με την αντιστοιχη διπλου πυργου Νoctua NH-D15 για να μην εκθεσετε την Assasin ii

 

Το review καλό.Aλλά όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος πιο πάνω το σόι σύγκρηση είναι αυτή.? Διπλό πύργο με μονό.? 110 ευρώ αυτή  85 η ΝΗ-U14S.. Γιατί όχι NH-D15..Για μένα απόδοση τιμή είναι χάλια η εν λόγω.

 

Παιδιά η σύγκριση στα διαγράμματα γίνεται καθαρά και μόνο για λόγους αναφοράς. Το περιβάλλον όσο ελεγχόμενο κι αν ειναι πάντα έχει εξ'ορισμού ορισμένες μικροαποκλίσεις αλλά εκτός από αυτό δεν ξέρω τι παραπάνω περιμενατε να δείτε από την D15. Στην ουσιά φαίνεται καθαρά οτι και οι δύο ψύκτρες που προαναφέρατε κατέβασαν τον επεξεργαστή κοντά στν ελάχιστη δυνατή θερμοκρασία βάση περιβάλλοντος και ρυθμίσεων.  Αν υπήρχε η δυνατότητα να έχουμε έναν επεξεργαστή με αρκετά μεγαλύτερο TDP τότε θα βλέπαμε ίσως πιο καθαρά τις διαφορές του ενός μοντέλου με το άλλο. (θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμη στο προσεχές μέλλον)

 

Να σημειώσω εδώ ότι η D15 δεν μπήκε στο διάγραμμα καθώς όταν την είχαμε παρουσιάσει είχε δοκιμαστεί σε τελείως διαφορετική πλατφόρμα (AMD AM3+) και έτσι δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως κοινός παράγοντας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@0FAZ0

5.000.000€ / έτος ετήσιος στόχος ;  δηλαδή με 100 ευρώ το κομμάτι ζητούσαν από μια εταιρεία να πουλήσει 50.000 ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ψύκτρες σε 1 χρόνο;;;   

 

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.5 κιλό ψήκτρα πάνε καλά μητρική θα την κρατάει όχι ο Άτλας!!!!!!

πολύ είναι,εμένα η ψύκτρα μου είναι περίπου 800 γραμμάρια και χωρίς ανεμιστήρα βγάζει αυτά τα αποτελέσματα μετά απο 10 λεπτά και είχε αρκετή ώρα που δούλευε πιο πριν σαν idle

με συχνότητα 3.2ghz ι5 2400

image.jpg

ρε παιδιά άλλο επεξεργαστή δεν βρήκατε? με 53watt tdp πηγατε να κάνετε αξιολόγιση σε high end ψύκτρα?  

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...