Προς το περιεχόμενο

Η Sharp εγκαταλείπει την αγορά HDTV στην Αμερική. Δίνει τα "κλειδιά" του εργοστασίου της στην Hisense


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ανάγκασαν την Sharp να εγκαταλείψει την επιχείρηση LCD TV που διατηρεί στην Αμερικάνικη ήπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινέζος κατασκευαστής Hisense πλήρωσε μόλις $23,7 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το εργοστάσιο της Ιαπωνικής κατασκευάστριας στο Μεξικό καθώς και τα δικαιώματα χρήσης της μάρκας στην Βόρεια και Νότια Αμερική. Η Sharp είχε απώλειες $274 εκατομμυρίων το τελευταίο τρίμηνο και $13,4 δισεκατομμυρίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Αν και η τελευταία η Ιαπωνική εταιρεία έλαβε τελευταία χρηματοδότηση $1,8 δισεκατομμυρίων, ο Πρόεδρος της Sharp, Kozo Takahashi είπε “ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου και του spinoff της επιχείρησης LCD. Η αγορά LCD αλλάζει ραγδαία”.

 

Η Hisense είναι ένας ανερχόμενος κατασκευαστής στις επιχειρήσεις HDTV και είναι γνωστός για τα οικονομικά μοντέλα 4K που προσφέρει, μαζί με άλλες επίσης Κινέζικες εταιρείες όπως οι TCL και Xiaomi. Παρόλα αυτά δεν απολαμβάνει ιδιαίτερης αναγνώρισης στα Ηνωμένες Πολιτείες, και εδώ είναι που θα συμβάλει τα μέγιστα η ονομασία Sharp, της οποίας απέκτησε τα δικαιώματα. “Η εξαγορά –της μάρκας της Sharp- θα βοηθήσει την Hisense να αποκτήσει το πάνω χέρι τόσο στην αγορά της Ν. Αμερικής όσο και της Β. Αμερικής” σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Κορεατες σαρωσαν και την Sharp και πιστευω σε 10-15 χρονια οι Κινεζοι θα σαρωσουν τους Κορεατες.

πολλα λες ηδη αν δεις πχ την tv της xiaomi με το ενσωματωμενο android pc θα σου πεσουν τα σαγονια

 

απλα πρεπει να ερθουν στα ραφια στην ευρωπη

 

Τωρα η sharp και ολες οι αλλες γιαπωνεζικες μαρκες που ειχαν αραξει με το να πουλανε ακριβα και απλα να ακολουθανε την αγορα καλα κανουν κ το κλεινουν το μαγαζι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι λογικό οι Κινέζοι από φασονατζήδες να περάσουν στο επόμενο βήμα. Να αναπτύσσουν και να πουλούν απευθείας στον καταναλωτή. Χωρίς να έχουν κτίσει brand name αλλά εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία αιχμής που έχουν αποκτήσει -και διδασκόμενοι από τους δυτικούς, ιάπωνες και κορεάτες- σταδιακά θα επελάσουν προς δυσμάς αλλάζοντας την καταναλωτική σκηνή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι που έκαναν και οι Κορεάτες με τους Ιάπωνες εξάλλου... Απλά στην επίθεση των Κινέζων, οι Κορεάτες προς το παρόν "κρατάνε" καλύτερα από τους Ιάπωνες, τουλάχιστον στην TV. Πιστεύω καθοριστικό ρόλο θα παίξει η Google και το κατά πόσο το Android TV θα αλλάξει τα δεδομένα ή θα έχει την τύχη του Google TV.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...